Josipović uvredama izazvao skandal: ‘Tužit ćemo crvenog predsjednika, finog pijanista koji se služi prljavim sredstvima’

0

Na narodnoj zabavi, o kojoj nigdje nije bilo službene obavijesti ako se izuzmu plakati koji su preplavili Peščenicu i Žitnjak, predsjednik Ivo Josipović profesora Zdravka Tomca i povjesničara Josipa Jurčevića nazvao je luđacima i bolesnicima stoga što su ga optužili za veleizdaju.

Tomac: Branio sam Josipovića

zdravko_tomac-1-of-1-3-580x384Profesor Tomac u razgovoru za portal dnevno.hr osvrnuo se na ove neprimjerene uvrede navodeći da one više govore o predsjedniku, nego o njemu samome. Izjave su vrlo grube i nepristojne, kaže profesor. “To je uvredljivo bez obzira na to tko kaže takvo nešto.

To niti jedan čovjek ne bi smio reći za drugog čovjeka, zato što je kritizirao njegovu politiku. To je jedan oblik da idemo u pravom smjeru. To je potvrda da je naša kritika njegovog lika i osobe bila opravdana. On je sam sebi presudio sa takvom izjavom, a to što smatra za mene da sam bolesnik i luđak možda smatra zbog toga što sam kao mnogi drugi u Hrvatskoj branio domovinu dok je on sticao imovinu. To znači da su za njega luđaci oni koji su idealisti i oni koji se bore za svoju domovinu. Onda nije niti čudno da on tako podcjenjuje Domovinski rat”, kaže profesor dodajući da cijela njegova politika ide u tom smjeru da se prihvate velikosrpske optužbe i krivotvorine, o čemu svjedoči smjena njegova glavnog analitičara Dejana Jovića.

Za njegovo djelovanje optužit je pokušao mnoge, pa čak i HDZ-ovu Kolindu Grabar Kitarović koja s njime nema pretjerane veze, tumači profesor Tomac. Za njega, Dejan Jović samo je provoditelj Josipovićeve politike, a provodi je na znatno radikalniji način. Kada je predsjednik procijenio da bi zbog njega mogao izgubiti sve šanse na predsjedničkim izborima smjenjuje ga na vrlo prljav način. “Iz svakog Josipovićeva postupka vidi se da mu moral baš i nije jača strana. Sklon je manipulacijama i prevarama, ako je to u njegovom interesu. Ovo što je rekao za mene i Jurčevića to je nešto što više govori o njemu, nego o nama. Nadam se da će tako ljudi shvatiti, a moj odgovor bio je nedavno u emisiji kod Anite Malenice. Jedan čovjek podržao je moju kritiku Josipovićeve politike nakon čega ga je počeo vrijeđati. Govorio je kako je on lignja i kuhana kokošja noga. Odmah sam ga prekinuo i oštro reagirao tvrdeći da nema pravo nikoga vrijeđati, već ima pravo argumentirano kritizirati politiku nekih ljudi. Ne branim Josipovića od njegove politike, a moj pravi odgovor biti će nova knjiga pod naslovom Crveni predsjednik”, najavljuje naš sugovornik.

Na tristo kartica teksta u novoj knjizi profesor Tomac pokazat će tko je Ivo Josipović te što je njegova politika i zašto se usudio reći dvije činjenice koje su ga razbjesnile. Prva je da je na Pantovčaku okupio tim koji vodi računa o velikosrpskoj politici, više no što vodi računa o Hrvatskoj. “Druga je činjenica što sam dokazao da je Josipović prije no što je postao predsjednik, te dokaze iznio je bivši veleposlanik Srbije, bio srpski čovjek. Zajedno sa Šimonovićem davao im je tajne materijale i dogovarao povlačenje tužbe. Kontinuitet njegove politike vrhunac je doživio u Vukovaru kada je naivno došao sa Tadićem, a vukovarske majke u znak prosvjeda okrenule mu leđa. Tamo je prihvatio da nema velikosrpske agresije već da se radilo o građanskom ratu. Prihvatio je velikosrpsku tezu da su vukovarski branitelji veći zločini od onih koji su nas napali. To su teške riječi, ali dokazi su u mojoj knjizi iz koje nema dvojbe da sam bio u pravu. Bila bi prava katastrofa kada bi on bio ponovno izabran, a kako manipulira osjetio sam na svojim leđima”, prepričava profesor navodeći tekst kojega pod predsjednikovom palicom nije želio objaviti Večernji list. Aktualni predsjednik čovjek je koji se služi prljavim sredstvima, a izagrava finog pijanista koji svira pod Dodigovim željama.

Jurčević: Cijela Hrvatska postat će ludnica

jurcevicI povjesničar Jurčević zgrožen je, ali ne i iznenađen predsjednikovim riječima te stilom komunikacije. “Njegove riječi potvrdile su da je Hrvatsko nacionalno etičko sudište pogodilo ‘u sridu’ kako bismo rekli. To je središte problema, ali to nije iznenađujuće jer mi dobro znamo tko je Josipović i njegova struktura”, tvrdi naš sugovornik najavljujući drugu rundu optužbi.

Zanimljivo je, kaže kako su konačno pale maske Josipovićeve strukture jer njegovom metodom s neistomišljenicima se obračunavao Staljin. “To je ta ista škola i poruka svim građanima Hrvatske. Tko ne misli kao on, odnosno kao Partija taj je lud i bolestan. S time da nas to ne treba iznenaditi obzirom na Marka Franciškovića, to je sustav koji je i prije 90-e radio najteže zlo. Psihijatrija im je represivno sredstvo za obračun s onima koji ne misle poput njih ili im ne žele služiti”, oštro poručuje Jurčević. Njihova metodologija poznata je, nemaju ograničenja da bi postigli svoje ciljeve jer i ranije su njemu slični doslovno gazili ljude, institucije i ideje. “Dobro je što se to dogodilo sada i što se razotkrio sadašnji predsjednik i predsjednički kandidat.

Nadam se da će to hrvatski građani prepoznati i znati nagraditi, inače bi se moglo dogoditi da u Hrvatskoj bude golemi broj luđaka i bolesnika, a da Hrvatska postane velika umobolnica”, komentira povjesničar napominjući da ovakvi istupi nisu prvi u karijeri aktualnog predsjednika. “Naravno da ćemo ja i gospodin Tomac između ostaloga zatražiti pravnu zašitu i podnijeti kaznenu i ostale prijave zbog kleveta i uvreda iznesenih na naš račun. Biti će tu još podtema oko ove priče”, zaključio je Jurčević najavljujući time tužbu na predsjednikov račun.

Dnevno.hr

kamenjar.com

facebook komentari