Pratite nas

Komentar

Karamarko čestitao HDZ-u; izrazio očekivanje da se i drugi pridruže hrvatskom bloku

Objavljeno

na

Predsjednici HDZ-a Tomislav Karamarko i HSS-a Branko Hrg čestitali su na pobjedi hrvatskome članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću i čelnicima sestrinskih stranaka HDZ-a BiH i HSS-a BiH, koje su nastupile zajedno u okviru bloka stranaka Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH na nedjeljnim općim izborima, izrazivši očekivanje da će Hrvati ostvariti jednakopravnost u toj zemlji.

Parlament BIH

Parlament BIH

Karamarko je u čestitki, koja je dostavljena i medijima u Mostaru, čestitao predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću na izaboru za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ističući da je bila ispravna odluka nastupiti na izborima u bloku hrvatskih stranaka, prenosi Hina,

“Tom odlukom pokazali ste da su vam interes hrvatskog naroda u BiH, njegova ravnopravnost, a time i opstojnost na prvom mjestu – što su birači prepoznali i dali vam svoje povjerenje”, napisao je Karamarko. Dodao je da je takav pristup hrvatskih stranaka “preduvjet za ostvarivanje pune ravnopravnosti i opstanak hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini”.

Karamarko je izrazio očekivanje da će se hrvatskome bloku priključiti i druge hrvatske stranke, očito aludirajući na HDZ 1990., koji je samostalno nastupio na izborima.

“Time će se pod vašim vodstvom u potpunosti ostvariti hrvatsko jedinstvo u BiH, a što je još važnije – bit će to početak kraja sadašnje obespravljenosti hrvatskog naroda”, napisao je Karamarko.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg u čestitki HSS-u BiH i njezinom predsjedniku Mariju Karamatiću istaknuo je da je bila dobra odluka zajedno nastupiti s blokom hrvatskih stranaka na općim izborima što je, kako tvrdi, prepoznao i hrvatski narod i pružio potporu pobjedničkoj hrvatskoj koaliciji.

Parlament FBiH i skupština RS

Parlament FBiH i skupština RS

Na nedjeljnim izborima Dragan Čović izabran je za hrvatskog člana Predsjedništva BiH kao kandidat stranaka okupljenih oko HNS-a BiH, a ta koalicija šesta je po broju glasova za državni Parlament, četvrta u Federaciji BiH te ima većinsku potporu u hrvatskim županijama u tom entitetu.

(bljesak)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marko Jurič: Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Objavljeno

na

Objavio

Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Osim stila visokog letenja i niskog padanja, istog odvjetničkog ureda koji ih brani, radi li se tu o onom surovom hrvatskom primitivizmu, onoj umivenoj i loše prikrivenoj seljačiji?

Ima li tu nekih poremećaja ili dijagnoza koje počinju s riječju narcisoidnost? Sva su trojica vrlo inteligentni ljudi, a doveli se u jednako glupu situaciju.

Sanader se uspeo na vrhove hedonističkog cinizma pa se strmoglavio Čedi Prodanoviću u naručje. Vidošević se spustio u mračne odaje svojega doma, sladostrasno konzumirao sve što je doteklo, a kad je preteklo i on se otkotrljao u naručje Prodanovića, odnosno Jadranke Sloković.

Ivica Todorić se najdulje penjao i najviše uspeo čak do feudalnih Kulmerovih dvora s kojih puca pogled na kmetstvo, ali i njemu je započelo desetogodišnje razdoblje kada će jutra počinjati s Čedom Prodanovićem.

Zašto u Hrvatskoj ljudi ne čitaju malo više, primjerice Ivana Gundulića i njegovog Osmana, gdje kaže: ‘Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje’. Jer kandidata za ovaj klub Čedinih mušterija ima još, samo oni toga, na njihovu žalost, za sada nisu svjesni.

Navodno su rimski cezari nakon vojnih pohoda kada su Rimom prolazili ispod slavoluka pobjede, praćeni ovacijama svjetine u dnu kola imali šaptača koji im je govorio ‘ne zaboravi ti si samo običan čovjek’.

Možda to nije istina, ali je istina da ovi naši hrvatski cezari imaju gomilu šaptača koji ih uvjeravaju da su postali nadljudi, mesije, božanstva, superstari. A kad hrvatski cezari padnu onda hrvatski šaptači postaju USKOK-ovi pokajnici.

Možda je ovo faza prvobitne akumulacije kapitala, možda ono divlje doba pretpovijesti kada se stvaraju plemići. Čini se da to baš ne uspijeva jer do sada se još ni jedan nije stvorio.

Možda zato što tituli plemić prethodi titula vitez, a ona se stječe plemenitim djelima požrtvovnosti i junaštva. Hrvatski nadri plemići preskaču tu fazu. Draža im je metoda glembajevštine koja žrtvenike prepušta junacima.

Marko Jurič: Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

facebook komentari

Nastavi čitati