Josipović, Milanović i Matić u moru laži

11

Laž je obećana posebna briga za Slavoniju, laž je Matićevo rodonačelništvo kolone sjećanja, laž je da nema razloga za prosvjed. Laž, laž, laž…

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara obratio se predsjedniku Vlade, predsjedniku Hrvatske i hrvatskoj javnosti priopćenjem u kojem tvrde kako navedeni plivaju u moru – laži…:

“Josipović, Milanović i Matić u moru laži.

Ministar Matić učestalo tvrdi da će dati ostavku kada se dokaže da je nešto krivo učinio.

Evo mu prvi primjer časnog odnosa i mjerila.

Kako se ministar i ova vlada učestalo pozivaju na europske i uopće zapadne kriterije, ističemo da je Matićev američki kolega – ministar za pitanja veterana Eric Shinseki dao ostavku poslije skandala s djelovanjem sustava veteranskih bolnica u Sjedinjenim državama. U ostavci je Shinseki – i sam ratni vojni invalid (mina mu raznijela stopalo) i odlikovani general, kao razlog svoje ostavke, naveo da je odnos institucija prema veteranima (braniteljima) bio neodrživ. Na poziv kongresa da povuče ostavku jer nije mogao utjecati na predmetne događaje, Shinseki se pozvao na čast i lojalnost veteranima te odbio povući ostavku. Skandal je izbio zbog veteranskog dugog čekanja na liječnički tretman!!

Za integritet svih branitelja, jer Matić pripada toj časnoj populaciji, bilo bi moralno i pošteno kada bi ministar preuzeo odgovornost i sam dao ostavku. Tako bi pokazao da mu je osobno stalo do hrvatskih branitelja, posebice najtežih invalida. Da se ništa lažno ne pretvori u ništa stvarno.

Postavljanje Bojana Glavaševića na mjesto pomoćnika ministra potpuni je promašaj, jer biti dijete časnog, poginulog branitelja nije dovoljna kvalifikacija za tu odgovornu dužnost. Glavašević se u cijelosti diskvalificirao na skupu civilizacijski suspektnih civilnih udruga u Vukovaru, kada je krajnje neprimjereno izjednačio hrvatske branitelje s pripadnicima srpske agresorske vojske.

Činjenice su da je Predrag Matić bio visoki dužnosnik u MORH-u te u ministarstvu branitelja do 2000., kada je poslan u invalidsku mirovinu s dijagnozom PTSP-a zbog osobnog stradanja koje je prošao. Podsjetimo na njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu, dugotrajno zatočeništvo i osobna svjedočenja o zlostavljanju u srbijanskim logorima. Spomenutom dijagnozom Predrag Matić proglašen je nesposobnim za rad, te je začuđujuće da se unatoč tome prihvatio naporne i časne dužnosti ministra branitelja. Rijedak je i njegov slučaj ozdravljenja te naglog smanjenja stupnja invaliditeta.

Uvjerenja smo da je Predrag Matić izmanipuliran, jer duboko vjerujemo da jedan od nas – Vukovarski branitelj – nikada svjesno ne bi sve ovo radio.

Neprihvatljiv odnos prema hrvatskim braniteljima u svom je obraćanju javnosti još jednom potvrdio premijer Milanović koji se, rekavši da njegova vlada nije zgriješila ni mišlju, ni riječju, ni djelom, ni propustom, izrugao vjerskim osjećajima i životnom situacijom mnogih branitelja, koji utjehu nalaze u vjeri.

Prvu laž je izgovorio u prvim rečenicama nastupnog govora kad je ,zaklinjući se, obećao da nikada neće spomenuti prethodnike i njih okriviti za neuspjeh svoje politike.

Laž je da 100%tni invalidi imaju adekvatnu medicinsku skrb, što je potvrdila i pravobraniteljica za osobe s invaliditetom.

Laž je obećana posebna briga za Slavoniju.

Laž je Matićevo rodonačelništvo kolone sjećanja.

Laž je da nema razloga za prosvjed, na tisuće ih je, od ćirilične agresije na hrvatsku žrtvu, prebacivanja instituta skrbi Opačićki i smanjivanja istog, objave Registra-niš koristi, osim za srpski progon branitelja, tajenja i skrivečkog provođenja zakonskih izmjena mirovinskog sustava u odnosu na branitelje, podmuklog neosvrtanja na 5 braniteljskih samoubojstava od početka prosvjeda.

Točku dnevnog reda o problematici dvojezičnosti u Vukovaru, predsjednik Sabora Leko konstantno gura na začelje dnevnog reda već godinu i pol –toliko o dijalogu.

Laž je da prosvjeduje mala skupina – podršku je iskazala većinska Hrvatska od akademika do gimnazijalaca.

