Josipović napao Željku Markić: gospođa sebi uzima za pravo da ocjenjuje

0

Predsjednik Republike Ivo Josipović jučer je odgovorio na kritike iz Građanske inicijative “U ime obitelji” da koristi instituciju predsjednika, svoj položaj i utjecaj, protiv aktualnog izjašnjavanja građana ‘Birajmo zastupnike imenom i prezimenom’, te dezinformira građane.

“Gospođa Markić sebi uzima za pravo da ocjenjuje  i dijeli packe okolo. Kao što ona ima legitimno pravo nešto predlagati i ja imam legitimno pravo se ne slagati”, rekao je Josipović u emisiji Hrvatskog radija “S predsjednikom uz kavu”.

Josipović je ponovno napao i ukidanje zajedničkih stranačkih lista i smanjenje praga na 3% – ponovivši da bi to dovelo do toga da “u parlamentu imamo 20, 25 pa i više stranaka i dobijemo situaciju parlamentarne nestabilnosti i nestabilne vlade i trgovine koja je moguća. To smo, uostalom, u povijesti i viđali – male stranke da bi sačuvale većinu nekoj jačoj stanci tražile su nemoralne i neopravdane stvari.”

Josipović je dodao kako je šteta “da je gospođa Markić ovako isključiva i da se nije otvorila rasprava, kao što ću ja otvoriti raspravu o svom prijedlogu Ustava. Možda bi se zajedno došlo do nekog boljeg rješenja”.

Na pitanje o prijedlogu novog Zakona o referendumu kojeg je u proceduru uputio Peđa Grbin i nije li to smanjenje demokracije, Josipović je odgovorio da je koliko zna predviđeno da se građani o raspisivanju referenduma mogu izjasniti u tristotinjak ureda državne uprave i elektronički i da misli da je time zadovoljeno da se građani mogu izjasniti.

Izvor: Narod.hr/Fah

facebook komentari