Kakva li se poruka Hrvatskoj skriva u činjenici da je četnik postao premijer Srbije

38

Vučić veli da je shvatio poruku vlade RH, koju je ona poslala Srbiji time što je Gotovina postao savjetnik Krstičeviću.

Ako u činjenici da je general Gotovina postao tek savjetnik u jednom ministarstvu treba vidjeti nekakvu poruku Srbiji, kakva li se poruka Hrvatskoj skriva u činjenici da je on kao četnik postao premijer te Srbije, komentirao je pater Ike Mandurić.

facebook komentari

 • Tyrex Rex

  Ne interesira me što govori Ike Mandurić (Mostov glasnogovornik) kao ni Bruce Lee iz Mostara sa filozofskoga iz Zagreba uz kameleona Dujmovića.
  Inaće sama činjenica da je picousti čosavi četnik postao premijer Srbije govori nam da se i dalje provodi memorandum SANU II ,samo drugim sredstvima kada već ne ide vojno.

  • Maks

   Svi nekako rado zaborave jna i Miloseviceve “socijaliste bez kojih bi Seseljevi vojvode bili obicne nule . Meni je gori i opasniji Ivica Dacic trabant Slobe Milosevica s kojim bi “rvatski politikanti nekako lakše provodili “bratstvo jedinstvo, imali bi novu jugu da u srbiji nije pobjedio Nikolic, ostao Boris Tadic.

   • EMINƎM

    Iz srbije prema Hrvatima i Hrvatskoj ne može se očekivati ništa dobro.

    • Maks

     Ovi seljaci su laksi protivnik plus SDPejci ne mogu tako otvoreno s njima kao sa malim Slobom Dacicem – svojim “socijalistom.

  • Lisica65

   A i vojvoda Nikolić je tu! Još zloćudniji od Picoustog, još se nije odrekao naslova četničkog vojvode, a obnaša mjesto predsjednika Srbije! U Hrvatskoj je na djelu pretjetrana politička korektnost i podanički mentalitet i svi šute na te notorne činjenice!

  • Pcelica Maja

   Ike Mandurić je super čovjek, bez obzira čiji bio il ne bio govornik!!!!!

   • Maks

    Onda je dobar i Ostojic kojeg nikad nije napao , naprotiv daje mu za pravo onako “indirektn. Nakon “obrane crkve svetog Marka i branitelja par dana kasnije za sve je krivio HDZe iako su branitelji naveli stotinu razloga za pobunu. Branio je i torcidine Huligane a krivio one koje krivi i Ostojic , brani Orepica koji je mali Ostojic. Vjera je jedno a politika drugo, moras podnijeti i kritiku:-)))

    • Saga

     Maks, spriječio je svojim tijelom i duhom najprljavije krvoproliće nakon Domovinskog rata koje se vrlo lako moglo dogoditi da nije njega bilo.
     I bio je uz branitelje invalide u tim okolnostima cijelu noć.Učinio je veliku stvar . Najveću.

     Pusti ga neka iznosi svoje mišljenje. Ima na to pravo… ma koliko se ti (ili ja) s njime ne slagali.
     P.S. Moraš priznati da je dobro napisao. 🙂

     • Maks

      Braniti crkvu im je zadatak a tu su bili i drugi svecenici. Svejedno je par dana kasnije krivio HDZ , napravio ostalo sto sam naveo . Treba li ga stititi radi vjere iako je otisao u politiku?? Pogledaj ovo na jutarnjem to mi malo lici i na sve ovo kod nas. HANS JOACHIM SCHELLNHUBER
      ‘Da, deklarirani sam agnostik, ali papa Franjo me imenovao svojim ambasadorom’

     • Istina

      Ja papi ne vjerujem.

     • Maks

      Papa je za EU naciju i liberal, njegovo pravo ali ja nisam i to je moje pravo. Istina je da u nasoj crkvi njih nekoliko razmisljaju poput njega.Opus Dei nema nacionalnog naboja, oni bi po Bartulici manje drzave sve “privatizirali ja sam za jaku nacionalnu drzavu, mislim i gomila nas.