Predsjednik Vlade Milanović i pripadnici kruga njegovih suradnika ustrajno vrijeđaju branitelje – najteže stradalnike. To je razvidno i iz izjave potpredsjednika Hrvatskog sabora i visokog dužnosnika SDP-a Nenada Stazića koji je na HRT-u ustvrdio da su branitelji koji prosvjeduju zapravo vojno krilo jedne stranke, (Sinn Fein nije vojno krilo!) te nas time izravno izjednačio s terorističkom skupinom. Time je opet pokazao visok i opasan stupanj potrebe za grubom provokacijom.

U obraćanju javnosti (prvom u trećoj godini mandata) predsjednik Vlade Milanović ni na koji se način nije ogradio od izjave svog suradnika, što implicitno znači slaganje s istom.

Obzirom na to da predsjednik vlade Milanović osobno kreira sadašnju politiku prema najtežim stradalnicima-braniteljima, ministar Matić, sve i da hoće, unutar njegove vlade ni ne može djelovati na ispravan način. Stoga nije potrebna samo njegova ostavka, nego i svih onih koji su takvu sustavnu politiku omalovažavanja branitelja osmislili i kontinuirano je provode.

Ispod današnjih civilizacijskih standarda dio je obraćanja predsjednika Vlade javnosti u kojem je izražavajući sućut obitelji preminule junakinje Domovinskog rata Nevenke Topalušić, čak i njezino prezime krivo izgovorio. Iako je riječ o snimljenoj izjavi, premijer nije imao potrebu ispraviti se, što jasno pokazuje nedostatak poštovanja i empatije.

Činjenica je i da predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović ostaje vrlo suzdržan i ne koristi svoje Ustavom predviđene ovlasti. Svojim se nedjelovanjem svrstava na jednu stanu iako bi morao biti predsjednik svih građana Hrvatske. Josipović je kao kandidat vladajuće koalicije za novi predsjednički mandat izraz kontinuiteta takve politike, te je razvidno kako zagovara nastavak omalovažavanja hrvatskih branitelja, ratnih vojnih invalida i svih stradalnika srpske agresije, o čemu snažno svjedoči odnos sadašnjih vlasti prema otmici hrvatskog državljanina, Veljka Marića i njegove 4 godine u srpskim zatvorima, osnovom optužnice bivše, agresorske JNA. Josipović je ustavnim propitivanjem Zakona o ništetnosti, htio sve branitelje izložiti mogućnosti istog scenarija.

Zanemarivanje interesa tako velikog dijela hrvatskog stanovništva sprječava Ivu Josipovića da bude ono što je Ustavom predviđeno – predsjednik svih hrvatskih građana. To kreatora ZAMP-a Ivu Josipovića  diskvalificira i kao predsjedničkog kandidata.

Slijedom svega do sada navedenoga logični zahtjevi branitelja diljem Hrvatske i onih koji prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja su:

ostavka predsjednika Vlade, svih ministara, predsjednika Sabora te predsjednika Republike Hrvatske.

stozerS vjerom u Boga i hrvatski narod, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara”

SOHV

kamenjar.com

facebook komentari

 • Gdje laž ruča tu ne večera, kaže hrvatska poslovica

 • Zdenka
  • Vidjeli ste ih – te turobne humke;
   Rake heroja,
   Što mrijeti su znali.
   Pođite sada, al’ pođite šutke!
   Znajte da oni i za vas su pali…

  • Pozdrav Zdenka! 🙂 Kako si ti ovih dana?

   • Zdenka

    Nikako. Nemam mira zbog Branitelja-ništa mi ne ide. A idem se natjerat nešto kuhat. Ubi me ovo šta se ništa ne može napravit da se ova partizanska kukavelj konačno makne ća-sa političke scene. A šta drugo!

    • i mi smo uz branitelje, čudi mo se bezobrazluku kukuriku kokošiju i čekamo dan kad će konačno u ropotarnicu! Sutra će mo poslušat glavaševića u nu2.. možda dadne ostavku javno

     • Zdenka

      Dobro da si mi kazao za Klepavo Uho. Ne valja mi tv već par dan i nisam htjela drugu stavljat u kužinu, al kad je već tako, sutra ću je navrnut.

     • Nemoj je samo razbit.. ja sam prinio staru tv u dnevni za svaki slučaj 😉

     • Zdenka

      Ma neću je ni unosit. Ima u sina jedna šta radi, pa ću pogledat sutra. Zapravo i volim da mi nije u kužini. Ne moram gledat svakakve spodobe-kreature! Napad na mozak je dočim se pojavi koji partizanski potomak.

     • Evo Bojan je potomak Vukovarske legende, ali očito mu se ‘nešto dogodilo’… nadam se da će objasnit sutra što

     • Zdenka

      Ma moš mislit njegove priče! Idem slušat pismu. Bog!