Kad Izraelci masakriraju nevinu palestinsku djecu, nitko se, pa ni mi ne bi “htjeli miješati”

  0

  Kad Izraelci masakriraju nevinu palestinsku djecu, nitko se, pa ni mi ne bi “htjeli miješati”

  Izraelci kažu: Napadnuti smo i imamo se pravo braniti! Ili: obrana nije zločin! Već je treći tjedan Izrael u žestokom sukobu. Njihovi zrakoplovi, tenkovi i  drugo znano i neznano najsuvremenije naoružanje ruši sve pred sobom. Dosad je, kažu, poginulo više od 600 Palestinaca, većinom civila, uključujući čak i oko 150 djece. Jednog palestinskog dječaka Izraelci su za osvetu živog – spalili. Kad Hamasovo oružano krilo, koje se bori protiv jedne od najjačih vojski svijeta, objavi da je zarobilo jednog izraelskog vojnika to je za njih kao da su raketirali Tel Aviv! Međutim, svi, pa i hrvatski mediji objavljuju vijesti, istina šture, o ovom sukobu, ali gotovo nigdje nitko ne piše da netko žali za nevinim palestinskim (pa i izraelskim) žrtvama, poglavito maloj djeci. 

  Israeli-attack-on-Gaza-De-007

  Rat je bio i u Hrvatskoj i BiH. Haaški sud još se uvijek bavi, istina, s malim brojem srpskih zločinaca. Više se u svijetu priča o tzv. hrvatskim “zločinima” u Domovinskome ratu, o Hrvatima kao fašistima. Takve osude pretežno idu od raznih teršički, pusića, mesića, pilsla i sličnih. Vjerovali smo da će se ta Documenta  javiti priopćenjem – Zaustavite ubijanje nevine djece u Palestini, u Pojasu Gaze! Naime, ta Documenta je financirana najvećim dijelom iz stranih država, ali i sada se na ovom primjeru lijepo vidi – samo i isključivo da blati i baca u močvaru hrvatske branitelje, izjednačava agresora i žrtve i da cijele dane smišlja, kao Sava Štrbac, priopćenja o Hrvatima kao ustašama i fašistima.

  Možete li uopće zamisliti da netko u Izraelu nakon svega ovoga što se događa osnuje Documentu, i da na njezinom čelu bude Slovenka, ili netko tko nikada nije ni živio u Izraelu?!

  Pa, kad se već nitko drugi  ne usudi reći, reći ćemo mi koji smo sudjelovali u Domovinskome ratu, u kojem je srpski agresor masakrirao oko 400 nevine hrvatske djece (zbog toga nitko nije odgovarao): Izraelci, ne ubijajte nevine palestinske civile, djecu, žene i starce!

  Molimo vas, kao dragoga Boga!

  Ako se Izraelci imaju pravo braniti, imali smo se i mi. Ali, zbog čega nas nakon agresije i nakon pobjede u hrvatskom Domovinskome ratu i dalje nazivaju “ustašama” i “fašistima”, zbog čega nitko kad su Hrvati u pitanju ne shvaća da “Obrana nije zločin”?

  Zar se jedino Hrvati nisu imali pravo braniti?

  Predsjednik Republike vjerojatno bi na sve to rekao:

  “Oprostite, ali ne bi se  htjeli miješati!”

  To je prema svemu sudeći i Hrvatska vanjska politika!

  Dokle?

  Mladen Pavković (UHBDR91)

  Kamenjar.com

  facebook komentari