Kad bi imala priliku što bi Kolinda Grabar Kitarović pitala Danicu Ramljak? Koliko ste piva popili na račun Instituta Ruđer Bošković?

11

Bivša ravnateljica Instituta Ruđer Bošković Danica Ramljak na svom je Facebooku objavila otvoreno pismo upućeno HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović, uglavnom se radi o glupostima, temi koja je vrlo interesantna režimskom Jutarnjem listu ili Pilsel-Macan-Rakarovom blogu, nažalost, niti jedno pitanje bivšeg Sanaderovog kadra nije vezano uz predstečajne nagodbe, a trebalo ih je od deset barem osam biti posvećeno spomenutoj temi.

danica-ramljak

No, ukoliko obrnemo priču, dakle, ukoliko zamislimo mogućnost da pitanja imaju pravo postavljati i oni koji su dužni odgovarati na naša pitanja, pitanja hrvatskih građana, mislimo na političare, kakva bi pitanja Danici Ramljak mogla postaviti predsjednička kandidatkinja HDZ-a, Kolinda Grabar Kitarović, i ne samo ona nego i hrvatski građani.

  1. Koliko ste gospođo Ramljak svojedobno popili piva na račun Instituta Ruđer Bošković, a o čemu su svojedobno pisali neki hrvatski mediji? Mislimo na vrijeme koje ste proveli u aerodromskim čekaonicama, neće me učiniti zadovoljnom odgovor koji bi glasio da se radi o dva ili tri piva, jer neki tvrde da pivo ipak volite, skoro koliko i cigarete.

   2. Kad smo već kod cigareta, neki također tvrde da ste i cigarete kupovali na račun Instituta Ruđer Bošković dok ste bili ravnateljica, pa koliko ste kutija pušili dnevno i o kakvim se cigaretama radilo? Znate li da su cigarete štetne za zdravlje.posebno ako ih kupujete na tuđi račun, tada je šteta dvostruka?

    3. Neki kažu, ne znamo da li lažu, kako ste na račun Instituta plaćali taksi i da ste potrošili tisuće kuna kako biste se vozikali taksijem čak i tamo gdje vam je lakše bilo ići pješice. Gospođo Ramljak imate li vozačku dozvolu i znate li da si ni deset posto Hrvata ne može priuštiti vožnju taksijem, posebno ne na način na koji je to Vama polazilo za rukom?

    4. Gospođo Ramljak volite pivo, i to je, naravno, dobro, vole i neki novinari Jutarnjeg lista, drugi novinari, istog medija, vole konjak, a poneki čak i vino, volite li Vi vino, naime, optuživalo Vas se da ste kupovali na račun Instituta skupe butelje vina, i da ste ih itekako ispijali dok ste bili ravnateljica Instituta Ruđer Bošković? Je li to istina i ako je istina koliko dnevno butelja možete skresati, naravno, ako vam drugi plate?

   5.  Kažu da ste za ravnateljicu Instituta Ruđer Bošković došli po Sanaderovoj volji i po volji Dragana Primorca, budući da nam novinari Jutarnjeg lista ne žele reći možete li Vi to reći kakav je Sanader momak, je li frajer kakvim ga je doživljavao Davor Butković. koji također, baš poput Vas, voli skupa vina?

    6. Kažu da ste spiskali u tri godine preko 100 000 kuna za mobitel, odnosno, za račun na mobitelu, kako vam je to uspjelo i jeste li spavali s mobitelom dok se ‘mobitelirali’? Običan smrtnik 100 000 kuna na mobitel ne potroši ni za tri života, koje, nažalost, nema.

Ovih šest pitanja je posve dovoljno, poglavito ako pročitate novu knjigu Ante Tomića, koju je posvetio svom šefu, vama i vama sličnima. Ne znamo točno kako se zove knjiga, ali znamo da je neka zmija u naslovu.

tinolovka-news.com

facebook komentari

 • Mijo Pavic

  sta to dobro uradi senaderova ramljak samo trosak drzavi i alkoholicarka

 • perokvrzica

  hehe..odmah u djetinjastom stilu; “moj tata je jači od tvog tate.”

  usto, postavljač pitanja trebao je malo bolje razmisliti u svojoj ekstazi-staviti sanadera nekome na teret u obranu sanaderove ministrice ???’
  gdje je tu argument, bogatidragoga!?

  • peppermintt

   samo ti nastavi, naj se dat smetati 😉

 • Šef instituta Ruđer Bošković prijavio je DORH-u bivšu ravnateljicu Danicu Ramljak. Tome Antičić od DORH-a traži da istraži moguće nezakonite radnje bivše ravnateljice.

  Ramljak je bila na čelu Ruđera od svibnja 2009. do travnja 2012. Tomičić je tereti da u tom periodu nije učinila ništa da spriječi gubitak u državnom proračunu u iznosu većem od milijun kuna.

  Tvrtka Ruđer Medikol Ciklotron, iako većinski u privatnom vlasništvu, račune za režije i usluge servisa i održavanja plaćala je iz proračunskih sredstava.

  Unutarnja revizija upozorila je Ramljak na taj problem. Međutim, ona nije učinila ništa da nadoknadi nastale troškove. Tomičić je optužuje da si je na plaću od sredstava tvrtke IRB isplaćivala
  stimulacije u iznosu od oko 493.000 kuna bruto, odnosno 213.000 kuna, piše Jutarnji list.

  Trošila je u najluksuznijim restoranima i plaća najskuplja vina službenom karticom, i do 700 kuna po butelji. Na taksi usluge potrošila je 60,000 kuna iako je imala službeno vozilo….

  … Malo ‘niskih udaraca’ nije na odmet! Omaklo se 🙂 Kako reče Cleuna jučer, nekima ne pomaže ništa do šakauglavu 🙂