Pratite nas

Reagiranja

Karamarkovo pismo javnosti: Birači žele predsjednicu za rješenje problema blokiranih i ovršenih

Objavljeno

na

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko obratio se pismom hrvatskoj javnosti uoči drugog kruga predsjedničkih izbora. Pismo prenosimo u cijelosti.

”Poštovane Hrvatice i Hrvati diljem svijeta, građanke i građani Republike Hrvatske!

U nedjelju, 11. siječnja, održat će se drugi krug predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj. Rezultat prvog kruga pokazao je da više od šezdeset posto naših birača želi promjene – i oni su svi već danas sigurni da će naša kandidatkinja gospođa Grabar-Kitarović pobijediti. Svojom osobnošću, korektnom kampanjom, prepoznavanjem najtežih problema našeg društva i nuđenjem konkretnih rješenja za izlazak iz teške socijalne i gospodarske krize, Kolinda je potvrdila ono što smo znali i isticali od prvog trenutka – da će sigurno pobijediti jer je najbolji kandidat za predsjednicu RH!

Svoju je nadmoć prezentirala državničkim govorom u izbornoj noći kada je – zanemarivši sva podmetanja, omalovažavanja, medijska i anketarska podmetanja – pozvala na okupljanje i zajedništvo radi rješavanja krize i nagomilanih problema u našem društvu. Gospođa Grabar-Kitarović posebno se posvetila rješavanju problema najugroženijih – nezaposlenih, siromašnih, blokiranih, ovršenih, deložiranih, svih obespravljenih… Spremna je napraviti sve što je u njenoj moći kako bi im se vratilo elementarno ljudsko dostojanstvo. Ponosni smo što svakodnevno svjedočimo potpori koju mnogi upućuju Kolindi – od uglednih znanstvenika do udruga i pojedinaca koji skrbe o ugroženima.

S druge strane, dosadašnji predsjednik Josipović i njegov pokrovitelj Milanović u noći su prvoga izbornog kruga posvjedočili da se – umjesto o stotinama tisuća siromašnih i ugroženih – brinu jedino za svoje fotelje.

Pokazali su svoje pravo lice: u strahu za funkcije pokrenuli su agresivnu kampanju, a radikalnim usklicima „ili mi ili oni“ na najprizemniji su način pokušali izazvati podjele u našem društvu. Odbacujemo takve pokušaje podjela, a prema rezultatima prvoga izbornog kruga i potpori koju gospođa Kolinda Grabar Kitarović svakodnevno prima očito je da ih ne prihvaćaju ni hrvatski birači.

Ali ne samo podjele, nego birači ne prihvaćaju ni ovu gospodarsku krizu s teškim posljedicama, koju je neradom i neznanjem skrivila Milanovićeva vlada, a da dosadašnji predsjednik nije nijednom podigao glas u zaštitu siromašnih, nezaposlenih, blokiranih i svih ugroženih. Oni žele promjene!

Naši birači ne prihvaćaju da pokraj tolikih nezaposlenih i siromašnih nesposobna SDP-ova vlast i dalje ne koristi milijarde kuna koje leže neiskorištene u EU fondovima. A bivši predsjednik – umjesto o tom paradoksu – pokreće javnu raspravu o maglovitim ustavnim promjenama. Ta njegova „nova vizija“ i izmjene temelja na kojima je Hrvatska nastala samo su podcjenjivački pokušaj nove prevare – slične nekoć proklamiranoj „novoj pravednosti“. Zato građani i žele da na čelo države dođe osoba koja će kritizirati Vladu, od nje tražiti da priprema projekte te napokon počne koristiti sredstva iz EU fondova i zapošljavati ljude.

Birači odbacuju i nepoštivanje hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata koje iskazuje Kukuriku vlada te predsjednika koji svojim lamentacijama sugerira da su invalidske mirovine ipak previsoke. Kao da se zdravlje i višedesetljetna prikovanost za kolica mogu ičim platiti?! Birači su pokazali da žele na čelu države predsjednicu koja cijeni i poštuje one koji su najzaslužniji za Domovinu. Žele predsjednicu koja će pokrenuti rješavanje problema blokiranih, ovršenih, deložiranih, te svima ugroženima vratiti ljudsko dostojanstvo. 

Na kraju, birači ne žele na čelu države onog kojem su pet godina bile puno važnije lažirane ankete i osobni rejting od kreditnog rejtinga naše države – onog koji je tek nakon pet godina na čelu države shvatio da „ova zemlja treba ozbiljne promjene“.

