Pratite nas

Jugoslaveni uništavaju hrvatsku državu

Objavljeno

na

Razgovarao Andrija Tunjić

Da nije bilo SAD-a, Hrvatska bi još bila u raljama Zapadnog Balkana / Hrvatska je talac britanske politike koja pod svaku cijenu nastoji Srbiju osloboditi krivnje zbog agresije na Hrvatsku i BiH / Rusija se pod Putinom obnovila vojno i duhovno / Peter Carrington rekao je Miloševiću: Brzo, bez mnogo prolijevanja krvi / Sanader je imao tri zadaće: odreći se Hrvata u BiH i iseljeništva, izručiti generale Haagu i dovesti Srbe na vlast / Programiranom kaosu pridonose i tzv. civilne udruge koje generiraju i održavaju kaos / Liberalizmu smeta svaka država koja služi narodu i čovjeku / Danas u Hrvatskoj dominira intelektualna inertnost uzrokovana konformizmom, sinekurama i ideologijom / Ne postoji mržnja Hrvata prema Srbima / U rastakanju Hrvatske Mesiću, kao operateru krize, zdušno su pomagali mediji, komunistička ideologija i jugoslavenština / Jedini koji je shvatio tko su Pavelić i Tito bio je zagrebački nadbiskup, kasniji kardinal i blaženik Alojzije Stepinac / Svjedočenje Perkovića na sudu definitivno bi potvrdilo sve o komunizmu koji još živi u Hrvatskoj

 Davor Domazet Lošo u nekadašnjoj Jugoslavenskoj ratnoj mornarici u činu kapetana fregate bio je zapovjednik razarača Split i načelnik analitike u obavještajnom odjelu za NATO. U vrijeme slovenskog tzv. operetnoga rata pobjegao je iz JNA u Zbor narodne garde, koji je prerastao u Hrvatsku vojsku, gdje je obnašao dužnost načelnika Obavještajne uprave GSOSRH-a, zatim bio zamjenik načelnika GSOSRH-a i načelnik GSOSRH-a, za što je primio jedanaest odličja. Dosad je objavio nekoliko knjiga u kojima se bavi geostrategijom, što je i povod ovom razgovoru.

Gospodine admirale, već godinama za vas lijevi mediji pišu da ste katastrofičar i zagovornik ideje o svjetskim urotama. Zašto takav odnos prema vama?

Zato što živimo u prostoru koji bi skidao glave kao nekada u totalitarnim sustavima, ali kako to ne smije, čini sve da glave postanu suvišne. Naime, kada otkrivate nečije planove, a svi planovi proistječu iz interesa, tada se prokazuju oni koji to otkrivaju. Ako otkrivate planove i argumentirano napišete da netko želi vladati svijetom, da želi Europu bez kršćanstva i bez Krista, tada se takvi proglašavaju teoretičarima urote. Prokazivače ne zabrinjava što su od postanka svijeta urote na djelu i što je prvi urotnik bio Lucifer. Zato me diskreditiraju, prikazuju čudakom i zato mi lijepe etiketu teoretičara urote.

Ali tako ne pišu o drugim teoretičarima urota.

Ne pišu jer su to W. F. Engdal, John Coleman, Andreas von Bilow, Patrick Buchanan, Carrol Quigley, Carole Hoge, Naomi Klein itd.

Možda vas zato u posljednje vrijeme manje ocrnjuju?

Razlog su moje knjige Gospodari kaosa, Klonovi nastupaju i Strategija vučjeg čopora, zbog kojih me ljudi zovu ili pri susretu kažu: Admirale, ono što se napisali događa se prokleto točno.

A što ste napisali?

Napisao sam da će se bitka za svjetsku prevlast voditi od prvih vrata Euroazije, dakle od Hrvatske do Izraela, preko drugih vrata od Iraka, Irana i indijskoga potkontinenta te trećih vrata od Filipina do Koreje. Prednost će imati onaj tko vlada prostorom zvanim i Put svile, za što je zaslužan i Hrvat, Marco Polo, gdje se nalaze dvije trećine fosilnih goriva i još veće pričuve pitke vode. To su razlozi što me nema na HRT-u ni u drugim medijima kojima vladaju oni o kojima pišem.

Vi ste predviđali da će Hrvatska ući u EU 2014, a ipak je ušla 2013.

Ja sam to govorio 2005. i nisam mnogo pogriješio ako primijenimo delta-odstupanje. A tako bi i bilo da Sjedinjene Države iz strateških interesa nisu željele da Hrvatska uđe ranije.

A tko je bio protiv?

Protiv su bile neke europske sile i naša vlast koja je sve činila do posljednjeg trenutka da Hrvatska ne pristupi Uniji. Zato su namjerno provocirale prijepore sa Slovenijom koja je bila na strani igrača koji su htjeli zaustaviti Hrvatsku. Slovenija je neprekidno na strani Srbije, a obje kontrolira Velika Britanija. Da nije bilo SAD-a, Hrvatska bi još bila u raljama Zapadnog Balkana.

Zašto je to bio interes SAD-a?

Zato što su od 2000. u Hrvatskoj na vlasti bile četiri vlade od kojih je svaka sljedeća bila lošija od prethodne i zato što je Hrvatska bila partner SAD-a. Hrvatska je programirano slabljena, nametnut joj je teret krivnje preko Haškog suda i svih ostalih unutarnjih vučjih čopora. Postala je talac britanske politike koja pod svaku cijenu nastoji Srbiju osloboditi krivnje zbog agresije na Hrvatsku i BiH. Zato im je trebala slaba Hrvatska. No dogodilo se nešto što nisu mogli predvidjeti, a to je u mojim knjigama najavljeno i opisano, nije došlo do jednopolarnoga svijeta, nego je svijet postao višepolaran, nisu očekivali da će se Rusija dignuti i postati sila. Rusija se pod Putinom obnovila vojno i duhovno, pravoslavlje joj je dalo novu duhovnu snagu, što protivnici nisu predvidjeli.

