Josipović o Trilaterali ali ne i o rusko-srpskoj vojnoj vježbi uz hrvatsku granicu

1

SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović neizravno je danas potvrdio kako su stavovi tzv.  zagovornika teorije zavjere i njega osobno u potpunosti  podudarni kad su u pitanju NATO savez i odnos prema Rusiji.

josipovic_tadic_smotraKomentirajući danas u Osijeku program predsjedničke kandidatknje HDZ-a, Josipović je istaknuo kako je od Kolinde Grabar Kitarović licemjerno “ujutro plašiti ljude s ‘regionom’, Titom, novom Jugoslavijom i drugim potpuno nerealnim sadržajima, a navečer pripremati sastanak Trilaterale, možda i ne otići na njega, ali pristajati na to da se provodi određena politika u regiji”.

Na novinarski upit odnose li se te tvrdnje na Kolindu Grabar-Kitarović Josipović je odgovorio: “Pa znate tko sudjeluje u Trilateralama, i tko plaši ljude nekom novom Jugoslavijom”.

Podsjetimo, Trilateralna komisija, elitistički je klub blizak Sjeverno-atlantskom savezu, u koji po formaciji ulaze najviše pozicionirani predstavnici NATO saveza.

Trilaterala je početkom mjeseca održala trodnevni sastanak u Beogradu, šaljući tako otvorenu poruku Vladimiru Putinu nakon njegovog posjeta Srbiji, kada je potpisan i protokol o uspostavi ruske obavještajne baze u Nišu.

Zanimljivo je također da ovih dana održava i zajednička rusko-srpska vježba “Srijem 2014” , na kojoj će uz pripadnike Specijalne brigade Vojske Srbije  sudjelovati i padobranaci iz elitne Tulske divizije ruske armije. U sklopu priprema za spomenutu vježbu ruski zrakoplovi dopremili su u ponedjeljak u Srijem dva borbena desantna vozila u okviru priprema za zajedničke rusko-srpske taktičke vježbe.

Međutim, Ivu Josipovića ne zanimaju rusko-srpske vježbe na granici s Republikom Hrvatskom koje neodoljivo podsjećaju na “zveckanja” naoružanjem na rusko-ukrajinskom granicom, nego podmetanja vezana za Trilateralnu komisiju i NATO savez.

Prioritetni Josipovićev cilj je očito buđenje antiameričke histerije u Hrvatskoj kao i dirigirano usmjeravanje zagovornika teorije zavjere prema predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a, čime se tvrdnje o sijamskoj vezi između projugoslavenskih krugova u Hrvatskoj  i krugova koji u UN-u, NATO-savezu, EU i Vatikanu vide glavne zagovornike tzv. globalne zavjere, ponovo pokazuju točnim.

Josip Zdunić/hrsvijet.net

facebook komentari

  • sred.bosna

    Zna se što je i kakva i čija organizacija ta Trilaterala, ovo gore napisano je formalna uloga te komisije, a zna se i da je jedna i to važnija masonska organizacija-sotonska