KARAMARKOV DUH PUŠTEN JE IZ BOCE

23

Jedna, naoko benigna kaznena prijava za klevetu protiv tuženika Bože Petrova i Mire Bulja, tužitelja Tomislava Karamarka, potresla je hrvatsku političku javnost, a kako se stvari razvijaju mogla bi izazvati potrese u političkom vrhu Hrvatske s kobnim posljedicama za Hrvatsku vladu na njenom samom početku ozbiljnog rada.

Hrvatski sabor pretvoren je u psihijatrijsku kliniku predsjednika Sabora, a sramotne slike i tonovi kojima smo svjedočili, samo su vrh sante leda dobro planiranog i osmišljenog performansa majstora obmane, demagogije i populizma, na čelu sa  smiješnim, intelektualno podkapacitiranim glumcima koje netko instruira i debelo plaća.

Izmišljena afera „Konzultantica“ i politički dirigirana presuda Karamarku za „potencijalni sukob interesa“ u ime „Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa“ bile su finale  bjesomučnog, višegodišnjeg medijsko-političkog zločina i progona jednog političara i njegove obitelji po dobro uhodanom receptu kakvom smo svjedočili u slučaju Sanader, kao i u mnogim drugim slučajevima.

Najupečativlji primjer takve smišljene harange primjer je bivšeg ministra Rončevića u aferi „kamioni“ u kojoj je on nakon užasnog sramoćenja na kraju oslobođen svih optužbi. Trebamo li se sjetiti ministra Heraka koji je nevin odležao 4 godine u mentalno komunističkom  kazamatu?

Pogrom i medijski linč Milana Bandića traje i dan danas, a za vrijeme nadolazeće predizborne kampanje za gradonačelnika grada Zagreba te rabote će se samo multiciplirati.

Tomislav Karamarko, za razliku od navedenih bivših i sadašnjih državnih dužnosnika nikada pred sobom nije imao ni pravomoćnu optužnicu, nikada nije bio ni dan u istražnom zatvoru, nikada nije službeno ni optužen ni oslobođen za bilo koje, pa i najmanje kazneno djelo.

Nije nikada pravomoćno optužen ni za krivo parkiranje bicikla. U aferi „Soboli“ u dva navrata je oslobođen svake sumnje od mogućeg sukoba interesa, od istog onog povjerenstva koje mu je politički presudilo u aferi „konzultantica“.

Ako poštujemo osnovni postulat uređene pravne države o presumpciji nevinosti, ako smo imalo pravedni i pošteni možemo zaključiti jedino ono što se može zaključiti. Karamarko je pravno potpuno čist!

U trenutku kada je Božo Petrov, potpredsjednik Oreškovićeve Vlade na stol dobio „aferu konzultantica“ shvatio je da je to taj zlatni ubojiti metak kojega će opaliti Karamarku u glavu. Već tada su na valu kmerskih tiskovina od glavešina Mosta, „gusara s Neretve i čistača alkarskih štala“, kako ih neki od milja nazivaju, počele optužbe za kriminal i veleizdaju Tomislava Karamarka bez ijednog valjanog dokaza.

Poštenje, čast, obitelj, presumpcija nevinosti, potpuno su marginalizirani pojmovi u nezajažljivoj želji srušiti  političkog lidera, oslabiti HDZ i na uštrb toga ojačati svoju političku poziciju na opsesivnoj političkoj platformi rušenja političkog bipolarizma u Hrvatskoj.

I tada, a i danas, politička platforma Mosta bila je i ostala ista, javno je komunicirana više puta, a sve se svodi na njihovu ideju da s političke scene moraju nestati HDZ i SDP! A tada, kada bi se to dogodilo, ostali bi oni, ti bogomdani spasitelji Hrvatske i jedini vjerodostojni tumači političkih istina. Kakve su to političke istine  i kako ih je Most tumačio svjedočili smo u bjesomučnim i suludim manipulativnim pregovorima Mosta sa SDP-om, pa onda sa HDZ-om, a sve to bilo je garnirano ovjerenim javnobilježničkim dokumentom i notornom idejom o „tripartitnoj“ vlasti!?