Zato je Putin posjetio papu Franju?

Da. Uz Rusiju se i Turska vratila islamskom identitetu i lišila nasljeđa Kemala Atatürka, koji je forsirao laicističku Tursku. Rusija je preko Srbije, Crne Gore i Republike Srpske ušla na Jadran, odnosno na sredinu Sredozemlja, tamo gdje nije uspjela za vrijeme hladnog rata. A i Turska je, kada je u pitanju Zapad, preko BiH ušla tamo gdje nije mogla ni za vrijeme Otomanskog Carstva, a to su dva školjića u Neumskom zaljevu preko kojih izlazi na Jadran. Slaba Hrvatska, jaka Rusija, ojačana Turska dovele su do preslagivanja strategijskih planova i zato SAD hoće jaku Hrvatsku. U ovom trenutku po geopolitičkim parametrima ima dosta sličnosti s devedesetim godinama, kada su nam Amerikanci davali političko, naglašavam političko, zeleno svjetlo za Oluju. Nisu pomagali vojno, da to jednom svima bude jasno, ali bez političkoga svjetla ne bismo mogli.

Zašto Engleska, koja je partner SAD-a, radi suprotno od američkih interesa?

Nema ništa jednoznačno, pa tako nisu jednoznačni ni anglosaksonski interesi, mogu se preklapati u 95 posto, ali onih pet posto ne moraju.

Mislite da će Velika Britanija preko Srbije istisnuti Rusiju?

Britanska politika želi rehabilitirati Srbiju, a preko Srbije i svoju politiku iz 1990-ih, koja je bila otvoreno protuhrvatska. Treba samo pročitati knjigu Velika Britanija i Balkan sveučilišne profesorice Carole Hodge, pa će biti sve jasno. Nasuprot tomu, SAD želi jaču ili jaku Hrvatsku i zato Hrvatska sa Zapadnog Balkana ide u Uniju. Zato Hrvatska pristupa šest mjeseci prije 2014, kako sam bio predvidio.

I zato Britanci stalno potkopavaju EU?

Da. Englezi osim što žele jaku Srbiju žele i poništenje srpske agresorske uloge u ratu, dok SAD želi jaku Hrvatsku kako bi se zaustavio prodor Rusije i Turske. I zato SAD ovaj put kao novoga partnera za jugoistok Europe izabire Njemačku. Prošavši kroz katarzu Njemačka je danas stabilizirajući čimbenik jer je gospodarska velesila, stabilna demokracija i vodeća snaga Unije. Drugi razlog i u geostartegiji važan element jest činjenica da Europa više nema uloge kakvu je imala za hladnoga rata jer se strateško područje iz sredine Europe preselilo na Jadran, prva vrata Euroazije, pri čemu Njemačka, kao središnja kontinentalna država, veže Baltik i Jadran. Zato je Hrvatska geopolitički bitan čimbenik.

Vratimo se urotama, jesu li urote i Huntingtonovi ratovi civilizacija?

Huntington je glasnogovornik Komiteta 300, tajnih vladara svijeta, kako ih je nazvao Coleman. Hungtington nije ništa drugo napravio nego samo obznanio gdje će biti sukob civilizacija, a to su područja od Jadrana do Filipina. Tko bude kontrolirao naftu i sutra pitku vodu, taj će kontrolirati svijet. To je strategija Sir Halforda Johna Mackindera stara sto godina. Zato Huntington i rabi termin civilizacije, a ne narodi, savezi, blokovi, religije…

U ime civilizacijskog napretka radi se protiv svih civilizacija?

Tako je. Oni zagovaraju civilizaciju budućnosti o kojoj se samo zna da je bez Boga i da se mora obračunati sa svim postojećim civilizacijama. Sa svime što je još ostalo od kršćanstva, judaizma, islama, hinduizma, budizma…

No čini se da se taj komitet od 300 mudraca ipak preračunao u procjeni snage Rusije?

Da. Sirija je najbolji primjer. Bili su sigurni da će Siriju riješiti kao Libiju ili kako su se 2003. obračunali s Irakom, kada su optužili Irak za uporabu kemijskog oružja kojim se nije koristio. Zaboravili su da je sada, za razliku od 2003, Rusija na nogama, nisu očekivali da će im Putin reći njet, da neće ići kako su zamislili. Potpuno su krivo kombinirali jer vide samo svoje ciljeve. Zaboravili su da nikada ne postoje dva ista rata, a oni su mislili da je sve isto. Sada je Rusija u igri i određuje pravila igre. To dokazuje da uvijek u svim strategijama, koliko god one pripadale moćnim imperijima, uvijek postoji i protustrategija.

Znači li to da danas zapravo svijetom vlada kaos?

Ne može se tako u cjelini reći, ali postoji programirani, determinirani kaos. Padom bipolarne podjele svijeta, koja je planirana, Berlinski zid pao je 1986. dogovorom američkoga predsjednika Reagana i predsjednika SSSR-a Mihaila Gorbačova u Rejkjaviku. Potkraj 1980-ih godina razrađene su dvije doktrine nastupanja; jedna je doktrina kirurškoga rata, a druga je doktrina upravljanje krizom. Prva je primijenjena u Pustinjskoj oluji, a istodobno je na prostoru bivše Jugoslavije primijenjena i doktrina upravljanja krizom.

Kako se upravlja krizom?

