Pratite nas

Reagiranja

Kad bi imala priliku što bi Kolinda Grabar Kitarović pitala Danicu Ramljak? Koliko ste piva popili na račun Instituta Ruđer Bošković?

Objavljeno

na

Bivša ravnateljica Instituta Ruđer Bošković Danica Ramljak na svom je Facebooku objavila otvoreno pismo upućeno HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović, uglavnom se radi o glupostima, temi koja je vrlo interesantna režimskom Jutarnjem listu ili Pilsel-Macan-Rakarovom blogu, nažalost, niti jedno pitanje bivšeg Sanaderovog kadra nije vezano uz predstečajne nagodbe, a trebalo ih je od deset barem osam biti posvećeno spomenutoj temi.

danica-ramljak

No, ukoliko obrnemo priču, dakle, ukoliko zamislimo mogućnost da pitanja imaju pravo postavljati i oni koji su dužni odgovarati na naša pitanja, pitanja hrvatskih građana, mislimo na političare, kakva bi pitanja Danici Ramljak mogla postaviti predsjednička kandidatkinja HDZ-a, Kolinda Grabar Kitarović, i ne samo ona nego i hrvatski građani.

  1. Koliko ste gospođo Ramljak svojedobno popili piva na račun Instituta Ruđer Bošković, a o čemu su svojedobno pisali neki hrvatski mediji? Mislimo na vrijeme koje ste proveli u aerodromskim čekaonicama, neće me učiniti zadovoljnom odgovor koji bi glasio da se radi o dva ili tri piva, jer neki tvrde da pivo ipak volite, skoro koliko i cigarete.

   2. Kad smo već kod cigareta, neki također tvrde da ste i cigarete kupovali na račun Instituta Ruđer Bošković dok ste bili ravnateljica, pa koliko ste kutija pušili dnevno i o kakvim se cigaretama radilo? Znate li da su cigarete štetne za zdravlje.posebno ako ih kupujete na tuđi račun, tada je šteta dvostruka?

    3. Neki kažu, ne znamo da li lažu, kako ste na račun Instituta plaćali taksi i da ste potrošili tisuće kuna kako biste se vozikali taksijem čak i tamo gdje vam je lakše bilo ići pješice. Gospođo Ramljak imate li vozačku dozvolu i znate li da si ni deset posto Hrvata ne može priuštiti vožnju taksijem, posebno ne na način na koji je to Vama polazilo za rukom?

    4. Gospođo Ramljak volite pivo, i to je, naravno, dobro, vole i neki novinari Jutarnjeg lista, drugi novinari, istog medija, vole konjak, a poneki čak i vino, volite li Vi vino, naime, optuživalo Vas se da ste kupovali na račun Instituta skupe butelje vina, i da ste ih itekako ispijali dok ste bili ravnateljica Instituta Ruđer Bošković? Je li to istina i ako je istina koliko dnevno butelja možete skresati, naravno, ako vam drugi plate?

   5.  Kažu da ste za ravnateljicu Instituta Ruđer Bošković došli po Sanaderovoj volji i po volji Dragana Primorca, budući da nam novinari Jutarnjeg lista ne žele reći možete li Vi to reći kakav je Sanader momak, je li frajer kakvim ga je doživljavao Davor Butković. koji također, baš poput Vas, voli skupa vina?

    6. Kažu da ste spiskali u tri godine preko 100 000 kuna za mobitel, odnosno, za račun na mobitelu, kako vam je to uspjelo i jeste li spavali s mobitelom dok se ‘mobitelirali’? Običan smrtnik 100 000 kuna na mobitel ne potroši ni za tri života, koje, nažalost, nema.

Ovih šest pitanja je posve dovoljno, poglavito ako pročitate novu knjigu Ante Tomića, koju je posvetio svom šefu, vama i vama sličnima. Ne znamo točno kako se zove knjiga, ali znamo da je neka zmija u naslovu.

tinolovka-news.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

HASANBEGOVIĆ O ODLUCI USTAVNOG SUDA: ‘Ova odluka je povratak cenzure iz vremena komunizma’

Objavljeno

na

Objavio

“NDH bila nacistička i fašistička tvorevina”: Ustavni sud donio važnu i dalekosežnu odluku.

Hoće li se sada zabraniti knjige u kojima se iznose povijesne interpretacije suprostavljene odluci Ustavnog suda? Hoće li one biti proglašene protuustavnom literaturom, pita Hasanbegović

Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima još nije dalo preporuke za tretman tih režima, a Ustavni sud već je jasno definirao NDH kao negaciju temeljnih vrednota ustavnog poretka Hrvatske.

Stoga je teško očekivati da bi Vijeće svojim preporukama, koje Vlada namjerava pretočiti u zakon, moglo ići ispod razine odluke Ustavnog suda kojom je poništena odluka Općinskog vijeća Čačinaca od 11. travnja 1997., a kojom je jedna ulica dobila naziv 10. travnja. Izdvojeno je mišljenje imao sudac Miroslav Šumanović, izabran prošle godine kao kandidat HDZ-a, koji smatra da nije na Ustavnom sudu da određuje povijesne istine i da ne postoji društveni konsenzus o karakteru NDH.

