Pratite nas

Josipović, Milanović i Pusić rade za srpsku stranu i Srbi se sada pozivaju na njihove izjave

Objavljeno

na

„Hrvati su Olujom, prvi u povijesti spriječili genocid, genocid u Bihaću koji bi bio deset puta veći nego u Srebrenici. To je Oluja“, rekao je geostrateg i geopolitičar Davor Domazet Lošo na pitanje naroda.hr o navodima zastupnika Srbije u raspravi pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu kako je Olujom Tuđman trebao ostvariti genocidni plan.

„Takvi navodi su srpsko izokretanje, Srbi ne znaju što će i nemaju argumenata. Nedvojbeno se zna tko je agresor, tko je pustio Miloševića i koja je politika stajala iza njega- velikosrpski plan, Memorandum Srpske akademije nauka i Srpska pravoslavna crkva, a izvana Velika Britanija i Francuska – Miloševića je pustio lord Peter Hamiltom s riječima: brzo i bez mnogo prolijevanja krvi ,“ rekao je Domazet.

Hrvati su vodili najčistiji rat u povijesti ratovanja

„Hrvati su vodili najčistiji rat u povijesti ratovanja, a Srbi su sami započeli evakuaciju kad su vidjeli da se ne mogu suprotstaviti Hrvatskoj vojsci“, rekao je Domazet.

„Oluja je po svim standardima vojnog umijeća integrirano bojište“, rekao je Domazet te dodao kako su ga jedine u povijesti ratovanja izvele SAD, Izrael i Hrvatska.

Brijunski transkript donio oslobađajuću presudu generalima u Haagu

„Brijunski je transkript primjer kako vrhovni zapovjednik komunicira s visokim generalima i admiralima te planira operaciju Oluja. Išlo se na to da se spriječe stradanja s obje strane. To je isplanirano, da ne bude žrtava“, rekao je Domazet.

„Brijunski transkript, a to je uvidio i Haag, donio je oslobađajuću presudu generalima. Znalo se kada krene oslobađanje okupiranih područja da Srbi imaju plan A i plan B. Planom A Srbima je savjetovano da izdrže 6 do 10 dana, onda će to biti srpska pobjeda jer će Velika Britanija pokrenuti sankcije kod UN-a, a Hrvatska će izgubiti. Ako ne uspiju izdržati 6 do 10 dana onda odmah kreću na plan B u kojem Srbi napuštaju ta područja i to se uistinu dogodilo. Oni su vidjeli da ne mogu izdržati i u 17 sati, prvog dana operacije (4. kolovoza 1995.) Martić je izdao zapovjed za evakuaciju Srba. Dakle, ako je itko protjerao Srbe onda je to učinila srpska politika. To što rade Srbi u Haagu, na koga se pozivaju, to je tragedija hrvatske politike, prije svega mislim na Josipovića, Milanovića i Pusićku, da se zna,“ objasnio je Domazet.

Josipović i Milanović i Pusić namjerno upucavali u medijski prostor kako treba povući tužbu za genocid

„Kakva je to poruka kada državni vrh govori da treba povući optužnicu za genocid i da nisu uvjereni u uspjeh“, pita se Domazet i zaključuje„aktualna politika ide na ruku srpske optužbe i Josipović i Milanović i Pusićka, cijela ta politika, u biti oni rade za srpsku stranu i Srbi se sada pozivaju na njihove izjave. Oni su namjerno upucavali u medijski prostor kako tu treba povući tužbu za genocid. Dva dana prije odvjetnici srpske strane se pozivaju na to.“

Srpska strana pred sudom u Haagu navela je da je Tuđman Srbe smatrao prijetnjom, na što Domazet pita „pa tko je napao hrvatsku državu?“

Hrvati su Olujom spriječili genocid deset puta veći nego u Srebrenici

„Ako išta treba ustanoviti na Međunarodnom sudu pravde u Haagu,onda je to pitanje agresora i da su Hrvati Olujom spriječili genocid deset puta veći nego u Srebrenici, što je jedini i prvi u povijesti da je neki narod spriječio genocid“, zaključio je za narod.hr Domazet.

Josipović po naputku Dejana Jovića išao u Jeruzalem i govorio o ustaškoj zmiji

Srbijanski zastupnici na Međunarodnom sudu pravde u Haagu koriste stav Dejana Jovića o Tuđmanu kao separatističkom nacionalisti, na što Domazet Lošo kaže „nije Josipović slučajno otišao u Jeruzalem i govorio o ustaškoj zmiji, to je isto u kontekstu ove presude, po naputku Dejana Jovića, a to je britanska politika“.