Uzme se prostor u kojemu se programirano stvore generatori krize, koji se onda kontroliraju i nadziru ograničenim kaosom. Unutar toga uvijek se dozira količinom nasilja. Za tu doktrinu ne postoje nevine strane, nego svi moraju biti krivi i kažnjeni raznim sankcijama: ekonomskim, vojnim, pravosudnim… Kontrolor regulira krizu kako mu odgovara.

Zato se ne rješava problem BiH?

Točno, jer je BiH u središtu prostora krize. Za upravljanje krizom postavljaju se operateri krize, u slučaju Jugoslavije to je bio Milošević, kojega su odabrali James Baker, a prije svih lord Peter Carrington, koji je došao Miloševiću i rekao: Brzo, bez mnogo prolijevanja krvi. I kada je Milošević odigrao ulogu operatera krize, a zadnja je bila Kosovo, više nije bio potreban i zato je završio kako je završio.

Je li točno da današnjim svijetom zapravo vladaju Komitet 300, Bilderburška skupina, G8, tajna društava i masoni?

Tomu se još, kako piše Coleman, može pridodati Trilateralna komisija. To su u biti, da se vojno izrazim, postrojbe koje izvode neku od kriza svijeta, odnosno nadziru kaos. Ne zaboravimo osim vojnih kriza postoji i monetarna kriza. Recimo Bilderberška skupina sastala se u Ateni i vidjeli smo što se dogodilo s Grčkom, koja je nastradala i zato što je cilj bio srušiti euro, odnosno Njemačku.

I Sanader je pokušao destabilizirati njemački bankarski sustav.

To je točno, ali ne zaboravimo da od 2000. sve hrvatske vlade, a poglavito Sanaderova, to čine. Sanader je 1993. u Londonu dušu prodao đavlu i zato je provodio britansku politiku. Znam sigurno da je četiri puta obećao američkoj politici da će potpisati povelju o neizručivanju američkih građana i da neće biti optužnica hrvatskim generalima u Haagu, a ni jedno od četiri obećanja nije ispunio.

Zato što je provodio britansku politiku?

Zato je doveden. Da je njegova taština pet puta veća od znanja, a gramzivost neizmjerna, znali su Britanci dobro. Sanader je imao tri zadaće: odreći se Hrvata u BiH i iseljeništva, izručiti generale Haagu i dovesti Srbe na vlast mimo Erdutskog sporazuma i Pisma namjera. Sve je to učinio po želji britanske politike i kada je to uradio maknuli su ga kao i Miloševića.

Što je s našim današnjim političarima?

Podsjećam ih da je Hrvatska od 1102, od Pacta conventa, prolazila razne kalvarije i opstala. Zato vjerujem da će se jednoga dana osvijestiti. Naši današnji političari moraju znati da mudrost stoluje u narodu, a ne u njima, ma iz koje stranke bili. To smo vidjeli na primjeru obilježavanja Dana sjećanja u Vukovaru i na referendumu o definiciji braka kao zajednici muškarca i žene.

Mislite li da se ikoja vlast boji naroda?

Da se ne boji, ne bi upregnula sve medije da referendum proglase zaostalošću, što je nelogično jer za sebe tvrde da su demokrati i liberali. Čovjek bi zaplakao gledajući nesreću koja se još zove Hrvatska televizija. Što sve ta televizija ne čini, koje nelogičnosti, da laž pretvore u istinu.

Dozira li lijeva ideologija kaos današnjega svijeta?

To nije ništa novo. To je posljedica i sadašnjega stanja Europe, koja se prema tome programirano vodi od Francuske revolucije, poslije koje se Francuska nikada nije oporavila. Francuska revolucija bila je prvi juriš terora oličena bezbožnom napravom – giljotinom, a svoj još strašniji pir skidanja glava nastavila je u Oktobarskoj revoluciji. I nacizam je zaživio kada u Njemačkoj nije uspjela zaživjeti ekstremna crvena ideologija, sjetimo se Karla Liebknechta i Rose Luxembourg. Totalitarne ideologije nisu izišle iz tzv. desne ideje, nego iz lijeve, koja ruši sve pred sobom.

Mislite i na demokraciju?

U Prvome svjetskom ratu stradao je vertikalni ustroj vlasti, četiri carstva, i tada nastaju republike kao posljedica demokracije. A što je demokracija, najbolje nam govori Platon, za kojega nitko ne može reći da je glupan i desničar, kako danas naši brojni ljevičari govore za sve koji ne misle kao oni. Platon je shvatio da je demokracija vladavina koja najviše izobličuje i izopačuje moć čovjeka, to se danas itekako vidi. Zato Platon piše svoje čuveno djelo, Državu, u kojoj na vrh hijerarhije stavlja filozofe.

Za koje suvremeni političari govore da nisu praktični.

Da. Dakle, srušivši svoja carstva i kraljevstva, Europa je krenula u kaos u kojem se danas nalazi. Programiranom kaosu pridonose i tzv. civilne udruge koje generiraju i održavaju kaos, tu permanentnu revoluciju. Djeluju po metodi “dalekosežno prožimanje ili promjenjiva slika čovjeka”, što je stručan naziv.

Pojasnite.

Riječ je o čovjeku koji konzumira informacije u dobu u kojem u svim medijima, poglavito elektronskim, konzument od deset informacija dobiva devet lažnih. Čak i da zapazi istinitu, teško će je moći razlučiti jer će ga bombardirati devet lažnih. Budući da mu je um bombardiran i zasićen, on postaje osigurač koji pregara kao žičica u osiguraču kada je snaga struje prejaka. Zato imamo neprekidno proizvođenje kaosa.

Koje nastoji sakriti komunističko nasljeđe?

Da. Danas se ljudi čude, ne vjeruju da komunističke ideje i dalje žive.

