Josipović nije samo lagao – lažno je optuživao i prljavo podmetao

1

Više nema ni za lakovjerne nikakve dvojbe da, nažalost, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović masno laže i lažno optužuje druge za ono što sam radi. U svojoj knjizi, koja upravo izlazi iz tiska, dokazao sam da je plan Barbika moralni slom Ive Josipovića, da je Ivo Josipović idejni tvorac plana Barbika te da je nemoralno optužio svoju konkurenticu Kolindu Grabar Kitarović da je navodno toliko nisko pala da je prihvatila da bude udarna pesnica političkog podzemlja te da je čak pristala da samu sebe oblati kako bi onda, navodno, taj plan Barbika podmetnula Ivi Josipoviću, izjavio je Prof. dr. sc. Zdravko Tomac u analizi za direktno.hr.

Pamflet Barbika napisao je jedan pojedinac koji nema veze ni s Kolindom Grabar Kitarović ni sa HDZ-om, ali ga je javno objavio Ivo Josipović te je javno optužio bez ikakvih dokaza HDZ i osobno Kolindu Grabar Kitarović da su smislili, kao “Crna guja” u poznatoj TV seriji, da sami uprljaju i optuže svoju kandidatkinju kako bi onda to podmetnuli Ivi Josipoviću.

Evo dokaza za tu monstruoznu lažnu optužbu Ive Josipovića.

tomacU vrlo opširnom intervju u Jutarnjem listu pod naslovom “Josipović o paraobavještajnom podzemlju u kampanji” i pod­naslovom “Očekivao sam da će Kolinda Grabar Kitarović osuditi Barbiku i autore zamoliti da joj više ne pomažu ni u čemu”, Ivo Josipović iznio je niz lažnih optužbi i neistina nedostojnih pred­sjednika Republike i kandidata za novi predsjednički mandat. Između ostalog bez ikakvih ograda je optužio HDZ i Kolindu Gra­bar Kitarović sljedećim riječima: “Žele me prikazati kao čovjeka koji se služi prljavim sredstvima.”

Također je lažno optužio HDZ da ponovno koristi obavještajno podzemlje jer kako je rekao “to je rukopis kao u onoj prošloj kampanji koji je najgore nasrtao na mene i moju obitelj podmećući mi afere”. I ono što je najnemoral­nije i najpodlije, optužio je Kolindu Grabar Kitarović da je pri­hvatila usluge paraobavještajnog podzemlja, da je prihvatila da paraobavještajno podzemlje bude njezina udarna pesnica u njezinoj “prljavoj kampanji”, da je otišla tako daleko da je prihva­tila da se u pamfletu Barbika nju osobno diskreditira i oblati kako bi mogla to blaćenje pripisati Ivi Josipoviću. Na temelju lažnih optužbi, on je cinično u intervjuu rekao slijedeće: “Možemo li za­misliti državu u kojoj je na vlasti predsjednica koja iza sebe ima političko podzemlje”.

Josipović se osramotio kao predsjednik države koji odgov­ara za sustav sigurnosti. Ove lažne optužbe dovele su u pitanje moralni kredibilitet Ive Josipovića, zato se s pravom može reći, parafrazirajući njegovu optužbu protiv Kolinde Grabar Kitarović, sljedeća konstatacija: “Možemo li zamisliti državu u kojoj je na vlasti opcija s Josipovićem kao predsjednikom države koji izmišlja paraobavještajno podzemlje i lažno optužuje svoju konkurenticu Kolindu Grabar Kitarović da joj je paraobavještajno podzemlje udarna pesnica u stvaranju političke kaljuže”.

Nakon potpunog fijaska njegove strategije blaćenja Kolinde Grabar Kitarović, nakon što je u pripremljenu političku kaljužu za Kolindu Grabar Kitarović sam upao i oblatio se od glave do pete i skinuo lažnu pozlatu sa svoga lika i djela, Ivo Josipović bio je dužan ispričati se hrvatskoj javnosti i ispričati se svojoj konkuren­tici Kolindi Grabar Kitarović. Međutim, umjesto isprike, Ivo Josipović u svojim optužbama vraća se na realizaciju plana Bar­bika i u intervju Večernjem listu od 22. kolovoza 2014., koji je dao novinarki Ivanki Toma, on potpuno aktivira plan Barbika.

Već u naslovu, velikim masnim slovima Josipović prikazuje Kolindu Grabar Kitarović kao pravu Barbiku. U naslovu Josipović kon­statira: “Kolinda Grabar Kitarović nema pojma o našem sustavu obrane.” On za pomoćnicu tajnika NATO-a tvrdi da pojma nema o sustavu obrane čime sugerira, ako ne zna ništa o onome na čemu radi kao pomoćnica tajnika NATO-a, kako tek ništa ne zna o bilo čemu drugom.

Tu optužbu pokušava potkrijepiti i podnaslovom: “Niti poznaje nadležnosti niti zna pojmove poput air policinga”. U cijelom intervjuu Josipović dosljedno provodi plan Barbika, što je još jedan dokaz da je on idejni tvorac koncepcije da pokuša podvalama i optužbama prikazati Kolindu Grabar Kitarović kao glupu plavušu, kao lutku koja lijepo izgleda ali koja ništa ne zna, koja, iako je zamjenica Glavnog tajnika NATO-a baš ništa ne zna o oružanim snagama, čak i o NATO-u. A taj intervju dan je kao navodni odgovor izjavi Kolindi Grabar Kitarović da će kampanja biti prljava i podla njezinoj kritici stanja u ratnom zrakoplovstvu.

