Karamarko u Orašju: Svi oni koji nisu s nama odgovarat će sudu povijesti! (video)

0

U Orašju sam kako bih podržao koaliciju koja je u drugi plan stavila stranačke interese, a u prvi interes hrvatskog naroda i njegovog opstanka. Došao sam podržati čovjeka koji u svojoj mudrosti tu koaliciju i kreirao, kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na završnom predizbornom skupu HNS-a u Orašju.

Posebno se zahvalio predsjedniku HNS-a i HDZ-a BiH te kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Draganu Čoviću.

-Zahvaljujem Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a BiH, na svemu što je napravio za jedinstvo hrvatskog naroda u BiH. I mi u Hrvatskoj – a mi smo isti narod, isto tkivo, potječemo od istih roditelja – pribjegli smo velikoj koaliciji jer znamo da samo jedinstveni, okupljanjem domoljubnih snaga, možemo pobijediti one koji negiraju i relativiziraju suvremenu Hrvatsku, naše žrtve, koji ne poštuju naše branitelje, dovode u pitanje sve vrijednosti koje je stvorio najveći Hrvat 20. stoljeća dr. Franjo Tuđman – istaknuo je Karamarko.

Pozvao je na potpuno jedinstvo hrvatskog naroda, istaknuvši kako je riječ o borbi za opstanak.

-Problem Hrvata u BiH nije samo vaš, to je i naš problem. Dok god ne steknete ravnopravnost, nijedan Hrvat u Republici Hrvatskoj ne može mirno spavati. Znam dobro kolika je ljubav koja iz ovih krajeva potječe prema Hrvatskoj. Vidjelo se to i u Domovinskom ratu. Tisuće momaka iz BiH pritekli su u pomoć kako bi spasili mladu hrvatsku državu, neovisnost i demokraciju – koja je postignuta zahvaljujući upravo dr. Tuđmanu i HDZ-u. Dignimo glavu! Hrvatski narod se još jednom bori za opstanak i u BiH i u Hrvatskoj. Borimo se za svoj ponos, dostojanstvo i dignitet. Borimo se da se odužimo žrtvama koje su pale za našu neovisnost i nećemo dopustiti da nas nitko ponižava! Tu su naša ognjišta, ostavili smo vječni pečat u našoj domovini Bosni i Hercegovini. S vama smo i uz vas! – kazao je predsjednik HDZ-a.

Uputio je i poruku drugim narodima koji žive u BiH.

-Poštujemo ostale narode koji žive u BiH. Borili bismo se i za njihova prava kao što se danas borimo za svoja. Nismo agresivni, nismo imperijalisti, tražimo samo ono što nam pripada, a to je ravnopravnost koja uključuje i pravo na našu kulturu, jezik, na izborni zakon prema kojem ćemo sami moći birati svog člana Predsjedništva BiH. Ništa više i ništa manje! – istaknuo je Karamarko.

>>Šeherzada Delić: Prva bosanskohercegovačka stranka podržat će Martina Raguža

Na koncu je ponovo apelirao na jedinstvo Hrvata.

-Jedino jedinstvo Hrvata u BiH i Hrvata u Hrvatskoj može riješiti „hrvatsko pitanje“. A svi oni koji nisu s nama odgovarat će na sudu povijesti. Kakvi su to osobni, partikularni, parcijalni interesi koji su jači od hrvatskog jedinstva? Njih će vrijeme pregaziti. Pred nama je velika pobjeda. Neka živi jedinstvo hrvatskog naroda u BiH, neka živi jedinstvo gdje god živjeli Hrvati, neka živi naša vječna Hrvatska i naša domovina Bosna i Hercegovina! – zaključio je  Karamarko tijekom  svog obraćanja na predizbornom skupu Hrvatskog narodnog sabora u Orašju.

 

facebook komentari