Gdje sve?

Žive prerušene u militantni liberalizam. Naš je liberalizam komunizam u drukčijem kostimu i perfidnije djeluje.

Zalaže se za ljudska prava, a ne za čovjekovo zaposlenje.

Tako je. To je zato što se malotko zauzima za Božja prava, za prava naroda, za prava obitelji, zajednice. Napada se čovjek, kojega bi morala zaštititi država, a ona to ne čini. Liberalizmu država smeta. Čak i država kakva je sada Hrvatska. Prvo je liberalima smetao vertikalni ustroj vlasti pa su kralja zamijenili republikom, a sada im smeta država, bila socijalističkog ili kapitalističkoga uređenja. Smeta im svaka država koja služi narodu i čovjeku pojedincu.

Čovjeka pretvaraju u poslušnika?

Tako je. Oni žele čovjeka koji nema uporište ni u državi koja bi ga zaštitila, ni u obitelji, i zato se obitelj proglašava tvrđavom konzervativizma i nazadnosti. Zato se danas napada sve što ima veze s državom i obitelji. Destrukcija obitelji legitimitet je dobila od Gramscija i Marcusea, koji je naučavao da su država i obitelj izvorište nasilja koje treba uništiti. Danas je na djelu provedba te doktrine.

Kolika je uloga novca i banaka u svemu tome?

Najveća. Kada uništavate čovjeka, njegove duhovne vrijednosti, nametnete mu materijalne, a to je novac. Novac uništava Europu koja se temelji na duhovnim vrijednostima. U Europi sve što vrijedi u kulturi, umjetnosti, znanosti, temelji se, između ostaloga, i na kršćanstvu, zato se Europa programirano uništava.

Uništava je novac?

Novac je novi Bog kojemu se svi klanjaju. Više se ne gleda je li čovjek pošten, moralan, pametan, hrabar, je li spreman na žrtvu. To su odbačene vrjednote i na njihovo mjesto ustoličen je novac kao Bog. Nije bitno ni jesi li do njega došao radom jer je rad proskribiran iako je temelj čovjekove egzistencije. Bez rada nema čovjeka. Nisu slučajno benediktinci napisali Ora et labora, moli i radi. No, da bi se novac ustoličio kao novi Bog, moraju postojati i nove katedrale, a to su šoping-centri. Zato nedjelja više nije neradni dan i dan za odlazak u Crkvu, kada se uz čovjeka odmaraju čak i robovi i stoka, kako to piše u Bibliji.

Sada Božić počinje u jedanaestom mjesecu, nema više Krista, radosne vijesti, nove nade, danas je važnije tko je više darova dao i kakvim se sve mirisima namirisao. Potrošački centri postali su nove katedrale i zato su maknute iz grada, one su otuđenje. Nema simbioze ljudskosti.

Iz svega što govorite proizlazi da suvremeni čovjek, bez obzira radi li se o političarima ili intelektualcima, nije svjestan da se odljuđuje?

Nemam pravo suditi tko je manje ili više svjestan, ali iz svega što se očituje u djelovanju intelektualna elita ne prepoznaje opasnosti.

Zašto ih ne prepoznaje?

Jer je prihvatila konformizam, jer se ne želi izložiti militantnom liberalizmu, jer ne želi prihvatiti kako je ponekad bolje da vam glavu skinu nego da živite kao suvišni, kao zombiji. To ne znači da nema intelektualaca koji se bore, ali mediji, koji manipuliraju javnošću, ne daju da ih se čuje. Primjerice, ja sam na HRT-u bio kada su oslobođeni generali, i to u trećem Dnevniku, i prije mjesec dana kada je na vidjelo izišla afera o američkom prisluškivanju. Ne žele da se čuje ovo o čemu govorimo. Tako je vjerojatno i s drugim intelektualcima koji bi govorili.

Mislite da je tako i s akademicima?

Posebno smeta šutnja HAZU-a, koja bi trebala biti najviša umna, umjetnička i znanstvena institucija hrvatskoga naroda. Čemu služi takva Akademija?

Što bi akademici trebali govoriti?

HAZU ne želim uspoređivati sa SANU, ali ako su hrvatski akademici misleći ljudi Hrvatske u svim područjima ljudske djelatnosti i ako se ova zemlja programirano nalazi u kaosu i propada, onda bi se HAZU morala očitovati kojim putem treba krenuti. Nažalost, danas u Hrvatskoj dominira intelektualna inertnost uzrokovana konformizmom, sinekurama, ideologijom, svjetonazorom itd. Zar nije porazno za HAZU da njezinim akademicima Stjepan Mesić govori o gospodarskom oporavku Hrvatske? Zar to nije sramota nad sramotama? Nije stvar u Mesiću nego u njima jer su dopustili da se to dogodi.

Je li ideološka polarizacija našega društva posljedica komunizma ili militantnog liberalizma?

Jednoga i drugoga. Komunizam je s crvene boje prešao na narančastu, što je kombinacija crvene-komunizam i žute-liberalizam. Uz političare, glavni vojnici tog liberalizma su mediji i tzv. nevladine udruge, svi skupa jurišaju na četiri vrednote: obitelj, čovjeka, domovinu i vjeru otaca.

Nakon svjedočenja u Haagu 2009. Žarko Puhovski rekao mi je da je zdravo društvo ono koje je polarizirano. Slažete li se s tim mišljenjem?

