Kalif al-Baghdadi izdao kalifat i pobjegao u pustinju

8

Vođa terorističke organizacije Islamske države kalif Abu Bakral-Baghdadi izdao je svoj kalifat i iz Mosula pobjegao u pustinju te samo razmišlja kako da spasi svoj život, a svoje borce, koji su mu se zakleli na vjernost, ostavio je da ginu.

Kako tvrde CIA i iračka obavještajna služba, Al-Baghdadi pobjegao je iz Mosula u pustinju, ali se za sada ne može potvrditi točno gdje jer je pustinja puna podzemnih skloništa još iz vremena Sadama Huseina.

Da ga ne otkriju, Al-Baghdadi pobjegao je samo s najbližim suradnicima, sa sobom, kažu, nije ponio ni mobitel da ga ne bi mogli locirati, a nekoliko puta na dan mijenja svoj položaj.

Lov satelitima i dronovima

CIA je u potragu uključila i posebne satelite i dronove da pregledavaju brisani prostor pustinje u Iraku i Siriji kako bi odredili točnu lokaciju Al-Baghdadija koji je pobjegao nakon što je postao svjestan da je samo pitanje sati kada će Mosul biti potpuno u rukama iračkih snaga.

U očajničkoj borbi, džihadisti ne biraju sredstva. Naime, kako više u Mosulu nema djece koju bi slali u samoubilačke napade, opasače s eksplozivom stavljaju na pse i šalju ih među iračku vojsku i aktiviraju daljinskim upravljačem.

Da kalifat broji posljednjedane, potvrđuje i razmještanje topništva i teškog naoružanja američkih snaga oko glavnog grada kalifata Rake, kako bi bili podrška kurdskim snagama koje će uskoro krenuti u završnu ofenzivu, piše Hassan Haidar Diab/Večernji list

Amerikanci su jučer potvrdili da su prema Raki poslali 400 marinaca, koji će upotpuniti kontingent od 500 američkih vojnih stručnjaka koji se već nalaze na ratištima u Siriji. Prema procjenama američkih i ruskih obavještajnih službi, u samoj Raki nalazi se od 8 do 15 tisuća boraca ISIL-a.

Briju brade i bježe

Istodobno, sirijska vojska oslobodila je gradić Al Khafsu, zadnje uporište ISIL-a u provinciji Alep. Potpuno je pod kontrolom i jezero Al Assad iz kojega se Alep opskrbljuje vodom.

Nakon zauzimanja Al Khafse otvara se put prema Raki iz koje su, prema zadnjim informacijama, visoki dužnosnici ISIL-a pobjegli obrijavši brade i ubacivši se među civile koji masovno bježe.

> ISIL je na koljenima: CILJ ISLAMISTA je sada EUROPA

facebook komentari

 • Herceg-Bosna

  zanči u isilovci se dali u bižaniju ko vaktile četnici,
  il je bila traktorijada ili camilijada (devalijada)…a iruda ti kako napisati hhahaha

  • Agromentum

   Tak je to kad stisne…

 • cleuna892

  Al Bagdadi se sigurno zaputio u Sarajevo.

  • Agromentum

   Osjećat će se kao kod kuće. 🙂

   • cleuna892

    Na dočeku će biti samo jedan član predsjedništva.

 • Tyrex Rex

  Kalifa Al -Baghdadija ne intetresiraju djevice u raju,Opalio pedalu u pustinju tražiti koze.

  • cleuna892

   Ni deve mu više ne daju,pa spao na koze.

 • Guest

  E, moj narode! Samo naivci misle da je Abu Bakr Al-Baghdadi u kojekakvom bijegu. Tzv. Al-Baghdadi je živi židov, sin židovskih roditelja, i njegovo pravo ime jest Shimon Elliot, dugogodišnji agent Mossada. Baš kao što Shimon nije Abu Bakr, tako i ISIL nije neka islamska vojska nego produžena ruka i plaćenička vojska, koja odrađuje posao za Veliki Izrael (Erets Yisrael Hashlema). Progoni se stanovništvo s onih područja da bi se lakše ostvario Yinon plan, a vijesti o sukobima i “demokratizaciji” o “islamizaciji” su samo zavjese iza koje se vode tajni planove pripremanja terena za Novi Svjetski Poredak u kojem “odabrani narod” vlada svijetom sa tog “svetog sjedišta”. Pa, čitav svijet je u njihovim rukama, samo im treba povezati još kojekakve konce. Ako ustreba Al-Baghdadi se samo obrije i preobuče u Shimona, te ode svojoj braći u Izrael i sve je u redu. Ameri ili bilo tko drugi ga ne smiju ni dirnuti, oni ga mogu samo zaštititi. Blago vama dok živite kao mala dječica i gutate laži svjetkih đavola i krvoločnih hijena. Nije đavao glup da vam se obraća u svojem paklenom ruhu i još da vam govori istinu o svojim planovima. Otrijeznite se već jednom.