Svi se slažemo da nam trebaju promjene, a kako bi se one uistinu i pokrenule – moramo najprije promijeniti predsjednika! Ivo Josipović ostat će upamćen isključivo po tome što je jedini hrvatski predsjednik koji je na toj dužnosti bio samo jedan mandat.

Za razliku od njega, Kolinda Grabar Kitarović pokazala je da ima program, pokazala je da ima viziju, a pokazala je i da je odlučna uhvatiti se u koštac s najvažnijim problemima. Prepoznala ih je i u svojem programu ponudila konkretna rješenja. Ukazala je na važnost gospodarskog rasta i socijalne jednakosti. Isticala je i ističe da je uspješno gospodarstvo preduvjet i nacionalne sigurnosti i stabilnosti Hrvatske. Zalažući se za vladavinu prava i jačanje međunarodnog ugleda kroz osposobljenu javnu diplomaciju, potvrdila je svoju viziju bolje Hrvatske.

Kolinda Grabar Kitarović ne dijeli, nego poziva na zajedništvo. Cijeni različitosti i u njima traži snagu Hrvatske. Poštujući sve vrijednosti, odlučno poručuje da voli Hrvatsku iznad svega, Hrvatsku u kojoj neće biti obespravljenih, poniženih i pogaženih.

To je vizija Hrvatske, vizija predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. To je vizija i Hrvatske demokratske zajednice, stranke koja je spremna preuzeti odgovornost za bolju Hrvatsku. Jaka Hrvatska, konkurentna Hrvatska, Hrvatska koja brine o svakome svom građaninu, o seljaku, ribaru, učitelju, liječniku, branitelju i osobi s invaliditetom, domaćici, radniku, mladima i studentima, obiteljima, djeci, poduzetnicima i nezaposlenima, o svima – to je naš program i naša obveza.

Drage Hrvatice i Hrvati, građanke i građani Republike Hrvatske, Hrvati iz Bosne i Hercegovine i dijaspore, u nedjelju, 11. siječnja, naš glas za Kolindu Grabar-Kitarović glas je za bolju Hrvatsku. Zato izađite na izbore!

Pobjeda naše Kolinde označit će početak novog razdoblja suvremene hrvatske države – razdoblja istinske borbe za gospodarski oporavak, zapošljavanje i dostojanstven život!

Svojim glasom sudjelujte u ovome povijesnom trenutku – početku stvaranja bolje Hrvatske!

Vaš

Tomislav Karamarko,

predsjednik Hrvatske demokratske zajednice”.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Ivica Todorić: Aktivaciju zakona potpisao sam pod ucjenom i prijetnjama

Objavljeno

na

Objavio

Ivica Todorić oglasio se u petak objavom na svojem novom blogu koji je otvorio danas i na kojem će idućih dana objavljivati tekstove na dnevnoj bazi.

U priopćenju Todorić prijeti da će poduzeti sve pravne korake koji su mu na raspolaganju kako bi dokazao da je donošenje lex Agrokor bilo neustavno i usmjereno prema nacionalizaciji privatne imovine. Za njega je to slučaj otimanja privatnog vlasništva kakav nije zabilježen u suvremenoj Europi.

Tvrdi i da su on i Uprava Agrokora potpisali aktivaciju zakona “pod ucjenom, prisilom, prijetnjama, manipulacijama zakonskim odredbama i neviđenim medijskim linčem”. Navodi i da su protiv Agrokora pokrenute brojne sudske tužbe, da je prihod pao za oko 20 posto, a sinergije koje vrijede milijarde nesmiljeno se uništavaju.

Priopćenje donosimo u cijelosti.

Nakon nevjerojatnih događaja oko Agrokora po prvi put izlazim u javnost s činjenicama vezanim uz kompaniju i mene osobno. Vjerujem kako se očekuje da ću rasvijetliti sve događaje, a upravo mi je i cilj da u narednim danima i tjednima baš niti jedno pitanje ne ostane neodgovoreno. Razlog mojeg dosadašnjeg neistupanja u javnosti je želja da ne učinim nikakvu štetu Agrokoru, zaposlenicima, investitorima niti drugim dionicima dok s timom pravnih, financijskih i drugih stručnjaka ne utvrdim  činjenice oko ovog, pokazat će se, najvećeg skandala u novijoj hrvatskoj povijesti.