Njegov mentalni sklop zastupa isto što i Lav Trocki, a to je trajna revolucija koja se može provoditi ako neprestano imate polarizaciju i sukobe. To znači da on zagovara tezu da hrvatsko društvo neprekidno mora ratovati između sebe, što je protivno Tuđmanovoj ideji pomirbe na kojoj je stvorena hrvatska država. Umjesto pomirbe danas se prolijeva hrvatska krv u Vukovaru i Gvozdu, gdje je sin četnika ubio dvojicu mladih Hrvata. Da je ubijen Srbin, vrištali bi svi Jugoslaveni i militantni liberali.

Znači li to da je u pravu Ivo Banac koji je 2009. tvrdio da je naše društvo natopljeno mržnjom?

Banac je u pravu, mržnja nažalost postoji, ali prema kome i prema čemu? Postoji mržnja militantnoga liberalizma, odnosno njihovih protagonista Jugoslavena, prema hrvatskoj državi! Ne postoji mržnja Hrvata prema Srbima, koje smo pobijedili u najčistijem ratu u povijesti ratovanja, o čemu smo dobili potvrdu 16. studenog prošle godine. Srbi su naši sugrađani i državljani, a mnogi i branitelji protiv velikosrpske agresije, i oni nisu problem. Temeljni su problem današnje Hrvatske Jugoslaveni.

Zašto?

Zato što nikako ne mogu podnijeti hrvatsku državu. Ali iako čine sve protiv njezinih nacionalnih strateških interesa ne mogu je dokrajčiti jer je stvorena u ratu žrtvom i ljubavlju. A ono što je stvoreno ljubavlju i žrtvom ne može biti uništeno.

Je li Stjepan Mesić kao predsjednik države bio kočničar demokracije i restaurator komunizma u Hrvatskoj, kako mnogi misle?

Mesić je operater upravljanja krizom i determiniranim kaosom. On je pokretač detuđmanizacije; sve protiv Tuđmana bio je motiv njegova predsjednikovanja. Znajući da je Tuđman simbol opstojnosti hrvatske države, da je s hrvatskim narodom stvorio tu državu, Mesić je kao operater krize rastakao tu državu. U tome su mu zdušno pomagali mediji, komunistička ideologija i jugoslavenština. Mesić je doveden da dekomponira hrvatsku državu oživljavanjem jugoslavenstva, koje je karcinom za tu državu. On je pokrenuo rehabilitaciju jugokomunizma i ohrabrio pritajene egzekutore. Ali on nije i jedini protagonist sadašnjega destruiranja hrvatske države. Sanader je učinio najveću dugoročnu štetu.

Zašto dugoročnu?

Zato što se prvi odrekao Tuđmana i njegove pomirbe. Preko suđenja Sanaderu i dalje se nastavlja destrukcija hrvatske države svakodnevnim optuživanjem HDZ-a, kojemu se nastoji nametnuti hipoteka ne samo zločinačke nego i kriminalne organizacije.

Zašto se Mesiću još ne sudi iako postoji niz indicija o njegovoj upletenosti u kriminalne radnje?

Zato što im kao operater još treba. Ali uskoro bi i on mogao doći na red.

Da se Hrvatska okrene američkoj politici, bi li došao na red?

Možda. Sjetite se da je na svečanom primanju u Njemačkoj htio održati govori protiv NATO-a, ali u posljednji je čas spriječen. On je po zamisli britanske i srpske politike trebao spriječiti ulazak Hrvatske u EU. Mesić se još koristi da hrvatska politika bude u svađi s američkom, odnosno njemačkom politikom. Samo to neće još dugo trajati.

Kakvi bi ljudi trebali voditi Hrvatsku?

Mislim da je došlo vrijeme kada državu treba voditi netko komu je hrvatski interes na prvom mjestu, tko je domoljub i komu je znanje bitan čimbenik vladanja.

Polarizacija našega društva jest želja za harmonijom ili sukobom?

To je ponajprije pokušaj da se dovede u pitanje Hrvatska nastala na Tuđmanovoj pomirbi, u čemu su sudjelovali ljudi iz svih hrvatskih političkih i svjetonazorskih opcija. Evo, ja sam bio časnik JNA, Gotovina je došao iz suprotne ideologije, iz Legije stranaca, i cijeli rat bili smo skupa. Osim toga Hrvatsku su branili i Srbi, kojih nema u sadašnjoj vlasti. Polarizaciju dakle generiraju svi koji ne žele Hrvatsku kakva je stvorena, koji je ne žele kao članicu Unije i NATO-a i koji bi i dalje provodili britansku politiku. Zato protivnici Hrvatske vide ustaše tamo gdje ih nema i gdje ih nikada nije bilo. Zato se ćirilične ploče postavljaju noću.

Predsjednik Josipović zbog svega što se dogodilo u Vukovaru proziva tajne službe.

To je apsurd, jer on im je nadređen. Bez obavještajnih služba ni jedna ozbiljna država ne može funkcionirati, to itekako znam jer sam vodio Vojnu obavještajnu službu u ratu, kada smo prisluškivali Miloševića i znali sve što pripremaju. To što Josipović naknadno traži izvještaj službi znači da bi izvješće trebalo biti frizirano, trebalo bi u njemu pisati da nismo vidjeli što smo vidjeli u izravnom televizijskom prijenosu.

U čemu je grijeh službi?

Prvi je kriva prosudba koliko će ljudi doći, drugi da se branitelji ne mogu dobro organizirati i treći i najveći, da službe nisu spriječile gubitak legaliteta vlasti, što ta vlast proglašava i državnim udarom. U Vukovaru su izgubili i legitimitet jer je na jednoj strani bio narod, a na drugoj mala skupina njih. Zato hoće preodgoj u školi i društvu. Zato Hrvatska nije ista kao što je bila prije Vukovara i referenduma.