Međutim, taj intervju, s obzirom da Josipović kontrolira medije, nije izazvao nikakve reakcije a i one reakcije koje su po­jedini intelektualci i drugi uputili medijima, u koje spadam i ja, u pravilu nisu objavljene. Poslao sam uredniku Večernjega lista članak kao svoju reakciju na sramotni intervju Ive Josipovića.

Svoje reagi­ranje naslovio sam “Ivo Josipović dosljedno provodi plan Barbika”. Na žalost, to reagiranje nije objavljeno te sam ga objavio u svojoj novoj knjizi, a u kojoj dokazujem da je Josipović ne samo lagao nego i lažno optuživao i podmetao na najprljaviji način te da se osramotio i diskreditirao kao hrvatski predsjednik. Sve to ne smeta Ivi Josipoviću da pritisnut uz zid novim aferama ponovno lažno optuži HDZ da lažno izmišlja nove Barbike, da optuži mračne portale i paraobavještajnu zajednicu za zavjeru protiv predsjednika Republike.

Dugo nije odgovarao na pitanja novinara o pisanju veleposlanika Cvjetičanina. Trebalo mu je mjesec dana da smisli kakov takov odgovor. Međutim, njegov odgovor nije ništa demantirao, jer je to je nova optužba i novo vrijeđanje što je postala navika predsjednika Josipovića. On ponovno izmišlja aferu, ponovno optužuje HDZ i “mračne” portale i paraobavještajnu zajednicu i sve one koji se usude pitati objašnjenje za njegovo političko djelovanje. Predsjednik Josipović nije ništa demantirao, nije demantirao ništa što sam ja javno govorio, kao i mnogu drugi, i što sam napisao u svojim kolumnama i svojoj novoj knjizi. Nije se usudio reći da veleposlanik Cvjetičanin nije napisao istinu nego se uhvatio za riječ hrestomatija pokušavajući se spasiti novim optužbama.

Ivo Josipović nije demantirao ni jednu činjenicu koje ga teško optužuju. Nije demantirao da se sastajao više puta s veleposlanikom države agresora na Hrvatsku i to da se sastajao upravo u vrijeme dok je dobio važan zadatak od Hrvatske Vlade da kao stručnjak napiše kvalitetnu tužbu protiv Srbije za učinjeni genocid u Hrvatskoj. Nije demantirao Cvjetičanina koji je rekao da su papiri koje mu je donosio bili o ratnim zločinima u Hrvatskoj i suđenju na ratnim zločinima od kojih su 95% bili suđenje Srbima. Nije demantirao da se hvalio veleposlaniku agresorske države, da se povukao iz Komisije. Nije demantirao da mu je veleposlanik agresorke države izrekao pohvalu rekavši “mi ćemo to znati ceniti”.

Nije demantirao da se hvalio da je beogradski zet kako bi stvorio ozračje povjerenja. Nije demantirao da je neovlašteno bez odluke Hrvatske Vlade predlagao da se poduzmu zajednički koraci Srbije i Hrvatske kako bi se tužba za genocid povukla. Dakle, nije demantirao jer to ne može da je već prilikom pisanja tužbe vodio antihrvatsku politiku diskreditirajući tu tužbu.

Nije demantirao kada je postao predsjednik Republike Hrvatske da je nastojao i nogama i rukama ostvariti koncepciju o kojoj se dogovarao sa veleposlanikom agresorske države. Sve što je Ivo Josipović radio u svom mandatu bio je pokušaj ostvarivanja onoga o čemu je zaplotnjački razgovarao sa veleposlanikom agresorske države. Sastavio je i svoj kabinet od ljudi, na čelu sa glavnim analitičarom Deanom Jovićem, koji su sustavno radili protiv interesa Hrvatske. Cijelo vrijeme je vršio pritisak da se povuče tužba protiv Srbije odnosno cijelo vrijeme je prihvaćao velikosrpsku strategiju da se agresija i genocid Srbije učinjen u Hrvatskoj pretvori u građanski rat s podijeljenom krivnjom.

Analizirajući njegovu ukupnu politiku,  svojoj knjizi naveo sam bezbroj argumenata kojima se dokazuje da je Ivo Josipović dosljedno proveo svoju antihrvatsku politiku koju je i formalno formulirao kao zaokruženu politiku strateškim partnerstvom sa Velikom Britanijom.

I ovaj istup Ive Josipovića pokazuje da svuda vidi mračne portale, mračne sile, paraobavještajno podzemlje, bolesnike i luđake. Kako nije imao argumenata da odgovori meni i drugim kritičarima koji su ga kao članovi Hrvatskog  nacionalnog etičkog  sudišta proglasili moralnim veleizdajnikom proglasio nas je javno bolesnicima i luđacima. I ovaj njegov odgovor, koji nije odgovor, nego je nova optužnica protiv svih onih koji se bore za istinu dokaz je da bi bila prava katastrofa kada bi Ivo Josipović bio ponovno izabran za predsjednika države.

Jedini častan potez koji ostaje Ivi Josipoviću nakon svega je da se javno ispriča Kolindi Grabar Kitarović i HDZ-u ali i svima intelektualcima koji su bez zle namjere u borbi za istinu ukazivali na zmijsku narav Ive Josipovića.

Autor: Prof. dr. sc. Zdravko Tomac/direktno.hr

facebook komentari

  • wolf

    Zna sam ja da ce ovi bjeloglavi supovi da nam dodju glave.
    Prvo jaca a sad i jova orguljas.Zemljo otvori se uzmi jacu kumrovcanku i jovu od postena tatka,udbasa i ubojice.