 

narod.hr/kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Američki nosač zrakoplova patrolirao vodama istočno od Korejskog poluotoka

Objavljeno

na

Objavio

Nosač zrakoplova USS Ronald Reagan

Američki nosač aviona na nuklearni pogon Ronald Reagan u četvrtak je patrolirao vodama istočno od Korejskog poluotoka, u demonstraciji pomorske i zračne sile čiji je cilj upozoriti Sjevernu Koreju da ne poduzima bilo kakvu vojnu akciju.

Taj najveći ratni brod američke mornarice u Aziji, težak 100.000 tona, s posadom od 5.000 mornara, plovio je oko 160 kilometara, te je s njegove palube načinjeno skoro 90 letova borbenih aviona F-18 Super Hornet, navodi agencija Reuters.

Posada američkog broda izvodi vježbe s južnokorejskom mornaricom u kojima sudjeluje 40 ratnih brodova od Žutog mora zapadno od tog poluotoka do unutrašnjosti Japanskog mora.

”Mi smo ovom i mnogim drugim vježbama jasno pokazali da smo spremni braniti Republiku Koreju”, rekao je američki kontraadmiral Marc Dalton, komandant udarničke grupe.

Zvaničnici Sjeverne Koreje su to okupljanje ratnih brodova nazvala “probom za rat”.

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Bakir Izetbegović: Moj otac Alija je pred smrt ostavio BiH Erdoganu u amanet, da skrbi o njoj

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović ponovo je u četvrtak eksploatirao problematičnu tezu po kojoj je njegov pokojni otac Alija prije smrti sadašnjem predsjedniku Turske Recepy Tayyipu Erdoganu povjerio ulogu svojevrsnog skrbnika nad BiH.

Sudjelujući u obilježavanju četrnaeste obljetnice smrti Alije Izetbegovića koji je bio prvim predsjednikom Predsjedništva BiH kao samostalne države, njegov sin je novinarima u Sarajevu kazao kako je veza između njegova oca i sadašnjeg turskog predsjednika bila veoma važna, a o tome svjedoči kako je Erdogan bio jedna od posljednjih osoba s kojom je razgovarao prije smrti.

“On (Alija) je u njemu je prepoznao budućeg jakog lidera i ostavio mu u amanet brigu za BiH. Ja mislim da Erdogan itekako dobro nosi taj amanet”, kazao je Bakir Izetbegović.

Na reakcije u povodu konstatacije o Erdoganu kao osobi kojoj je BiH ostavljena na skrb nije trebao dugo čekati a prvi je to učinio Izetbegovićev ogorčeni politički protivnik Milorad Dodik.

Kazao je kako je ta izjava “skandalozna i opasna” poručivši kako Bakir Izetbegović Erdoganu može dati na čuvanje samo ono što je katastarsko vlasništvo njegove obitelji.

“U BiH žive dva kršćanska naroda u čije ime Alija nikada nije govorio niti je imao mandat govoriti”, kazao je Dodik.

Sam Bakir Izetbegović u stalnim je kontaktima s Erdoganom, a jedan drugoga redovito oslovljavaju s “brate”. Zbog tako bliske suradnje Izetbegović je često izložen kritikama i optužbama da BiH dovodi u poziciju turskog vazala na Balkanu.

Turska se posredstvom svog veleposlanstva u Sarajevu izravno uključila u obilježavanje ovogodišnje obljetnice smrti Alije Izetbegovića i to ponudivši u četvrtak sarajevskoj publici premijeru turskog televizijskog dokumentarca pod naslovom “Alija, posljednji bedem islama”.

U filmu se veliča lik i djelo pokojnog bošnjačkog lidera, no čak je i njegovu sinu koji je nazočio projekciji zasmetao naslov koji je ocijenio “malo pretencioznim i jednodimenzionalnim”.

“Alija je naravno čovjek koji je borac za obranu islama na ovim prostorima, ali je bio i borac za demokraciju, slobodu, uvođenje višestranačkog sustava te obranu multietične supstance u BiH”, kazao je Bakir Izetbegović komentirajući film.

Začudio se ipak što se nitko u BiH nije sjetio snimiti film o njegovu ocu pa su to morali učiniti Turci koji su otišli i korak dalje jer njihova državna televizija TRT producira igrani serijal o Aliji Izetbegloviću koji se još snima.

Višnja Starešina: Pomozimo Bakiru vidjeti mudžahedine

facebook komentari

Nastavi čitati