Na početku 2017. godine, kad smo Agrokor vodili moj management i ja, kompanija je imala čvrst plan za napredak i uspješan rast te isplatu vjerovnika u skladu sa zakonskim obvezama. To je bila politika Agrokora i svih desetljeća postojanja i uspješnog poslovanja.

Vlada Republike Hrvatske u to vrijeme povlači političke poteze želeći steći kontrolu nad Agrokorom kroz, očito, unaprijed pripreman plan. Ciljano širenje dezinformacija i negativnih glasina kroz izjave najviših dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti tijekom prvih mjeseci 2017. godine destabiliziralo je Agrokor. Lažima i manipulacijama Vlada u zabludu dovodi i cjelokupnu javnost.  Služeći se konstrukcijama, te potpuno neprimjerenim medijskim djelovanjem, stvoren je okvir za pridobivanje političkih saveznika. Umjesto činjenica i istine Agrokor su htjeli prikazati kao slučaj Parmalat sugerirajući otuđenje ogromnih suma novaca, no danas, sedam mjeseci kasnije, slučaja Parmalat nema.

Cilj takvog djelovanja najviših dužnosnika Vlade i Sabora, kroz izravni politički intervencionizam, bio je donošenje neustavnog zakona  Lex Agrokor i nacionalizacija privatne imovine, a ovakav slučaj otimanja privatnog vlasništva nije zabilježen u suvremenoj Europi. Ja i Uprava Agrokora potpisali smo aktivaciju zakona, a sada posebno naglašavam, pod ucjenom, prisilom, prijetnjama, manipulacijama zakonskim odredbama i neviđenim medijskim linčem.

Gdje su drugi rušili, mi smo gradili mostove – ulagali smo MILIJARDE – kako u Hrvatsku, tako i u susjedne zemlje, opremali ljude najmodernijim znanjima i tehnologijama. Gdje su političari svojim nedjelovanjem i neznanjem raseljavali stanovnike, mi smo stvarali pretpostavke za ostanak i prosperitet uspješnih i zadovoljnih ljudi, svojih na svome.

U našem ambicioznom razvoju, uvijek smo se, kao i brojne druge tvrtke, osobito u tranzicijskim zemljama, susretali s izazovima. Međutim, uvijek smo ih i uspješno rješavali. Početkom 2017. g niti jedan izvanredni događaj nije bio prisutan u poslovanju Agrokora. Dapače,  stajali smo bolje nego ranije i imali velike perspektive.

Naši su rezultati mjerljivi, a mjerljivi su i rezultati izvanredne uprave koja danas upravlja otetom kompanijom.

Pod izvanrednom upravom značajan dio Agrokorove imovine je blokiran i izgubljena je kontrola nad dijelom operacija u susjednim zemljama. Protiv Agrokora su pokrenute brojne sudske tužbe koje prijete ukupnoj stabilnosti i održivosti kompanije. Prihod je pao za otprilike 20% , a sinergije, u koje su uložene, a i koje vrijede milijarde, se nesmiljeno uništavaju. Izvanredna uprava dobavljače tretira nejednako. Agrokor je opterećen nepotrebnim i nelegalnim kreditom, koji su za sebe dizajnirali strvinarski fondovi, a založena je i sva ključna strateška imovina, i to trustu Madison Pacific ltd sa sjedištem u Hong Kongu.

Ako se ovakvo stanje nastavi svi će vjerovnici, osim Ramljakovih povlaštenih fondova, njemu bliskih dobavljača, partnera, savjetnika i suradnika izgubiti ogromne vrijednosti. To je prava istina. Sve ostalo su laži i obmane izvanredne uprave i njezinih političkih sponzora, što će budućnost i činjenice vrlo brzo pokazati.

U trenutku kada je Agrokor napadnut najprljavijom političkom i medijskom kampanjom u povijesti naše zemlje, Vlada Republike Hrvatske nije, kao što to čine vlade svih svjetskih država, od SAD-a do Njemačke, nije podržala svoje ključne industrije i najvećeg poduzetnika. Dapače, Vlada je bila ključni sudionik te kampanje i provoditelj protuustavne i nezakonite nacionalizacije, koja će, uvjeravam vas (pokazat će vrijeme), po posljedicama za hrvatsko gospodarstvo i industriju biti ravna veleizdaji.

Danas se kula od karata, koju su lažima izgradili Martina Dalić, Ante Ramljak i njihovi partneri i pomagači, ruši.

