Kad narod čuje za što je Bandić uhićen, grohotom će se smijati

0

Odvjetnik Milana Bandića je rekao da je Bandić porekao kaznena djela koja mu se stavljaju na teret, a USKOK će odluku o pokretanju istrage donijeti danas

Iako ga zakon  u ovom trenutku priječi da s javnošću podijeli više informacija o slučaju uhićenja Milana Bandića, njegov odvjetnik Krešimir Krsnik istaknuo je kako je u ovoj državi vladavina prava dosegla svoj minimum.

“Nije danas ugodno i lako i bez straha živjeti u ovoj državi. Okrivljenikova prava su dosegla jedan svoj minimum. Ljudska prava, dostojanstvo su dosegli jedan svoj minimum“, rekao je Krsnik.

Objašnjava kako je Hrvatska jedina zemlja u kojoj Državno odvjetništvo republike Hrvatske ima vlast i moć bez kontrole.

“Čak se i tajne službe kontroliraju. Međutim, DORH je zakonima uređen tako da mu se omogućuje zloupotrebu” rekao je Krsnik.

Međutim, takvo stanje, upozorava odvjetnik zagrebačkog gradonačelnika, građanima sve više dolazi do svijesti.

 “Pogledajte kako raste rejting Bandiću prema anketama koje možemo vidjeti u medijima. Kad narod čuje za što je Bandić uhićen, grohotom će se smijati. Postavlja se pitanje što onda tek nama mogu napraviti ” zaključuje Krsnik.

Da je DORH srce korumpiranosti, rekao nam je i Josip Jurčević, pozivajući se na zaključke vanjskih institucija.

Nije novost da je mali čovjek nezaštićen u pravosuđu, ali, upozorava Jurčević, takvo stanje sada doživljava kulminaciju u vrhu politike gdje su povod prvenstveno politički motivi.

„Motivi za uhićenje zagrebačkog gradonačelnika nemaju veze s gospodarskim kriminalom. Smatram da se tu radi o računici za predstojeće parlamentarne izbore odnosno pokušaju da se Bandića eliminira kao potencijal s političke pozornice. U izborima za Skupštinu Bandić je pokazao model koje bi bilo iznenađenje na parlamentarnim izborima. Radi se o čovjeku koji ima dovoljno resursa, znanja i iskustva” , zaključuje Jurčević.

Krsnik je rekao da je Bandić porekao kaznena djela koja mu se stavljaju na teret. Smatra kako postoji puno pokazatelja da je uhićenje plod želje da se skrene pozornost s puno važnijeg suđenja koje se odvija u Njemačkoj.

Pita se zašto se uhićivalo u sedam sati u nedjelju navečer ako je točno da su se vodile višemjesečne istrage.

Odvjetnik je u intervju za Novu TV rekao kako jedva čekam trenutak kad će s javnošću moći podijeliti više informacija.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić opovrgnuo je optužnice i nakon ispitivanja je vraćen pritvorskom nadzorniku. U utorak ujutro USKOK će donijeti odluku o pokretanju istrage, kao i odluku hoće li zatražiti istražni zatvor. Ako zatraži, Bandić i ostali bit će prevezeni sucu istrage na zagrebački Županijski sud koji će odlučivati o USKOK-ovom zahtjevu.

facebook komentari