Josipović bojkotirao generale, a sad ćemo mi njega

3

Pavković: Josipović bojkotirao generale, a sad ćemo mi njega. Milo za drago.

Predsjednički kandidat dr. Ivo Josipović nije se proslavio kad su hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač ležali nevini u Haaškom zatvoru. Nije im pomogao, već je kao “iskusni” pravnik, na žalost, očekivao da ne će biti oslobođeni, pa se tako i ponašao tijekom svog mandata predsjednika Republike.

No, s obzirom da taj čovjek neprestano svaljuje krivicu na one koji su prije SDP-a bili na vlasti, tj. na HDZ, podsjetit ćemo ga i na 5. kolovoza 2011., kad je prigodom svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 16. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Oluja u Kninu, tadašnja predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor, s tribine, javno uputila pozdrave hrvatskim braniteljima i generalima u Haagu Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Taj potez hrvatske premijerke bio je popraćen dugačkim i burnim pljeskom. Svi su, kao jedan, skočili na noge, nitko nije sjedio, osim – dr. Ive Josipovića! I danas se sjećamo te tužne i ružne scene, kad je predsjednik Republike i Vrhovni zapovjednik oružanih snaga RH jedini (uz dva- tri svoja kompanjona) ostao sjediti. Naravno, nije pljeskao, već je i glavu okrenuo na drugu stranu. S obzirom da su ovacije hrvatskim generalima potrajale, Josipović se ipak nakratko ustao, “kao da se probudio”, ali ni tada nije zapljeskao.

Znači, bio je siguran da će hrvatski generali biti osuđeni!

Ove godine obilježit ćemo 20. obljetnicu Vojno-redarstvene akcije Oluja. Ako u nedjelju, 11. siječnja pobjedi na predsjedničkim izborima Ivo Josipović, a nadamo se da ne će, hrvatski generali Gotovina i Markač (da ti pamet stane) morat će biti u društvu “svog” zapovjednika obrane, koji je, ne smijemo zaboraviti ni to, kad su oni bili na robiji, baš u Knin pozvao kao svog specijalnog gosta i ratnog zločinca Veljka Đžakulu!

Stoga, svi vi koji ste za razliku od Josipovića uvijek bili uz hrvatske generale Gotovinu i Markača, ne zaboravite glasovati, a pritom se i prisjetiti, nadamo se, bivšeg predsjednika Republike, kako se tijekom cijelog svog mandata odnosio prema ljudima koji su bili prvi kad je trebalo.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Kamenjar.com

[ad id=”40551″]

facebook komentari

 • EMINƎM

  svi ustaše da pozdrave generale a samo juda zadnji ustaje, i taj zadnji ispada iz igre

 • mijan

  Svaka čast ! Slika govori sve ! Slavit’ ćemo u nedjelju, ako Bog da i junačka sreća ! A hoće !

  • Lilith

   Dovoljno će biti samo da izađemo na birališta i damo glas! 🙂