Potkraj prošlog mjeseca pod patronatom Ministarstva branitelja iskapane su grobnice komunističkih žrtava i kosti osoba s imenom i prezimenom prenošene u groblje i sahranjene kao NN-žrtve. Pripadali ste komunističkoj vojsci pa recite zašto naši komunisti i dalje skrivaju svoje zločine?

I taj primjer potvrđuje da komunizam nije nestao, nego samo promijenio boju. Komunizam je jedan od najstrašnijih totalitarnih sustava, među kojima su još fašizam, nacizam i danas militantni liberalizam. Zla i zločini komunizma nisu trajali četiri, nego 70, 80 i više godina i za to vrijeme komunizam je usmrtio više od sto milijuna ljudi, a u nas još nije osuđen i proskribiran kao što su s pravom osuđeni i proskribirani nacizam i fašizam. Zato oni ne otkrivaju svoje zločine i prenose kosti svojih zločina. Ali proces je krenuo i neće stati ma kako ih skrivali unuci komunističkih zločinaca. To što oni skrivaju sutra će netko otkriti.

Unatoč programiranom strahu?

Totalitarizmi se temelje na strahu, to nije ništa novo. Strah baštini i militantni liberalizam, to je opisala Naomi Klein u knjizi Doktrina šoka i obamrlosti. Ali od straha je jača moralna snaga naroda i zato na sve načine nastoje uništiti tu snagu.

Rezolucija Europskoga parlamenta od 2. travnja 2009. poziva na otkrivanje komunističkih zločina, priznavanje odgovornosti, pomirenje, traženje oprosta i poziva na moralnu obnovu, a naši potomci komunizma ipak to ne žele.

Ne žele jer računaju da zapadna Europa ne razlikuje praksu komunizma i ideju komunizma, koju je zapadna demokracija upoznala. U Hrvatskoj to nije slučaj jer je agresiju na Hrvatsku izvela oružana sila pod znakom petokrake, simbolom komunizma. Osim toga komunisti su ostali živjeti unutar hrvatskih stranaka; ostaci Udbe i KOS-a nalaze se u strankama, u medijima, u institucijama i praktično, koliko god to sada izgledalo čudno, vladaju Hrvatskom. Hrvatski domoljubi još nisu preuzeli vlast od tih kadrova i zato je Hrvatska nikakva. Dakle, mi tek trebamo izići iz komunizma.

Zašto o tome malo govore naši intelektualci?

Neki zato što šuteći o prošlosti brane svoj ugled. Većini naših intelektualaca nedostaje stava i organiziranosti da prevladaju nenacionalni i anacionalni osjećaj koji je protiv hrvatske države i njezinih nacionalnih interesa.

Nije li razlog i sluganski hrvatski mentalitet?

Jest. Boje se slobode koja je u istini. Istina je sloboda, a oni se boje slobode jer još žive od komunističke laži i simbola komunističke laži. Ako uništite simbol, a to znači ako se ukine Trg maršala Tita u Zagrebu, njima prestaje život.

Maršal nešto znači i u masoneriji?

Maršal je bio najviši čin u templarskom redu, odakle konce vuku masoni. Nije slučajno Tito kao maršal ustoličen u Jajcu, koji je bio kraljevski grad zadnjih vladara narodne krvi. Ništa nije slučajno.

Mislite da je Tito bio mason?

Natpis na njegovu grobu u Beogradu po stilu je istovjetan natpisu na masonskoj piramidi ispred dvorane Lisinski u Zagrebu. Tito i Pavelić imali su istoga šefa. Pavelić je imao zadaću proskribirati nacionalnu svijest i hrvatsku državu prikazati zločinačkom i zato je mirno umro u svojem krevetu u Španjolskoj. A Tito je na temelju toga idućih četrdeset i više godina ubijao Hrvate po svijetu. Jedini koji je shvatio tko su Pavelić i Tito bio je zagrebački nadbiskup, kasniji kardinal i blaženik Alojzije Stepinac. Zato je rekao: Bio bih ništarija kada ne bih osjetio bilo svoga naroda, a to je država. Zato je imao jednaki otklon od Pavelića i od Tita i zato je završio mučeničkom smrću i podignut na čast oltara, a bit će proglašen i svetim.

Zašto uvijek govorite samo Tito? Ne vjerujete da je Tito doista pravi Josip Broz?

Pročitajte što kaže CIA.

Što kaže CIA?

Kaže da po jeziku nije bio Hrvat. Svi smo odrasli u nekom jeziku, u nekom specifičnom govoru, ja sam u Sinju u Dalmatinskoj zagori, i do kraja života neću se riješiti boje toga govora, to je materinsko moje. Govor je vjerojatno i ponukao CIA-u da se time pozabavi pa su zaključili da Tito nema nikakve veze s kajkavskim govorom kumrovečkoga kraja. On ni hrvatski nije znao govoriti, a kamoli kajkavski.

Je li istina da je na samrti u Ljubljani govorio njemački?

Pa njemački mu je bio materinski jezik.

Mislite da je bio Austrijanac?

Nije bio Hrvat.

Komu je u interesu da Josip Perković ne svjedoči u Njemačkoj?

Mnogima. Spominje se samo Perković, a na popisu su dvadeset i trojica koji se traže, među kojima su mnogi bili nadređeni Perkoviću. Svjedočenje Perkovića na sudu definitivno bi potvrdilo sve o komunizmu koji još živi u Hrvatskoj i zbog čega nismo iskoračili u istinsku demokraciju jer je provode nasljednici komunističke ideje. A vjerojatno bi se došlo i do centra zločinačke organizacije. U Hrvatskoj javnosti krivo se misli da je Udba bila nekakva svemoćna samostalna organizacija, a ne i da je bila tajna policija partije! Da je CK KPJ bio njezin zapovjednik i da je davao naloge republičkim CK-ima koji su izdavali naloge Udbi koje je ona provodila. U procesu Perkoviću otkrilo bi se tko je točno izdao zapovijed za ubojstvo Đurekovića i koju je funkciju u CK-u obnašao. Zato ne žele izručiti Perkovića.