U trenutku kada su shvatili da su Hrvatsku svojim pregovorima pretvorili u psihijatrijsku kliniku Bože Petrova, kada su shvatili da gube potporu svog biračkog tijela, kada su im mediji okrenuli leđa, naprasito prekidaju pregovore sa SDP-om i kršeći načela javnobilježničkog dokumenta licemjerno ulaze u „partnerski“ odnos sa HDZ-om s ciljem da taj isti HDZ rušenjem Tomislava Karamarka oslabe i devastiraju ucjenjivački zauzimajući osnovne poluge vladanja.

U svemu tome imali su obilatu pomoć udbaškog paraobavještajnog sustava  i Tihomira Oreškovića koji se borio za svoj vlastiti politički identitet.

Lako je biti general poslije bitke, ali danas je potpuno razvidno da je Tomislav Karamarko, uz jednoglasnu potporu svog nacionalnog vijeća, središnjeg odbora  i predsjedništva HDZ-a, napravio katastrofalnu  pogrješku što je uopće dozvolio dolazak Oreškovića ustupivši mu svoje legitimno zasluženo mjesto mandatara kao relativnog izbornog pobjednika.

Karamarko je nakon tog ustupka koji je u potpunoj suprotnosti s njegovim izbornim legitimitetom, proglašen nacionalnim herojem, a zapravo je potpisao svoj politički kraj i smrtnu presudu.

Da je kojim slučajem nakon što je Most izbačen iz pregovora s Milanovićem Karamarko politički odlučio ići na nove izbore ne dozvolivši bezočne ucjene rasprodajom najvažnijih državnih resora i poluga vlasti, dobili bi tehničku prijelaznu Vladu, a promjenom retorike, korekcijom na izbornim listama, i poboljšanom izbornom taktikom Karamarko bi bez ikakve sumnje osvojio još jednom izbore i to uvjerljivo, jer Most bi zbog svojih psihijatrijsko-vaginalnih manipulacija hrvatskom nacijom praktički nestao s političke scene! Most  bi izgubio glasače koji su istini za volju u ogromnoj većini uvijek bili HDZ-ovi glasači.

Ne sjećam se kada sam se u svom analitičkom stažu naslušao više demagogije i laži kao što je to bilo u slučaju velikog intervjua Tihomira Dujmovića s Božom Petrovom. Kada bih secirao svaku Božinu demagošku i neistinitu misao vjerojatno bi završio na njegovoj psihijatriji pa ću se s toga skoncentrirati na ono što je goruće pitanje koje bi moglo uzdrmati temelje ove vlasti i države.

Tko je koga brifirao? Kaže Božo da je njega brifirao odvjetnički tim na čelu s Lukom Mišetićem i da je on iz tog brifinga zaključio kako Hrvatska ima dobre izglede dobiti arbitražni spor s MOL-om, iz čega proizlazi zaključak da je onaj tko tu uspješnu arbitražu želi zaustaviti i predlaže drugačiji model pregovora nacionalni veleizdajnik i kriminalac!

Ovaj veleumni psihijatrijski zaključak ima samo jednu manu!? Odvjetnički tim u ovom arbitražnom sporu brifirao je i Tomislava Karamarka, brifirao je javno i čitavu pismenu hrvatsku javnost i u tom brifingu, 41% za Hrvatsku i 59% za Mađarsku, svakog imalo pametnog Hrvata i Hrvaticu je bez ikakve sumnje upozorio kako postoji velika mogućnost za gubitak tog spora.

Štoviše, za one koji znaju kako funkcioniraju odvjetnici, bilo je razvidno da Mišetić pere ruke i da su izgledi za dobivanje tog spora daleko manji nego što ih je sam Mišetić javno obznanio. Jer da je Mišetić rekao pravu istinu, da je rekao da zapravo nemamo nikakve šanse dobiti spor, doveo bi u pitanje i svoj odvjetnički kredibilitet, a samim time doveo bi u pitanje i ogroman honorar koji mu je u džepove utrpala Milanovićeva Vlada.

Sada se nameće jedno logično pitanje? Je li Milanović pokrenuo taj arbitražni postupak zato da ga Hrvatska dobije ili zato da ga namjerno izgubi kako bi mogao zbog tog gubitka teško optužiti HDZ radi Sanaderovog navodnog primanja mita i  ostaviti mu stravičan kostur iz ormara koji danas zlokobno pleše političkom scenom u Hrvatskoj.

