Pratite nas

Komentar

Josipovićev kampanjski autogol za autogolom

Objavljeno

na

ivojosipovic_stoze04

Stožeru Kolinde Grabar Kitarović mora se priznati sposobnost da uči kroz pogreške u kampanji te da u završnici predsjedničke utrke, nakon što su objavljeni rezultati prvoga izbornoga kruga predsjedničkih izbora, “zakuca”.

Od trenutka proglašenja izbornih rezultata prvoga kruga, čini se kako je za Ivu Josipovića sve krenulo nizbrdo. Pobjednički govor njegove glasnogovornice Mladenke Šarić zvučao je izvještačeno, neuvjerljivo i preagresivno za nekoga tko je kampanju u prvome krugu bazirao na profinjenosti, obrazovanju i umjerenosti. “I sitno je bitno” bilo je samo točka na i potresenog izbornog stožera koji je izgubio tlo pod nogama.

Realnost koja je pljunula u lice kućama za istraživanje javnoga mnijenja i njihovim prognozama ostavila je traga i na aktualnom Predsjedniku RH, koji, za razliku od prvoga kruga kada je odisao samopouzdanjem i smirenošću, u jučerašnjem sučeljavanju nije pokazao količinu kontrole i uvjerljivosti, koja je u proteklim debatama ipak bila prisutna.

U prvome krugu Kujundžića je mogao lako diskvalificirati kao agresivnog šovinista, Sinčića kao idealističnog radikala, a Grabar Kitarović kao “dijete korupcije” stranke i zatvorenog Ive Sanadera.

Šok terapija prvoga kruga

Onda najednom – šok. Ekipa iz izbornoga stožera HDZ-ove kandidatkinje nije besposleno sjedila i čekala reprizu šamara po liniji Sanadera i u drugome krugu. Razvijene su linije argumentacije koje će poslužiti kao štit od Josipovićevih uboda. Već u prvom duelu u dvoje, pokazalo se kako novi oklop Kolinde Grabar Kitarović podnosi već tupu oštricu delegitimacije po osnovi stranačke korupcije, kojom se Josipović, očekivano i predvidljivo, odlučio koristiti i sinoć, ne bi li tako pokupio nekoliko jeftinih bodova.

Protunapadi i (upitni) legitimacijski oslonci Grabar Kitarović obeshrabrili su Josipovića, koji je plesao na tempo protukandidatkinje. Ipak, sinoćnja debata tek je simptom dublje nesigurnosti koja prevladava u Josipovićevim redovima, a koja je vidljiva i po načinu na koji vodi kampanju u njezinim završnim danima.

Tako je Josipovićev stožer priredio i demanti navoda HDZ-ovaca o njegovom “neradu, neefikasnosti i uludo utrošenom mandatu”.

Medvjeđa usluga ili loša šala?

Iz kampanjske radinosti na adrese birača tako je odaslano pismo u kojemu su pobrojane sve aktivnosti predsjednika Josipovića u proteklom mandatu. Popis je to koji, nakon što se stigne do dna stranice, čovjeka ostavlja zbunjenim – radi li se o lošoj šali? Kukavičjem jajetu HDZ-a? Svjesnom i namjernom samoobmanjivanju? Izrugivanju rasudbi i pamćenju birača?

josipovic-infografika

U 17 točaka koje se ističu kao značajne u djelovanju predsjednika Josipovića od 2010. do 2014. godine, čitatelj ne može a da ne uzdahne nad silnošću nekih od poteza Predsjednika, kao na primjer kada je u 2013. radnicama Kamenskog donirao šivaći stroj.

To što se 2012. godina jednostavno preskočila osobito je tragikomično, jer ako ni vaši vlastiti ljudi, čiji kruh u sljedećih 5 godina ovisi o vašem drugom mandatu, u čitavoj jednoj godini ne mogu naći dva ili tri predsjednička poteza vrijedna spomena – kakva se poruka šalje građanima? (index.hr)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

STEVO CULEJ: NEKA VIDE DA NAS IMA!

Objavljeno

na

Objavio

Sve prijatelje i ratnike pozivam da lajkom potvrde svoju spremnost kao toga dana. Neka vide da nas ima. Napisao je Stevo Culej uz fotografiju Specijalne policije na Velebitu.

Prisjetimo se kako je bilo tri zime provesti na toj bajkovitoj planini našim specijalcima, nije lako ni ispričati…

U Domovinskom ratu najviše vremena na Velebitu provela je upravo specijalna policija.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Željko Glasnović: Titoslavija je od 1945. bila na infuziji

Objavljeno

na

Objavio

Titoslavija je od 1945. bila na infuziji.

Živjela je od zapadnih kredita, njemačke ratne odštete i novac od većinom hrvatskih gastarbajtera.

Dok je trošila milijarde dolara na naoružanje nije mogla ni proizvesti toaster koji je mogao konkurirati na otvorenom tržištu.

Vodili su je crveni guzičari i balkanci koji su odgajali piliće u klaviru oduzetih stanova.

Nasljednici te privilegirane klase su nas ogulili do 1990. To se također prešućuje. SFRJ je bankrotirala prije pada Berlinskoga zida.

Željko Glasnović: Što će vam zakoni, kada nitko to ne provodi

facebook komentari

Nastavi čitati