Je li točno da je Perković bio protiv sudjelovanja u likvidaciji Đurekovića?

Postoji informacija da je bio protiv kada je saznao da je takva odluka donesena. No razlog predstave oko Perkovića je i njegovo opredjeljenje za hrvatsku državu. Tada sam bio u Zboru narodne garde, kojemu se priključio Perković i omogućavao da se dođe do oružja koje nam je bilo potrebno. Perkovića bi trebalo pustiti da ode svjedočiti i da se točno ustanovi što je njegova odgovornost. Ako je kriv, sud će ustanoviti pravorijek.

Bi li Perkovićevo svjedočenje dovelo u pitanje SDP-ovu poziciju?

Apsolutno. SDP je na prve demokratske izbore izišao pod nazivom SKH – Stranka demokratskih promjena. Prema tome, to bi sigurno imalo političke posljedice za SDP kao sljedbenika komunističke partije.

Otvara li negiranje komunističkih zločina vrata novim zločinima, kako je to jednom rekao Ivo Banac?

To je opasno, ali ne znači da će izroditi neke nove zločine. Sa stajališta upravljanja krizom, zataškavanje zločina znači da je takav narod dugoročno zakinut za katarzu i da će kaskati za demokracijom. Ne može se stabilizirati, nema unutar sebe mir, i ne može doći do toga da ga vode najsposobniji, najumniji i najdomoljubniji. Zato hrvatski narod želi odgovor na pitanje: Zašto nas se ubijalo pedeset godina? Zar zato što smo htjeli svoju državu i što smo vjerni Papi?

To su dva razloga zbog kojih Hrvati ne bi smjeli imati samostalnu državu čak i sada kada je imaju. Zato Viktor Novak piše Magnus crimen i zato Jugoslaveni zaboravljaju da Hrvatska postoji, da je članica NATO-a i EU-a. I zato se ne bojim za opstanak hrvatske države, bez obzira na žrtve koje nam se još pripremaju.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Razgovor

Milijan Brkić: Da Todorić ima hrabrosti, vratio bi se u Hrvatsku

Objavljeno

na

Objavio

Milijan Brkić: Da Todorić ima hrabrosti, vratio bi se u Hrvatsku

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora, Milijan Brkić, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao aktualnu političku situaciju.

Kad podnosite prijavu za posao, morate donijeti potvrdu o nekažnjavaju. Kako je onda moguće da čovjek kojega traži Državno odvjetništvo dobije posao u inozemstvu?

Ne bih se čudio, kao što je i vaš reporter rekao, da Ivica Todorić u jednoj od zemalja u Europi zatraži politički azil. Imali smo u povijesti još ljudi koji su se pozivali na politički progon, a iza toga ne postoji politički progon, nego činjenice, egzaktni podaci i sumnja za provođenje kriminalnih djela. Todorić je samo jedan u nizu političke palete ljudi koji se izvlače na politički progon.

Todorić proziva aktualnu Vladu HNS-a i HDZ-a, a ta je Vlada imala najmanje dodira s njim.

Imamo nekoliko apsurdnih situacija na sceni u Republici Hrvatskoj. Jedna od njih je i ta. Ako itko ima bilo kakvih dodira s Todorićem, to nema ova aktualna vlada na čelu s HDZ-om. Ovoj Vladi je zadnjoj u interesu da skriva i prikriva okolnosti koje su dovele do ove situacije.

Dosadašnje su Vlade bile i samoposluga i bankomat gospodinu Todoriću. On je i od ove Vlade tražio 2,3 milijardi kuna iz državnoga proračuna, što je država odbila. Zaboravljamo da je ova Vlada jedina imala sposobnosti i hrabrosti uhvatiti se u koštac s problemom Agrokora. On je kulminirao kroz godine, a ova vlada je prva rekla dosta, i poručila da to tako ne ide, nije hrvatski proračun ničiji bankomat ni samoposluga, sami ste doveli do ove situacije i sami iz nje trebate izaći ili će Vlada morati poduzeti određene radnje da spasi gospodarstvo, financijsko tržište i radna mjesta. Zaboravljamo da je preko 145 tisuća zaposlenih u dobavljačima samo Konzuma. Zaboravljamo da je pred nama bila turistička sezona. Ova situacija državu nije koštala niti jednu lipu. To se postiglo odgovornom politikom Vlade.

Mislim da se mi političari trebamo izdići iznad tog populizma i jeftine demagogije, nego moramo odgovorno raditi u interesu naroda i države i raditi za opće dobro, a ne za uskopolitičke interese i osobnu promociju. Zanimljivo je da Ivica Todorić objavljuje na svom blogu, koji mu je prozor u svijet. Da ima hrabrosti došao bi u Hrvatsku i sve svoje tvrdnje iznio pred sudom. Ako je domoljub, onda bi poštovao sve institucije hrvatske države.

Oporba koristi argument da HDZ bježi od istražnog povjerenstva za Agrokor.

Mi smo, ovo aktualno vodstvo HDZ-a, zadnji koji bi trebali štititi Agrokor, jer nemamo nikakvih zajedničkih točaka s Agrokorom. Oporba je jako dobro znala sve, i članak 4., koji kaže da u slučaju pokretanja sudske istrage prestaje rad povjerenstva. To je nedvosmisleno, ali neki ljudi to nastoje tumačiti ovako i onako. Moramo se izdići iznad politikantstva i demagogije.