Upravo se takvi napadi danas događaju s ljevice koja uslijed vlastite amnezije potpuno zaboravlja da je u cijelom procesu postojala znakovita 2003. godina kao „istočni grijeh“ INA-e, kako je to vrhunski obrazložio prof. Slaven Letica!

Tko je tu onda kriminalac ili veleizdajnik nacinalnih interesa? Milanović koji je pokrenuo taj spor ne učinivši ništa da ga dobijemo osim što je natrpao Mišetićeve džepove, Petrov koji je unatoč lošim prognozama taj spor proglasio dobitničkim ili Tomislav Karamarko koji je taj spor realno procijenio potencijalno gubitničkim?

Zašto je Božo Petrov taj spor suludo proglasio dobitničkim unatoč upozoravajućeg brifinga odvjetničkog tima? Odgovor je jednostavan! Da je kojim slučajem Božo Petrov pravilno iščitao brifing odvjetničkog tima, onako kako ga je analizirao Tomislav Karamarko, a konačan gubitak tog spora Karamarku daje za pravo, onda ne bi mogao rušiti Tomislava Karamarka izmišljenom aferom „konzultantica“ koja mu je bila na stolu kao krunski dokaz Karamarkove veleizdaje.

Da su kojim slučajem Orešković i Petrov dali barem djelomično za pravo Karamarkovom prijedlogu, koji je u suštini govorio o obostranom odustanku od obadvije arbitraže, koji je govorio o prijateljskim pregovorima sa prijateljskom Mađarskom, izgubili bi aferu „konzultantica“ kao dobro osmišljen političko-medijski zločin i alat za rušenje Karamarka, njegovih politika i politika HDZ-a pod njegovim vodstvom.

Radi svojih sebičnih, partitokratskih interesa, Most, Božo i Orešković zatvorili su oči pred važnim nacionalnim interesima, izgubili smo arbitražu, a jedini fokus im je bio odrubiti glavu Tomislavu Karamarku, oslabiti HDZ i u toj raboti nisu birali sredstva.

Ako je tako, tko je tu onda veleizdajnik hrvatskih nacionalnih interesa?

Tomislav Karamarko u svojoj političkoj karijeri nikada nije imao državničke izvršne ovlasti donositi bilo kakve štetne ili korisne odluke za Republiku Hrvatsku, a osobito nije imao ovlasti u slučajevima prodaje dijela INA-e!

Oni politički i intelektualno podkapacitirani nepismenjaci koji Karamarka kao ravnatelja POA-e i SOA-e stavljaju u kontekst veleizdaje hrvatskih nacionalnih interesa nemaju blage veze koje su ovlasti tih obavještajnih agencija.

Bulj o tome ne zna ništa kao što ne zna ništa o cjelokupnosti svog ogromnog intelektualnog neznanja kojim žari i pali u Hrvatskom saboru obmanjujući Hrvatsku javnost.

SOA i POA postoje zbog toga da provode državnu politiku, nemaju nikakve ovlasti podizati optužnice i ovlasti su im svedene na prikupljanje obavještajnih podataka koje su dužni proslijediti nadležnim državnim službama, koje nakon toga odlučuju kako će djelovati.

Bulj  ne zna da ne zna i to je najveća tragedija jednog saborskog zastupnika! Miro Bulj, častan branitelj i nečastan prekupac braniteljskog stana, ima ponovo priliku biti častan branitelj i stati u zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa.

Tu šansu dao mu je Tomislav Karamarko koji ga poziva na sud dokazati svoje tvrdnje i time učiniti veliku korist našoj Domovini.

Umjesto što Bulj demagoški traži  skidanje  saborskog imuniteta, neka kao častan branitelj podnese  ostavku na mjesto saborskog zastupnika, neka se riješi saborskog imuniteta, neka se riješi te bijedne saborske plaće i drugih beneficija i na sudu uz dokaze prokaže Karamarka kriminalca i veleizdajnika nacionalnih interesa čime bi učinio nemjerljivu korist Hrvatskoj u ovom eksplozivnom slučaju oko INE i MOL-a. Isto se odnosi i na psihijatra Božu Petrova!

