Čestitka kardinala Bozanića: Hrvatska treba predsjednicu koja će dati poticaj nacionalnom zajedništvu

0

Kardinal Bozaniæ primio Kolindu Grabar KitaroviæZagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je izabranoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović u povodu nedjeljne inauguracije. Na svečanosti će ga, zbog njegovih kardinalskih obveza u Rimu, zastupati mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

U čestitki kardinal Bozanić ističe kako predsjednica Grabar Kitarović preuzima visoku državnu službu u vremenu znakovitih promjena i izazova u hrvatskom narodu. U tom smislu ocjenjuje da njen izbor predstavlja novi početak za hrvatsku naciju, te naglašava da je potrebno kolektivno odgovoriti na odlučujuće pitanje – kako nastaviti živjeti kao nacija.

Bozanić ističe da je Hrvatskoj potrebna predsjednica koja će dati novi poticaj u promicanju nacionalnog zajedništva, istinskog domoljublja, političkog kredibiliteta i učinkovitosti hrvatskog pravosuđa.

Zahvaljujući na ljubaznom pozivu, čestitam Vam preuzimanje visoke i časne službe predsjednice Republike Hrvatske. Na inauguraciji zastupat će me mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, navodi kardinal Bozanić.

Poštovana gospođo predsjednice, dodaje u čestitci kardinal Bozanić, preuzimate visoku državnu službu u vremenu znakovitih promjena i izazova u hrvatskom narodu. U tom smislu izbor predsjednice Republike Hrvatske predstavlja novi početak za hrvatsku naciju. Potrebno je kolektivno odgovoriti na odlučujuće pitanje: kako nastaviti živjeti kao nacija.

Želim Vam obilje državničke mudrosti kako biste mogli vratiti povjerenje Hrvatskoj, vraćajući povjerenje hrvatskim državljanima. Hrvatskoj je potrebna predsjednica koja će dati novi poticaj u promicanju nacionalnog zajedništva, istinskog domoljublja, političkog kredibiliteta i učinkovitosti hrvatskog pravosuđa.

Svjesni smo da Vaša služba traži nesebičnost i odvažnost u prilikama koje zahtijevaju obnovu političkog i društvenog poretka u našoj Domovini. Stoga kao vjernici molitvom pratimo Vašu odgovornu službu, istiće Bozanić.

Novoizabranoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović zagrebački nadbiskup, kardinal Bozanić, zaželio je da je u životu i službi koju započinje uvijek prati zagovor Presvete Bogorodice Marije, najvjernije odvjetnice Hrvatske i blaženog Alojzija Stepinca, svjedoka čiste savjesti.

[ad id=”40551″]

facebook komentari