     • Istina

      Po mom mišljenju papa bi morao biti katolik, a ne liberal. Katolik ne može biti ideolog. On treba nastojati slijediti Bibliju, Sveto Pismo, Božje zapovijedi i Kristovo Evanđelje. Ni jedna ideologija nije od Boga, nego od Zloga, tj. od sotone i njegovih sljedbenika na zemlji. Papa koji izjavljuje da bi se mi kršćani trebali ispričati homoseksualcima, koji izjavljuje da je bolje živjeti u “divljem braku” iz ljubavi nego li u braku bez ljubavi, koji izjavljuje da kad je bio u Argentini i kad bi mu došla trudna djevojka da ju vjenča on ju ne bi htio vjenčati kao eto to djete u njoj nije začeto iz ljubavi nije papa kojemu se može vjerovati. I ne samo to, nego ovaj papa je u Vatikansku banku doveo stručnjake MMF, tj. masone. Bivši papa Ratzinger je napisao knjigu u kojoj piše o tome kako su gejevi u Vatikanu pokušali doći na vlast. Žalosno je to da neki kardinali u Katoličkoj Crkvi su gejevi. Bog je rekao Izraelcima da ne spavaju s muškarcima kao što se spava sa ženom, jer je to grozota, a ovaj papa iste hrabro u njihovu grijehu umjesto da ih pozove na obreaćenja.

     • Maks

      U crkvi ima mjesta za sve, nema u Bibliji nacije osim one jedne “izabrane, nema tamo Srba, Hrvata, crnih, bjelih, zutih , idealno za EU ili svjetsku naciju, NE! Vjeru mozes tumaciti na puno nacina i zato – politika je jedno a vjera drugo.

     • Istina

      Ne slažem se s tobom. Samo su jedne Božje zapovjedi i samo je jedno Kristovo Evanđelje. Katolik je onaj tko nastoji živjeti po Bibliji i Svetom Pismu, tj. po Božjim zapovijedima i Kristovu Evanđelju. Onaj tko misli raditi drugačije nije mu mjesto u Crkvi.

      A gdje sam ja pisao o nacijama, rasama i sl.

      Ne može baš tako. Ako se čini nešto što nije u skladu Božjih zapovijedi i Kristova Evanđelja, to je grijeh. To i jeste problem što se mnogi grijesi uopće i ne smatraju grijesima.

      A gdje sam ja napisao da su politika i vjera jedno te isto?

     • Maks

      Ja sam pisao o naciji jer sam ti htio nesto pokazati – u Bibliji je samo jedna.

     • Istina

      Nisam shvatio šta si mi htio pokazati. U Bibliji nema nacija, u Bibliji su samo narodi. Da, u Bibliji se spominje mnogo naroda. Sad ne vidim kakve to veze ima s ovim o čemu sam pisao.

     • Maks

      Htio sam ti pokazati kako je lako tumaciti bibliju na razlicite nacine . Kad Papa Franjo poziva arape u EU Ljubi i pere im noge i to je katolicki i kscanski , tako ce ih pozvati i k nama.

     • Istina

      Kakve to veze ima s onim o čemu ja pišem?

     • Saga

      Maks, znači li to kako se on zato što je svećenik ne smije baviti politikom?
      Što bi bilo da se Blaženi Alojzije Stepinac nije bavio politikom?
      Što bi bilo od nas i naše nacionalne svijesti i kako bismo preživjeli šugoslaviju da se Katolička crkva (koliko je mogla u tim uvjetima) nije bavila politikom?

     • Istina

      Stepinac se nije bavio politikom. Ukazivanje na kršenje Božjih zapovijedi i Kristova Evanđelja nije politika. I to je poslanje Crkve. Crkva mora ukazivati na zlo, na lopovluk, na kriminal, abortus, smrtnu kaznu, eutanaziju i sl. Crkva o tome ne smije šutjeti.

     • Saga

      U okolnostima i vremenu u kojima je Kardinal živio i djelovao, svako ukazivanje na ono što ste naveli je itekako bilo bavljenje politikom, a takvim je i smatrano.
      Samo javno i prikriveno balansirati između raznih neprijateljskih silnica i pritom onako djelovati kako je on djelovao…
      Nažalost, ne mogu kopirati, ali obratite pozornost na drugi odlomak članka… bit će dovoljno.
      http://www.glas-koncila.hr/index.php?option=com_php&Itemid=41&news_ID=18757

     • Istina

      Ja tu ne vidim bavljenje politikom.

     • Maks

      Nisam ja protiv da se bavi smije barem koliko i ja – na razlicitim smo stranama i sad bi svi trebali sutiti jer je on svecenik !!! Isao je podmuklo i z zasjede najprije krio da je za Cupriju i to nije posteno .

     • Agromentum

      Svećenicima Crkva zabranjuje aktivno bavljenje politikom. S druge strane imaju pravo – kao i svi drugi – ukazivati na sve što nije dobro, pa i stvari koje se odnose na politiku. Ono što se nekima zamjera jest svjesno strančarenje, dakle, da propagiraju određenu političku opciju.

     • Istina

      I ja tako mislim.

     • Saga

      To znam, ali nisam ni napisala da se aktivno bavio politikom.

 • Istina

  Lako bi mi za ove koji nas napadaju iz vana. Nama su problem Jude u našem narodu. Puno je lakše sanirati vanjsko krvarenje, nego li unutarnje.