Budite ljudi, dajte ostavke i pojavite se na sudu na kojemu će vas sigurno zaštititi vaš ministar pravosuđa gospodin Šprlje i osigurati vam pošteno suđenje.

Hrvatski sabor pretvorio se u festival neznanja, demagogije i populizma. Predvodnici te nove saborske kvazi demokracije su Pernar, Sinčić, Bunjac i Bulj koji su svojim neznanjem neprijateljski preuzeli Hrvatski sabor. Pernar i njegova ekipa „izbavitelja Hrvatske“, hrane se na izvorima „relevantnih“ informacija koje ne dobivaju od nikog drugog doli od notornog plaćenika  Domagoja Margetića.

To je onaj lik koji je na srpskoj tv postaji monstruozno oblatio generala Gotovinu, Franju Tuđmana, branitelje i Domovinski rat tako da je i Savo Štrbac, sudionik te iste emisije ostao njem. To što je izrekao veleizdajnik u toj emisiji ne može smisliti ni Goebbels ni Ranković ni Dobrica Čosić! Domagoj Margetić je Pernarov vjerodostojan informator i duhovni guru.

Dok Pernar urla u Saboru optužujući HDZ, akademika Reinera i Karamarka najtežim uvrjedama bez ijednog dokaza, dok insinuira da je Karamarko odgovoran za premlaćivanje Margetića i neke nepoznate zviždačice, Most šuti ili se potiho smješkaju Pernarovim perverzijama u čemu prednjači  Božo Petrov. Samo ta činjenica uz brojna svjedočenja insajdera govori nam da je Pernar zapravo glasnogovornik Mosta.

Iz relevantnih izvora doznajemo da Most redovito čestita Pernaru na njegovim eskapadama, a iz još relevantnijih insajderskih izvora doznajemo da Most Plenkovićev HDZ prezire više no što je prezirao Karamarkov HDZ. Uostalom, više puta javno su komunicirali da se dolaskom Andreja Plenkovića u omraženom HDZ-u nije ništa promijenilo.

Naprotiv, tvrde oni, promijenilo se još nagore povratkom na važna savjetnička mjesta Šeksa i navodnih aktera pljačke u privatizaciji Hrvatske. Most i dalje vodi politiku rušenja HDZ-a, a Pernar govori ono što Most misli!

U toj sinergiji Pernara i Mosta vodi se bitka za sramoćenje HDZ-a, vodi se bitka za raskol HDZ-ovog biračkog tijela, jer i jedni i drugi u budućnosti računaju upravo na obeshrabreno HDZ-ovo biračko tijelo kojemu ovakvom besprizornom demagogijom, potpomognuti kmerskim medijima svakodnevno  ispiru mozak.

Pernar je i glasnogovornik SDP-a, osobito zastupnika Marasa  i već je postala indikativna i tragikomična ta njihova genderističko-politička bliskost!?

Poštovanom akademiku Željku Reineru dajem potpuno za pravo u slučaju deložacije demagoga iz sabornice, jer postupio je u skladu sa slovom i duhom Poslovnika sabora i svaka drugačija odluka bila bi kukavička kapitulacija pred demagozima i organizatorima dobro osmišljenog performansa.

Pernara bi iz sabornice trebalo iznijeti svaki dan ako prekrši odredbe poslovnika i nakon pet izbacivanja to hrvatskoj javnosti više ne bi bila vijest. Napadi na Željka Reinera „post festum“ dio su strategije blaćenje Karamarka i atak su na onaj dio HDZ-ovog biračko tijela koje Karamarko još uvijek ima u svom „džepu“. Napadi na Željka Reinera događaju se upravo zbog toga što je on bio Karamarkov predsjednik „Hrvatskog državnog sabora“!

U ludilu tog „povijesnog“ dana u Hrvatskom saboru jedina svijetla točka bio je predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić koji je prvi HDZ-ovac nakon rušenja Karamarka stao u obranu njegovog ljudskog dostojanstva i u obranu dostojanstva Karamarkove obitelji.

Tomislav Karamarko primio je na sebe sve batine namijenjene HDZ-u, stoički je to podnio radi HDZ-a i Hrvatske, odstupio je sa svih funkcija, povukao se u tišinu i nikada nije planirao osvetnički pohod protiv svoje vlastite stranke, nikada nije dao ni jednu obranašku ni negativnu izjavu i ostao je lojalan Domovini, lojalan i običan član svoje matične stranke.

