Kako sam Severinu primio za guzu

  2

  Poznati godinama dolaze na Zrće. VIP je uvijek rezerviran za njih i njihove bolje ili lošije polovice. No ipak je samo jedna kraljica estrade. Koliko je popularna dovoljno govori činjenica da je i najpoznatija kelja na Pagu dobila ime po njoj, po Severini.

  No nije Severina sama, osim majke Anđeline, tu joj je i brat Paško.

  Gotovo da ne povjerujete da svega par stotina metara od plaže Zrće svaki dan taj trojac biva neprestano fotografiran od strane što stranih što domaćih turista.

  U razgovoru s vlasnikom troje magaraca doznali smo da se ljudi najviše žele slikati sa Severinom. I da nju djeca najviše vole jahati. Jahanje košta tek 20 kn, a koliko sam se razočarao kad mi nisu dozvolili da ju i ja zajašim nemogu ni opisati riječima.
  Razlog je praktične prirode, Severina je najmlađa od troje magaraca i može izdržati tek 60-ak kila tereta. A ja kao ljubitelj životinja nisam želio ugroziti zdravlje te 5-o godišnje magarice odnosno po domaći kelje.

  Severina ima 5 godina i kako kaže vlasnik, dobila je ima po karakteru.

  U tom veselom trojcu znakovito je da se Anđa i Paško znaju potuć. Ne nije u pitanju Edipov kompleks mladog Paška već je najčešći razlog hrana koju turisti neprestano donose. Obožavaju lubenice, a Anđelina je najproždrljivija.

  I kako svakom druženju dođe kraj tako sam zamolio vlasnika da se poslikam sa zvijezdom među magarcima i na nagovor okupljenih primio je za guzu.

  Za razliku od pjevačice kelja se nije bunila već je još i nabacila zavodnički pogled kao što i sama slika pokazuje.

  Ako vas ikada put nanese prema trajektnom pristalištu Žigljen ili pak selima Vidalići, Vustići, Zubovići stanite točno na križanju tih dviju cesta i posjetite Severinu, Paška i majku im Anđelinu. Razveselit ćete ih.

  image_1

  marko petar orešković

  facebook komentari

  • Ivona draga, ova gore slika koju čovjek želi obuhvatiti svojom muškarskom rukom, me podsjeća na vime kada žena, čovjek ili bilo tko drugi pipa kravije vime kako bi saznao imali mlijeka. Haaaaaaa.

   • haha.. sreća pa ima za šta uvatit 🙂