Kakav je status Zdravka Marića kod premijera? Hoće li ga i dalje braniti?

Gledajmo ljudsku dimenziju, kolega Marić se ne nalazi u zahvalnoj situaciji, teško je trpjeti progon. Marić korektno, fer i pošteno obavlja svoj posao. Jedan je od najboljih ministara financija u povijesti Hrvatske i kao takav ima apsolutni potporu svih članova Vlade i HDZ-a, koji stoje iza njega.

Imputiraju mu se neke stvari sa zapovjednom odgovornosti, ali pustimo istražna tijela i istragu neka pokažu je li odgovoran ili nije. Svoj je posao radio kao zaposlenik Agrokora, nije radio na financijskim izvješćima. Oporba će to napadati, ali to su jeftini politikantski pokušaji da se zadobiju politički poeni. On se izuzeo i od odlučivanja u HBOR-u, za razliku od nekih na političkoj sceni koji se nikad nisu izuzeli, kao što je moj kolega Maras.

Sjetimo se Marasa kako je gorljivo agitirao i lobirao da Kuštrak bude predsjednik Gospodarske komore. Sjetimo se Fižulića, koji je bio prijatelj gospodina Agrokora. Sjetimo se Rohatinskog, koji je radio u Agrokoru, zatim otišao u HNB pa se vratio u Agrokor. O tome nitko ne priča.

Kako gledate na rad Vlade, kojoj je HDZ na čelu?

Hrvatska Vlada je puno toga zatekla u situaciji kad je preuzela obvezu upravljanja državom. Mi smo izabrani da bismo napravili pomake i kvalitetniji život u Hrvatskoj. Činjenica je, kao što sam na početku rekao, da se ova imala hrabrosti i petlje uhvatiti u koštac s Agrokorom i to sad dobro plovi. Činjenica je da je premijer Plenković osobnim zalaganjem uspio riješiti gužve na granicama. Činjenica je da smo nakon 15 godina donijeli Strategiju nacionalne sigurnosti.

Jučer je ministar Krstičević govorio o sustavu nacionalne sigurnosti. Ima li država novca za to?

Hrvatska država mora naći novca za sigurnost, jer on je pretpostavka za život u Hrvatskoj. Sigurnost ima svoju cijenu, ali ne možemo je stavljati sa strane sve dok se nešto ne dogodi.

Kako ocjenjujete rad ministra unutarnjih poslova, Davora Božnovića, koji je naslijedio Vlahu Orepića na toj funkciji?

Zanimljivi su oni koji dođu sa strane, padnu padobranom i misle da sve znaju. Orepić je član Mosta. Po meni je Most jedno osvježenje na političkoj sceni i oni po mom dubokom uvjerenju imaju dobre namjere za Hrvatsku i dobrodošli su da budu korektiv, ali mi u našem poslu moramo biti odgovorni i imati kompetencije za obavljanje nekih poslova. Za vrijeme Orepića dogodili su se određeni potresi u sustavu policije. Treba se ići u kompletan preustroj sustava policije.

Mnogo se priča o frakcijama u HDZ-u. Jeste li koherentni?

Mi smo se u Domovinskom ratu borili za demokratsko društvo i sustav, pa tako i unutar jedne političke obitelji kao što je HDZ. Mi argumentiramo unutar političke obitelji, ali kad se dogovorimo, onda svi idemo u tom smjeru. Različita mišljenja da, ali te različitosti za stolom uvijek će iznjedriti zajedničkim rješenjem, ali ne za HDZ, nego gledamo uvijek interes države i naroda, a HDZ je političko sredstvo za kvalitetniji život u Hrvatskoj.

Ivan Hrstić: Todorić vjerojatno nikad neće u zatvor

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Putin iznenadio: “Mogu otkriti malu tajnu razgovora s hrvatskom predsjednicom…”

Objavljeno

na

Objavio

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je na susretu sa sudionicima svjetskog susreta studentske mladeži u Sočiju rekao da je Rusija spremna sudjelovati u plinofikaciji hrvatskih regija, čime bi se poboljšala kvaliteta zraka.

Kako izvještavaju ruski portali, Putin je odgovarajući na neformalnom susretu na pitanje jednoga hrvatskog studenta o sadržaju razgovora s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, odgovorio kako može otkriti “malu tajnu razgovora”, o kojoj nije službeno izvještavano.

“Kada smo načeli temu o lošoj ekološkoj situaciji u pojedinim hrvatskim regijama, rekao sam predsjednici da Rusija može plinoficirati kompletne hrvatske regije, naravno ako je Hrvatska za to zainteresirana”, rekao je Putin.

Ruski je čelnik, izvještavaju portali, dodao da radi pročišćavanja zraka Rusija može kreditirati program plinofikacije ili isporučiti dodatne količine plina.

Kako je objasnio, to bi oslobodilo neke regije Hrvatske od prekomjerne potrošnje ugljena, što šteti ekologiji.

Ruski utjecaj na kvalitetu zraka u Hrvatskoj uglavnom se veže uz emisije štetnih plinova iz rafinerije nafte u Brodu u Bosni i Hercegovini, u vlasništvu ruskog Zarubežnjefta, zbog čega trpe stanovnici Slavonskog Broda i okolice.

Vlada je u listopadu prihvatila protokol kojim se predviđa priključenje te rafinerije na plinsko-transportni sustav Republike Hrvatske, čijom bi realizacjiom kvaliteta zraka u Slavonskom Brodu i okolici trebala biti znatno bolja, a zdravstveni rizici smanjeni.

Plin za pogon rafinerije dopremio bi se iz Hrvatske, prenamjenom sadašnjeg produktovoda Slobodnica-Brod u izravni plinovod.

facebook komentari

Nastavi čitati