Njegovi prigodni kratki javni istupi uvijek su bili domoljubni i afirmativni bez ikakve samo promocije i potpuno je ispravno postupio što je potpuno ignorirao svoje znane i neznane neprijatelje!

Karamarkov duh pušten je iz boce ponovo sa istim razlozima! Cilj je sramoćenje i slabljenje HDZ-a! Nije li došlo vrijeme za Karamarkovu političku ili makar ljudsku rehabilitaciju na strategiji stvaranja zajedništva unutar demokršćanskog korpusa HDZ-ovih birača?

Demokršćansko zajedništvo u tom biračkom bazenu je moguće legitimnim jačanjem nacionalne desnice u ovim pogubnim vremenima bjelosvjetskih ugroza i to moguće zajedništvo, jer zajedništvo sa mentalno komunističkom ljevicom nije moguće, bilo bi garancija da HDZ može osvojit dovoljno mandata na slijedećim parlamentarnim izborima, kako ne bi morao prihvaćati bilo čije ucjene, kako ne bi u obnašanju vlasti morao dijeliti pozicije „trojanskim konjima“, veleizdajnicima i demagoškim ucjenjivačima.

Pomirenjem frakcija unutar HDZ-a poslali bi snažnu, državničku poruku Mostu i njihovom glasnogovorniku Pernaru, a još snažniju poruku zajedništva svom biračkom tijelu.

Jedino snažan, ujedinjen HDZ od centra do krajnje desnice može stvoriti pretpostavke za snažnu nacionalnu državu prema modelu koji se kao globalna politička potreba širi Europskom unijom!

Pregovore s Mađarskom o INI i MOL-u potrebno je vratiti u ozračje prijateljskih susjednih država! Od Mađarske neprijatelja, kojega je namjerno stvorio Milanović, trebamo ponovo stvoriti prijatelja, jer iskreno prijateljstvo dvije susjedne države radi obostrane dobrobiti  često puta je nemjerljivo i nema svoju cijenu, osobito u ovoj neizvjesnoj budućnosti koja nas čeka. Čini mi se da će pregovori o INI ići upravo u tom pravcu.

Hvala Bogu što je Andrej Plenković čvrsto stao u obranu svog ministra, gospodina Barišića, jer i to je znakovita poruka. Isto tako mogao je stati i u obranu našeg najboljeg ministra Hasanbegovića, ukoliko za smjenu Hasanbegovića nisu podjednako gorljivo bili i Pupovac i Petrov.

Ako je tako, ako je Plenković u slučaju Hasanbegovića dvostruko ucijenjen od potencijalnih partnera u Vladi, a insajderi govore da jest, Andrej Plenković bio je u vrlo nezavidnoj situaciji !?

Kazimir Mikašek-Kazo / Kamenjar.com

facebook komentari

 • kršni

  Čovjeku, kada to pročita, može se jedino dizati kosa na glavi. Da mi je znati kako ćemo se moći odmaknuti od lošeg ishoda s tolikim protivnicima.

 • Argus Panoptes

  Do savršenstva točno.Čak briljantno a naročito pasusi pred kraj,zajedništvo svih slobodoumnih ljudi na desnici i mogu se slikati sve te prevrtljive hijene.

  • Kazimir Mikašek – Kazo

   Protivni ci će usljed svoje oholosti i proždrljivosti proždrijeti sami sebe. Ima Boga!

 • damirphr

  u vecini bih se slozio s autorom ali ovome clanku nedostaje nekoliko bitnih detalja:

  1) godinu dana prije izbora pocelo se stidljivo predvidjati da bi hdz mogao doseci do 2/3 mandata – to je bilo nerealno – ali pored takve kmerske vladavine koja je proglasena za najgoru vlast u europi na dan izbora doci u egal? kako je to moguce prosuti? hej pa nasuprot imas najgoru mogucu vlast!!! tko je Karamarka nagovorio da govori o “mostovima i mosticima” i u zadnjim satima jos vise iziritira javnost?
  2) zasto je Karamarko pristao na podredjenu ulogu u vlasti i gdje je taj doktor iz Petrove koji je Oreskovica doveo i u dva sata nagovorio da postate PM (a mozda ga nije trebalo ni nagovarati – mozda se on nasao u ZG ne-slucajno) – Karamarko je patentirao situaciju gdje mladji partner drzi kljucne resore koju je Plenky nastavio – rezultate u tim resorima vidimo (ili ne vidimo – ovisno koga pitate)
  3) zasto je Karamarko isao u preslagivanje “preko novina” i kakve veze Vucic s time ima

  treba biti objektivan i reci da je Karamarko napravio cudo ali u trenutcima kada je trebalo prelomiti nije postupio mudro – taktizirao je previse, dozvolio je situaciju da mu kljucne resore kontrolira u najmanju ruku nekooperativni partner – okruzio se je sa Jacinim deckima i onda su ga oni uz malu pomoc izvana kirurski odstranili – situacija je bila slozena i cijenim njegov dobrovoljni odstup bez da je previse ako ikako nastetio stranci

  hdz nema nikakve medijske strategije (onaj Jabuka je u shortsu hodao ispred kamera) kako onda tako i sada pa medijski kmeri mogu svakodnevno nesmetano haraciti po prostoru – situacija na hrt-u je gora nego ikada – nikada nismo culi zahtjev hdz za demantij kleveta i lazi na javnoj tv – vlada hdz-most je blizu momenta kada ce navala pritisaka, lazi, podmetanja i primitivizama koje cujemo i vidimo svaki dan producirati situaciju u kojoj vlada ne ce biti u mogucnosti raditi nego samo cistiti nabaceno blato – u tome vidim nedostatak znanja ali i fige u pojedinim dzepovima

  • RIK

   nemojmo tražiti dlake u jajetu. Radi se i griješi se, donose se pogrešne odluke, nitko nije imun od toga, važno je ono nešto što osjećamo kao bit, kao konstantu, kao iskrenost jedne politike.

   • damirphr

    potpuno se slazem sa Vama – zato sam ovo i napisao – zato ne smijelo bjezati od analiza stvari koje nisu bile dobre

  • Kazimir Mikašek – Kazo

   Ključne resore HDZ-u je uzeo Most jer su imali pravo veta na svaki HDZ-ov prijedlog. Pravo veta su im dali, jer su se bojali novih izbora misleći da će se unutar Vlade lako s njima obračunati ako Oešković bude HDZ-ov premijer. Kriva procjena! Nažalost Orešković je bio Mostov premijer, a sve drugo bilo stvar tehnike rušenja medijski devastiranog Karamarka.. Osobno za preslagivanje onog tipa nisam bio i to preslagivanje bilio je samo kupovina vremena za konsolidaciju stranke.

   Trebalo je poštivati osnovno pravilo političke igre i nikada ne odustati od izbornog legitimiteta!

   • damirphr

    Kazimire Karamarko je trebao ucvrstiti svoju poziciju nakon EU izbora izborima u stranci i pocistiti njonje oko sebe – trebao je rascictiti situaciju oko Vase itd… onda da je i izgorio ostavio bi stabilnu situaciju nakon sebe a ne ovako da huk sove prodrma vrh da i sleti Plenky iz Bruxellesa…

  • Maks

   Na Karamarka se udaralo podmuklo tocno od LEX Perkovic, udarala je lazna desnica Kujundzic, UiO i dio crkve – prva je bila Zeljka Markic sa svojim drugim referendumom – njen izborni zakon sami prijedlozi iz drzava gdje caruje LGBT – smrt za drzavu raj za anarhiju – manji izborni prag iimali bi 30, 40 Pernara u saboru . Jak neprijatelj Podmukla taktika , nema covjeka u Hrvatskoj koji bi izdrzao sve te napade i toliko dugo!!! Karamarko je super odradio posao drugi uzivaku plodove i trebaju mu se ZAHVALITI umjeesto da pljuju i time pokazuju samo svoj mizerni karakter!