Ostaju još bilance Agrokora i njegovih društava u kojima izvanredna uprava na čelu s Antom Ramljakom konstrukcijama i pritiscima omogućuje ljudima iz fonda Knigthead da direktno upravljaju i manipuliraju bilancama. To čine kako bi stvorili pretpostavke za stjecanje  stotina milijuna eura nepripadajuće financijske koristi.  Agrokorove milijarde doista su izgubljene. No ne mojom, niti krivnjom  mojih suradnika, nego vladinim aktivnostima uoči i nakon donošenja  Lex Agrokora. O tome  ću uskoro javno govoriti.

Građani Hrvatske i regije uvjerit će se da je nacionalizacija Agrokora koju je dizajnirala Vlada politički projekt koji je u potpunoj suprotnosti s interesima Republike Hrvatske.

Vladinom odlukom o nacionalizaciji Agrokora prouzročene su dalekosežne gospodarske i financijske štete koje se već mjere u mlijardama kuna. Uništava se industrija i njezina tržišna pozicija u Europskoj uniji. Hrvatska i regija pritom gube sinergijske učinke u EU. Takve odluke Vlade Republike Hrvatske zemlju  su uvukle u poziciju visokog društvenog i političkog rizika za što neće moći izbjeći odgovornost jer iza svakog protupravnog otimanja, iza svakog kriminala, uvijek stoje pojedinci s konkretnim imenima i prezimenima.

Stoga ću u narednom vremenu, a u cilju zaštite vrijednosti ulaganja u Agrokor, radnih mjesta i gospodarstava država u kojima poslujemo te svih naših dionika, pokrenuti sve pravne radnje koje su mi a raspolaganju, kako u Hrvatskoj, tako i pred međunarodnim tijelima. Pritom ću javnim istupima i objavom relevantnih dokumenata u potpunosti razotkriti spregu politike, privatnih interesa čelnika fondova i važnih ljudi iz samog Agrokora, a koja je stvarni razlog donošenja neustavnog Lex Agrokora.

Ivica Todorić na svojoj je službenoj stranici kasno popodne objavio i kako podržava osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor. Zasad je uz tu objavu navedeno samo kako će uskoro o tome pisati opširnije

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Tuđman o prisluškivanju iz BiH: “Oni naprosto ne žele uspostaviti prijateljske odnose s Hrvatskom”

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatske Ranko Ostojić u četvrtak je izvijestio javnost kako je to tijelo zatražilo očitovanje sigurnosno-obavještajnih-agencija vezano uz navodno prisluškivanje hrvatskih dužnosnika od strane BiH.

“Odbor je zatražio očitovanje Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) i očitovanje hrvatskih sigurnosno-obavještajnih agencija vezano za izjave ministra sigurnosti BiH o tome da se prisluškuju dužnosnici Republike Hrvatske.

To je bio i povod za traženje dodatnog izvješća ima li takvih slučajeva i s drugim zemljama i imat ćemo zatvorenu sjednicu odmah po primitku očitovanja naših sigurnosnih službi”, rekao je Ostojić, javlja Dnevnik.hr.

“Nedopustivo je da se dogodi, a pogotovo da netko tako javno navodi, da se prisluškuju dužnosnici. Bez obzira na opravdanje i kasnije demantije tražimo da naše sigurnosne službe izvijeste ovaj Odbor o tome što se konkretno događa i koje su mjere poduzete s naše strane. Mislim da na to treba imati adekvatan odgovor i izvršna vlast”, kazao je Ostojić.

Agrokor i širenje HEP-a, ali i odnosi hrvatske vlade i mađarskog mol-a, teme su koje, piše tjednik, zanimaju tajnu službu susjedne države. Miroslava Tuđmana, brinu izjave koje stižu iz BiH.

“Prvi zaključak koji se može izvući jest da se tamo radi po interesima pojedinih grupacija ili političkih opcija”, smatra Miroslav Tuđman iz HDZ-a.

Hrvati u BiH, jedno su od ključnih vanjskopolitičkih ciljeva vlade Andreja Plenkovića. U toj je zemlji bio već nekoliko puta pa ovakvi postupci tajne službe BiH, za Tuđmana, su jasna poruka.

Podsjetimo, mediji u BiH su prenijeli u srijedu riječi ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića koji je potvrdio da je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene hrvatske dužnosnike s ciljem zaštite ekonomskih interesa BIH i njenih građana.

facebook komentari

Nastavi čitati