  • Pcelica Maja

   Reći samo jude je uljepšana slika naše sadašnjosti – od 2000-te sve ključne institucije su preuzeli neprijatelji, ponavljam – sve ključne institucije – i otuda svi problemi: ekonomski pad, beznađe branitelja, bujanje četništva, malodušnost u Hrvata, “otvoren lov” na crkvu u Hrvata, ludovanje medija, prepuštanje naših vojnika na raspolaganje neprijateljiima – istovremeno nepoduzimanje ama baš niti jednog bitnog procesa protiv četnika,….. i još dosta toga…. nažalost..,

   • Istina

    Da je HDZ odradio svoj posao kako treba nakon rata SDP ne bi došao na vlast 2000. godine. I HDZ i SDP se protive lustraciji. Zašto? Zato jer ključne osobe u obje stranke bi bile lustrirane. Račan je 2000. godine napravio čistke u svim institucijama, Mesić umirovio hrvatske generale i sl., a HDZ kad se vratio na vlast gotovo da ništa nije mijenjao. Juda ima u svim strankama kao i u Katoličkoj Crkvi. Čudimo se da četnici i komunisti koji su činili zločine u i nakon II. svijetskog rata slobodno žive, kao i četnici iz ovoga zadnjeg rata. Isto tako još nisu razjašnjena ubojstva Ludviga Pavlovića, Mire Barešića, Ante Paradžika, Blaža Kraljevića i 8 pripadnika HOS-a kao i mnogih drugih manje poznatih. Za mene je udbaš udbaš ma u kojoj stranci bio, pa makar i misu govorio. I danas vidimo kako je sastavljena ova nov vlada. U Vladi i Saboru ima onih kojima je mjesto iza rešetaka. Sve na svijetu Jude zanimaju samo škude.

 • Ljiljana Čorić

  Odlična konstatacija.

 • EMINƎM

  U svrbiji se ništa ne skriva. Njihovo djelovanje od davnina ima samo jedan cilj okupaciju i pogrom hrvatske zemnje i življa. A “naši” petokolonaši pomažu u tom bolesnom naumu.

 • Agromentum

  Vučić je politička roba s ograničenim rokom trajanja. Pitanje je samo hoće li ga srušiti oni koji su ga instalirali ili neki drugi.

 • cleuna892

  Svi vi,malo-pomalo,odoste s teme.
  Koliko god mi mrzili Vučića i poltiku koju zagovara (a svi znamo koja je to politika) moramo priznati jednu stvar.
  A to je da on,za razliku od “naših političara” (čast izuzecima) itekako štiti nacionalne interese svoje države.
  Imamo tri naroda iz ex Jugoslavije,Hrvate,Bošnjake i Albance,koja godišnje obilježava nekoliko godišnjica masakra i zločina nad pripadnicima svoga naroda.
  Počinitelji tih zločina kod sva tri naroda su isti…Srbi.
  Sigurno je da nikada nećemo čuti Vičića,Nikolića i Dačića da će to priznati i ispričati se za te zločine.Zato mi imamo dva predsjednika i ministricu vanjskih poslova koji su hodali svijetom i brukali vlastitu državu,optužujući je i za ono za što nije kriva.Znači,nama nije problem Vučić i ostala četnička bagra jer smo dikazali da smo se u stanju s njima obračunati.Naš problem je unutarnje prirode za koji smo isto tako dokazali u proteklih 25 godina,da se nismo u stanju obračunati s njim.

  • Tyrex Rex

   Mi smo oduvijek največi problem sami sebi .

   • cleuna892

    Pa da.
    Svaki od nas mogao bi ovdje napisati nekoliko stranica,navodeći primjere da smo za trenutno stanje najviše krivi sami sebi.
    Iz toga treba izuzeti samo agresiju i rat.To nam je bilo nametnuto i od toga smo se uspješno obranili.

   • Plavac Plavi

    Sve ima svoje razloge!! Glavni razlog toga, da smo “oduvijek največi problem sami sebi .”, je u stradanju najboljih sinova, najsposobnijih, inteligencije našega naroda kroz povijest, a posebno nakon drugog svj, rata, kada je poubijano, poklano ili potisnuto s čela države i različitih institucija, rekao bih i do 80 posto tih najboljih i najsposobnijih!! Na njihova mjesta su došli neuki, podobni, beskarakterni, BESKRUOULOZNI,…! Nastala je dakle velika rupa u pravom vodstvu i vođenju naroda, jednostavno rečeno-narod je obezglavljen!! To se nije moglo, vidi se, ispraviti za ovih 25 godina! Za to će trebati slijedeća desetljeća!!

  • Istina
 • Pingback: Nachrichten aus Serbien - Seite 552()