   • damirphr

    Maks ovo je sporka politika – nema tu emocija – to je prezivljavanje od dana do dana – ja vec odavno nikoga osobno ne poznajem – oni su meni personifikacija politika a ne osobe osobno (o svakome osobno mislim i zelim sve najbolje) – Karamarko je bio upravo toliko jak koliko je bio slab “podmukli neprijatelj” i obrnuto – a sada nesto za razmisljanje: da je Karamarko uvidio snagu Markickine ideje bio bi premijer s komotnom vecinom (koliko je ono njonjo dobio glasova? bi li bio u saboru da nema cenzusa 10% na liste?)

    • Maks

     Karamarko je uvidio snagu Markickine ideje, nije je htio oplesti pravilno iz uvjerenja da ce se opametiti. Ti prefercionalni glasovi najvise su pomogli Pusicki , Markicka dobila manje i od Mirele Holy , tri puta manje 1700 potpuno zasluzeno. Prefercionalno garantira jedino neciji ulazak u sabor bio on nepismen poput Mire Bulja, budi siguran da je Njonjo korisniji i od Bulja i od Pusicke.

     • damirphr

      Maks stranke su tu da sluze narodu – preferencijski glasovi bi definitivno profilirali scenu pa bi onda stranacki bossovi pazili koga stavljaju na liste – Karamarko je pustio pojedine ljude “s lanca” koji su doveli do dosta zle krvi na desnoj sceni (sjetite se samo Vasinih primitivizama kod Bujice, bi li ljudi glasali za most da nije bilo “mostova i mostica”) – zato je Markicka za inat nerezonski isla na izbore i uzela koliko je uzela (mozda tih par desetaka tisuca u drzavi ne znaci puno ali je mogla biti na mjestima prevaga da ona nije izasla) – pa i za ove zadnje izbore je napravila nebuloznu listu “za koga glasovati” – pa sto da u Sabor udje Miro Bulj, Holica? ako imaju glasaca uci ce tako ili ovako! ali kako mozete imati ista protiv Kujundzica? pa da nije on isao na predsjednicke izbore ljudi se ne bi probudili i vidjeli da se moze! to je Loso objasnio sa trokutom…

     • Maks

      Jedan Pernar je dovoljan u saboru – O Zeljki Markic narod je rekao na izborima, sad kad se vidilo da stoji iza Mosta propali su dokraja. Zeljkin izborni zakon je Josipoviceva klopka da nam se ne dogodi neki Orban , Zeljkin Oreskovic je Orbana kritizirao u Vatikanu, podrzao Vesnu Pusic Zeljka ga branila. Ne dopustite da vas takvi varaju – eno ti Bartulice “treba manje drzave a vise “demokracije – ja vidim da je demokracije previse a drzave premalo – ovi bi je unistili do kraja i uvukli u EU naciju, Oreskovic i Bartulica nas poceli rasprodavati!!!

     • damirphr

      previse ja imam utakmica da bi mene netko mogao varati – ja pokusavam naci nekoga tko ce zastupati ono sta ja zelim za svoj dom i domovinu – ovdje sam komentirao Karamarka sa pozicija mozda malo iznadprosjeka zainteresiranog glasaca – ovdje sto sam napisao se moglo procitati u medijima – mi se ne trebamo bojati politicke konkurencije – samo trebamo znati odgovoriti na nju – zasto HDZ ne nadje nekoga mladjeg koji moze parirati Pernaru? ima mladih ljudi koji bi to mogli… Oreskovic dosao, vidio i otisao (koliko je ostalo u djepovima – ma prava sitnica) – moja je maksima: protivnik je jak koliko sam ja slab

     • Maks

      Narod ima kako je glasao , niko ne moze odraditi sve sto je obacao. Drugo je zasto je tako glasano – radi prevara koje sam spominjao. Karamarko je jurio prema dvotrecinskoj vecini kad ga je referendumom zaustavila Zeljka , to je bio prvi i glavni udarac s njezine strane . Jedini HDZ koji sam ikada branio je taj Karamarkov ali jedno im moram napisati u korist – Svi, ali bas svi su morali u kompromise radilo se o Tudjmanu ili Sanaderu i oni su trebali Pupovca jer Hrvati tako glasaju , to je tako i to je demokracija , da su imali dovoljnu potporu “naroda nebi morali u kompromise – cista matematika. Tu ni ja ni ti ne mozemo puno promjeniti , pogledaj Plenkovic je pobjedio i bez nase pomoci .

     • damirphr

      bez moje je sigurno – on je otjerao moga zastupnika dijaspore da formira samostalnu listu… ja samo govorim da nas ne mogu drugi pobijediti nego mi sami sebe – sto im je trebalo placanje nekoga ifo instituta koji potajice kao nesto radi i to prljavom ruskom lovom? a kada su to trebali ifo plan izkomunicirati onda su k’o ovce da ne kazem sto, pa Dalicka i njeno okretanje i vracanje itd. ja bih ovako mogao do sutra… jos jednom nema se koga kriviti samo sebe! narod glasao za drugoga – krivac: samo ja i nitko drugi.

     • Maks

      I to o ruskom prljavom novcu je dio dezinformiranja naroda.

     • damirphr

      sad smo opet na pocetku – zasto to nitko ne kaze jasno? tko je kriv zasto nema informacijske strategije? sta rade ti zaposleni u sredisnjici ako nemaju vremena odslusati i odgledati radijske i tv vijesti i poslati demantij ili priopcenje? tko je kriv? dragi moj prijatelju nema tu opravdanja…

     • Maks

      Medije, ovakve kakvi jesu zastitio je Most – sami izjavili u saboru, mora se igrati sa onim sto imas . Oni (HDZ)su malo jace ocrvenili i dobili vecu vecinu i podrsku, mogu vise raditi nego u zadnjoj vladi. Naj opasnija klopka je most , oni sami su preglupi opasna je njihova pozadina i tu smo opet na pocatku. Mogao bi napisati i pravdati gomilu toga, necu da branim Plenkovica , hvalit cu ako napravi nesto dobro jednako tako i Cupriju i ostale , kad je Oreskovic htio prodavati Slavoniju nasao sam se na strani protivnika – crvenih. Nekoliko ministara radi dobro, Tolusic, Medved, Zdravko Maric mozda im se prikljuci jos koji .

     • damirphr

      ne mislim da most moze utjecati sto ce biti pisano ovdje ili na nekim drugim portalima – a to je vec u startu dovoljno da poruka bude odaslata barem svom birackom tijelu ili potencijalnim biracima – to bi njima bio garant da netko nesto radi i da nisu ostavljeni na vjetrometini infomacijske borbe – ali od toga nema nista kako prije tako i danas – ako jos nemas nikoga da odgovori na Pernara, Bunjca, Grmoju, Bulja, Marasa, biciklista sto mozes ocekivati?

     • Maks

      Ja sam pisao o TV i velikim medijima , ovi portali su mali a cesto i jedni protiv drugih, nije to veliko. V. List i N24 osnovali su konkurenciju Lokalni hr – za svaki grad opcinu, zupaniju drugciji portal – konkurencija i za ovih nekoliko desnih portala , V. List i N24 su u srpskim rukama.

     • damirphr

      VL okrenem mozda jednom mjesecno, sve interesantno ce prenijeti ovih par portala koje listam, na tportal odem samo ako mi treba neki telefonski broj, na indexu nisam bio posljednih pet godina (sanitarni kordon) – ovisnicima o piturama za nokte, komsijskim receptima i filmovima iz regiona ionako nema pomoci – vec sam ja davno vidio kako kmerski novinari tretiraju vijesti: covjek ne zna je li neka tragedija tu u susjedstvu ili s druge strane nase drage zemljice, rade copy/paste vijesti iz regiona jer ne znaju niti jedan svjetski jezik ostavili bi i cirilicu da mogu… – zato ja ne zelim svojim klikovima njima puniti dzepove – radije ovdje sa par nekada vise a nekada manje istomisljenika – nekada se i posvadjamo ali sve u okvirima kulturnoga

 • RIK

  Bravo Kazo! Na lokalnim izborima glasam za HDZ, kao i uvijek uostalom, jer nema konkurencije u svojim odanim i domoljubnim glasačima. Ti glasači su prava snaga HDZ-a, a one unutar stranke koji rovare i podmeću će lako velika domoljubna masa simpatizera stožerne hrvatske stranke dovesti u red, kad – tad. Iz aviona je vidljiva igra – srušiti najjaču našu stranku i onda preoteti glasačko tijelo. Kod mene to ne prolazi. Pozdrav gospodinu Karamarku i svim domoljubima, ma gdje god bili !