Pratite nas

KAKO SE AMERIČKI DOMOLJUBI SUPROTSTAVLJAJU REPRESIJI I NELEGALNIM FEDERALNIM ZAKONIMA

Objavljeno

na

Čitajući u novinama proteklih dana kako Federalna vlada pljačka i financijski iscrpljuje Županije s Hrvatskom većinom palo mi je na pamet da vam prepričam jedan tekst i video koji je ovih dana iz istoga razloga aktualan u Americi. Naime, o čemu se radi:

Rancher Cliven Bundy gestures at his home in BunkervilleRadi se o dvije Amerike, one Washingtonske (imperijalističke) pod kontrolom financijske (wal-streetske) i one koja nas zanima, Amerike običnog radnog naroda koja se nalazi u istoj situaciji kao i ostali narodi pod stalnim pritiskom poreza, nameta i gušenja svih vrijednosti Bogom kreiranih.

Mjesto radnje je Nevada (Las Vegas), pustinjsko područje, tradicionalno poznato po uzgoju poludivlje stoke koja pase po siromašnom travastom području.

Od 53 farmera-stočara ostao je samo jedan, junak naše priče, Cliven Bundy s obitelji. Ostao je jedini jer nikada nije prihvatio plaćanje ilegalne takse za ispašu koju je “izumila” neka federalna organizacija argumentirajući svoj neposluh: “da bi on mogao dugovati jedino svojoj državi Nevadi…”

To natezanje sa federalcima (Washingtonom) traje od 1993 godine, Bundy je jedini ostao jer nije plaćao taxu, a svi ostali farmeri su otišli u stečaj i izgubili farme. Federalci su mu odrezali porez na iznos od 1.5 miliona dolara, što bi ga, kada bi samo dio platio, bacilo u bankrot i stečaj.  Želeći utjerati dug, Washigton je poslao 200 specijalaca naoružanih do zuba da zapljene stoku i tako naplate dug!

No međutim obitelj Bundy, prvenstveno sinovi, se suprotstavljaju a u pomoć im priskače i lokalno stanovništvo! Pogledajte video uradak:

 


Kao što znate u USA svaka država ima legalno pravo organizirati naoružane narodne policije, Kada se pročulo da ‘federalci’ vrše nasilje nad obitelji Bundy te narodne policije su pohitale u pomoć zemljacima. Neki su pristigli čak i iz Texasa, Kalifornije…,

UBRZO se 200 federalaca našlo okruženo sa 500 narodnih patriota koji su ih držali na nišanu snajpera i ostalih oružja!!!!

Federalcima je zagustilo PA SU SE “JUNAČKI” POVUKLI!!!! Stoka je bila vraćena rančeru kao što vidite u ovom videu:

Skoro pa nevjerojatno reklo bi se da se radi o nekom kaubojskom filmu, Ali NE, to je ona izvorna prava Amerika, koja će konačno svrgnuti svjetske imperijaliste

Pokret otpora Bundy Rancha je posadio dobro sjeme u dobroj zemlji, te će imati mnogo dobrih plodova u nadolazećim vremenima.

 

 “Priča” o Bundyima se čini jako ohrabrujućom, možda njihov primjer budu slijedili i neki drugi farmeri/seljaci u drugim zemljama!Cleuna/kamenjar.com

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Američki nosač zrakoplova patrolirao vodama istočno od Korejskog poluotoka

Objavljeno

na

Objavio

Nosač zrakoplova USS Ronald Reagan

Američki nosač aviona na nuklearni pogon Ronald Reagan u četvrtak je patrolirao vodama istočno od Korejskog poluotoka, u demonstraciji pomorske i zračne sile čiji je cilj upozoriti Sjevernu Koreju da ne poduzima bilo kakvu vojnu akciju.

Taj najveći ratni brod američke mornarice u Aziji, težak 100.000 tona, s posadom od 5.000 mornara, plovio je oko 160 kilometara, te je s njegove palube načinjeno skoro 90 letova borbenih aviona F-18 Super Hornet, navodi agencija Reuters.

Posada američkog broda izvodi vježbe s južnokorejskom mornaricom u kojima sudjeluje 40 ratnih brodova od Žutog mora zapadno od tog poluotoka do unutrašnjosti Japanskog mora.

”Mi smo ovom i mnogim drugim vježbama jasno pokazali da smo spremni braniti Republiku Koreju”, rekao je američki kontraadmiral Marc Dalton, komandant udarničke grupe.

Zvaničnici Sjeverne Koreje su to okupljanje ratnih brodova nazvala “probom za rat”.

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Bakir Izetbegović: Moj otac Alija je pred smrt ostavio BiH Erdoganu u amanet, da skrbi o njoj

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović ponovo je u četvrtak eksploatirao problematičnu tezu po kojoj je njegov pokojni otac Alija prije smrti sadašnjem predsjedniku Turske Recepy Tayyipu Erdoganu povjerio ulogu svojevrsnog skrbnika nad BiH.

Sudjelujući u obilježavanju četrnaeste obljetnice smrti Alije Izetbegovića koji je bio prvim predsjednikom Predsjedništva BiH kao samostalne države, njegov sin je novinarima u Sarajevu kazao kako je veza između njegova oca i sadašnjeg turskog predsjednika bila veoma važna, a o tome svjedoči kako je Erdogan bio jedna od posljednjih osoba s kojom je razgovarao prije smrti.

“On (Alija) je u njemu je prepoznao budućeg jakog lidera i ostavio mu u amanet brigu za BiH. Ja mislim da Erdogan itekako dobro nosi taj amanet”, kazao je Bakir Izetbegović.

Na reakcije u povodu konstatacije o Erdoganu kao osobi kojoj je BiH ostavljena na skrb nije trebao dugo čekati a prvi je to učinio Izetbegovićev ogorčeni politički protivnik Milorad Dodik.

Kazao je kako je ta izjava “skandalozna i opasna” poručivši kako Bakir Izetbegović Erdoganu može dati na čuvanje samo ono što je katastarsko vlasništvo njegove obitelji.

“U BiH žive dva kršćanska naroda u čije ime Alija nikada nije govorio niti je imao mandat govoriti”, kazao je Dodik.

Sam Bakir Izetbegović u stalnim je kontaktima s Erdoganom, a jedan drugoga redovito oslovljavaju s “brate”. Zbog tako bliske suradnje Izetbegović je često izložen kritikama i optužbama da BiH dovodi u poziciju turskog vazala na Balkanu.

Turska se posredstvom svog veleposlanstva u Sarajevu izravno uključila u obilježavanje ovogodišnje obljetnice smrti Alije Izetbegovića i to ponudivši u četvrtak sarajevskoj publici premijeru turskog televizijskog dokumentarca pod naslovom “Alija, posljednji bedem islama”.

U filmu se veliča lik i djelo pokojnog bošnjačkog lidera, no čak je i njegovu sinu koji je nazočio projekciji zasmetao naslov koji je ocijenio “malo pretencioznim i jednodimenzionalnim”.

“Alija je naravno čovjek koji je borac za obranu islama na ovim prostorima, ali je bio i borac za demokraciju, slobodu, uvođenje višestranačkog sustava te obranu multietične supstance u BiH”, kazao je Bakir Izetbegović komentirajući film.

Začudio se ipak što se nitko u BiH nije sjetio snimiti film o njegovu ocu pa su to morali učiniti Turci koji su otišli i korak dalje jer njihova državna televizija TRT producira igrani serijal o Aliji Izetbegloviću koji se još snima.

Višnja Starešina: Pomozimo Bakiru vidjeti mudžahedine

facebook komentari

Nastavi čitati