Kao što smo ranije pisali: Tito nije bio Jugosloven!

  16

  U dokumentu, sa kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti, tvrdi se da je Tito govorio srpskohrvatski, koji mu je “navodno” maternji, ali sa “stranim naglaskom”.U opsežnoj analizi eventualnih jezika, koji bi Titu stvarno mogli biti maternji ili pak bliskiji od srpskohrvatskog, navedeni su ruski i poljski.

  Predsjednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito nije bio jugoslovenskog podrijetla, navedeno je u dokumentu o fonetskoj analizi jezika kojim je govorio Tito, a koji je nedavno objavljen na stranici američke Centralne obavještajne agencije (CIA), pišu Nezavisne novine.

  U dokumentu, sa kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti, tvrdi se da je Tito govorio srpskohrvatski, koji mu je “navodno” maternji, ali sa “stranim naglaskom”.U opsežnoj analizi eventualnih jezika, koji bi Titu stvarno mogli biti maternji ili pak bliskiji od srpskohrvatskog, navedeni su ruski i poljski.

  – Samoglasnik “i” isto se izgovara poslije mekih i tvrdih suglasnika u srpskohrvatskom jeziku. Na drugoj strani oni čiji je maternji jezik ruski ili poljski vjerovatno bi obje riječi izgovarali sa umekšanim “n”. To je upravo Titov izgovor srpskohrvatskog jezika i on se najbolje opisuje kao strani naglasak- navodi se u analizi, čije dijelove prenosi “Politika”.

  Autori dokumenta kažu da bi bilo logično pretpostaviti da je kontroverzni Tito Rus ili Poljak, ali naglašavaju da se njegov identitet samo može pretpostaviti, kao i da sigurno nema “jugoslovensko porijeklo”. Oni tvdre da upravo Titovo nejugoslovensko porijeklo može objasniti njegovu nepristrasnost i dosljedno tome “uspjeh” u razrješavanju raznih problema i sukoba etničkih grupa u Jugoslaviji.

  Autori analize, koja je rađena na osnovu jednog Titovog govora iz 1977. godine, zaključuju da bi bilo kakvo dalje istraživanje stvarnog i pravog Titovog identiteta služilo samo u akademske svrhe.

  dnevno.ba/kamenjar

  facebook komentari

  • On je kao i S.Mesić: Aljbanac

   • EMINƎM

    bjelosvjetski švercer i mutant ;))

    • Herc.Križar

     kako ga u Lordan Zafranovića dokumentarcu nahvališe… kako je to bio lep čojek! šteta što je umra

     • EMINƎM

      on je lijep leš ;))
      šteta što nije i ranije krepao bio bi kompletan leš, nikad od njega oldtimera

      • kakkav lijep leš… falila mu jedna noga :;)

      • EMINƎM

       raskomadao je hudič slovenski crvenu sotonu ;))

      • žao mi ga.. a tako je naočit i Lep bio

  • Za zločine koji su vršili nad Hrvatima i hrvatskim narodom u ime partije i Tita nisu krivi oni Hrvati koji su od prvog dana od kada se je čulo njegovo ime pa do danas nisu mu vjerovali niti bili za njega ni uz njega, nego su krivi oni zavedeni Hrvati koji su slijepo vjerovali Titi i njegovoim smicalicama protiv Hrvata. krivi su i oni današnji hrvati koji štite, brane i ne žele izvesti Udbaše i Udbine agenete na sud i izrušiti EU na procesuiranje Titinih zločina nad hrvatskim narodom i hrvatskom političkom emigracijom.

  • Bollero

   On je probleme rješavao metkom, milicijom i degenekom- a ne svojim porijeklom.
   Svaka druga filozofija je sviranje hargiji. Megaloman i egoista, diktator prije svega.

   1.300.000 žrtava njegove vladavine dovoljno govori o njemu. Ne ponovio se uz povjesti.

   • Herc.Križar

    omaklo mu se bolle! nije tako loš bio! Neki dan sam gledao dokumentarac na htv4… duša od čojeka!

  • EMINƎM

   i bez tih američkih glupih analiza jasno je bilo da je ruska generalina slabo vladala “materinjim” jezikom,

   • Herc.Križar

    je malo zaplićo jezikom… bit će da je od šljive ili šta li je već pio

    • EMINƎM

     Whisky i kubanke su ga govorno i umno saplitale, samo je u jednom bio revan i nepogrešiv, a to je borba protiv Hrvata

     • takozvani Hrvat Tito… sve je činio nauštrb Hrvata…

  • UROTA SAVEZNIKA PTOTIV ISTINE I HRVATSKE bi trebali biti svi naslovi od sada od kada je CIA dala do znanja da krvavi Tito nije bio Jugoslaven nego Rus ili Poljak. Hrvati su to znali već i prije WW2 kao za vrijeme istoga, a poslije rata mnogi Hrvati su o isticali na eazne načine, kako Tito ima sve prste a pravom Titi su falila dva ili tri prsta.

   CIA, KGB i druge savezničke tajne službe su znale da Tito nije Hrvat pa nije mogao biti ni Jugoslaven, samo se sada postavlja pitanje: Zašto su to krili i zaliveno šutijeli? Odgovor je jedan: Da se Hrvatima ne dadne za pravo!

   Gdje su sada hrvatski antifašisti, Mesić, Josipović i sva ona bagra koja iđe u Kumrovac i Srb svake godine slaviti Rusa Tita i njegove zločine počinjene nad hrvatskim narodom.

   • Herc.Križar

    Mesić je što se mene tiče već pokojni… počivao u nemiru