Prije desetak dana skupina povjesničara, među kojima je i Zlatko Hasanbegović, uputila je apel protiv propisivanja službene istine. Njega je dosad online potpisalo preko tisuću ljudi. Hasanbegović ističe da su htjeli upozoriti upravo na stvari kakva je odluka Ustavnog suda.

– Značajan dio ozbiljne srednjostrujaške historiografije krši tu odluku. Hoće li se sada zabraniti knjige u kojima se iznose povijesne interpretacije suprostavljene odluci Ustavnog suda? Hoće li one biti proglašene protuustavnom literaturom?

Ova odluka predstavlja poziv na povratak cenzure iz vremena komunizma. Moj bi stav bio jednak i da je Ustavni sud, skupina nekompetentnih ljudi izabranih temeljem političke trgovine, procjenjivao jugoslavenski komunizam. Pozivam premijera Plenkovića da raspusti Vijeće, jer je Ustavni sud već dao pravorijek, rekao nam je Hasanbegović.

Dakle, podizanje (vraćanje) biste Ive Lole Ribara i crvena zvijezda petokraka sukladne su ustavnim vrednotama hrvatske države. Za Dom spremni i Ulica 10. travnja nisu.
Još malo pa će i svi Hrvati koji su rođeni 10. travnja biti proglašeni protuustavnom kategorijom. Jadni smo, da jadniji ne možemo biti.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Dijele lekcije, a kad se upali svjetlo bježe kao miševi!

Objavljeno

na

Ovoga je dosta. U zadnje vrijeme relativno mnogi dijele lekcije hrvatskim braniteljima. Netko kaže da treba konačno  priznati i reći istinu, da nisu svi „branitelji“ bili branitelji! Zatim zamjeraju pojedinim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata da se ponašaju i da svojim zahtjevima podsjećaju na SUBNOR, što izaziva osjećaj nelagode.

Zatim ističu da su pojedinci izmanipulirani, od političara i političkih stranaka, da se odnos društva prema njima značajno promijenio, u smislu da ih se drugačije doživljava i gleda, da su izgubili na dignitetu i zaslugama koje su neupitne. Uz to neki pišu da se mnogi branitelji još i danas srame „akcija“ u Savskoj, odnosno onog šatora i njihovih samozvanih lidera.

Nu, priznaju braniteljima da su oni ispred svih, jer su to zaslužili obranom Domovine narušenim zdravljem i izgubljenim životom.

Dakle, „oni su ispred svih“, ali moraju i trebaju biti poput ovčica. Nisu oni ti koji se trebaju buniti što njihova djeca nisu zaposlena, što dobar dio njih nema nikakvo zaposlenje, što neki već i kopaju po kantama za smeće ili „uživaju“ gledajući tajkune, odnosno njihovu imovinu koju su opljačkali dok su se oni borili. Ako se pobune, onda su „izmanipulirani“, onda je to tek „šačica“ ili mala skupina branitelja, koji predstavljaju sami sebe. Govore i da ima iznimno mnogo braniteljskih udruga, a ne vide da raznih humanitarnih, vinogradarskih, pčelarskih, konjskih, alkoholičarskih i tko zna kakvih sve ne ima daleko, daleko više. One im ne smetaju, jer nisu „izmanipulirane“ i jer među njima nema „lažnih“ članova!

Branitelji nisu mala djeca, pa da se svatko s njima može igrati kao s lutkama na koncu. Osim toga, što znači da nisu svi „branitelji“ branitelji? Branitelji su oni koji su stekli status branitelja. To bi isto tako bilo da netko kaže da su većina rukovoditelja firmi – „kriminalci“, pa da zbog toga „nitko“ ne želi kupovati njihovu robu. Druga je stvar što pretežno oni koji su rat proveli u podrumu „cijene branitelje“, ali ne i one koji su „branitelji“, a nisu branitelji. U tome je „kvaka“. Na taj način se naprosto vade zbog čega ne žele pomagati akcije branitelja, jer oni bi pomagali kad bi svi branitelji bili branitelji, ali kad među njima ima lažnih i sličnih (što oni znaju!), e onda ne bi. To su priče za malu djecu.

Branitelj je branitelj. I točka.

U zadnje vrijeme sve se češće čuje da pojedine braniteljske udruge podsjećaju na SUBNOR. To ih smeta. A ne smeta ih što istinske udruge SUBNOR-a još uvijek postoje, što su sve brojnije, i obilno su financirane državnim novcem, kao recimo četničke Novosti, pupovčev SNV i druge,  s ciljem da ruše sve što hrvatski diše!

Tko se od tih braniteljskih dušobrižnika bunio na srbijanske derneke koje svako malo priređuju razni  pupovci? Da, bune se, ali tako da ih nitko ne čuje.

A kad „zagrmi“ neka braniteljska udruga ili neki branitelj to „ne čuju“ ili se pak svim sredstvima negativno okreću prema tim ljudima i govore i pišu kako su „isti kao partizani“ ili „komunisti“ i tome slično.

Stoga, vi koji ste u vrijeme rata bili u mišjim rupama, koji ste u to vrijeme „studirali“  ili plesali  Žikina kola, koji ste se obogatili na grbači  hrvatskih dragovoljaca i stradalnika odite u tri „pm“ i ne dijelite nam lekcije!

Jaki ste samo kad je ugašeno svjetlo, a kad se upali nema vas nigdje!

Da to ste vi!

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati