Pratite nas

Reagiranja

Ako je kasno za lustraciju, onda je kasno i za ovu državu!

Objavljeno

na

Fatalnu pogrešku su počinili državotvorni Hrvati kad su pristali da ih se identificira kao desnicu a jugoslavene kao ljevicu. Nikome to ne ide pod kapu više nego jugoslavenima, koji su tako legitimizirali i legalizirali svoju poziciju, jer sukob ljevice i desnice postoji u svim državama svijeta i pa tako i u Hrvatskoj a ruštelji države su osuđivani kao neprijatelji i omraženi u svakoj državi osim hrvatske.

Piše: Dinko Dedić/Kamenjar.com

Piše: Dinko Dedić/Kamenjar.com

Sada oni koji u temelju imaju rušenje vlastite države i koji bi u svakoj drugoj državi bili proglašeni državnim neprijateljima i s lijeva i s desna, u hrvatskoj državi bivaju svedeni na razinu ideoloških protivnika i pobornika socijane pravde.

Kako dnevna politika danas, tako i kompletna povijest 20. stoljeća, provedena u borbi za hrvatsku samostalnost i protiv nje, odnosno za Jugoslaviju, biva svedena na razinu sukoba hrvatske ljevice i hrvatske desnice, pa tako u Zagrebu najljepši hrvatski trg nosi ime “hrvatskog ljevičara” Tita, kojega “hrvatski desničari” žele ukloniti. Tako su se “hrvatski partizani borili za komunističku hrvatsku državu” a “ustaše i domobrani za fašističku”.

To je najveća zabluda državotvornih Hrvata, što su dozvolili poistovjetiti dvije kategorije koje se ne mogu poistovjećivati a to je pitanje socijalnog i nacionalnog, pitanje ima li ili nema ova država pravo postojati i pitanje kako uređena treba ona treba biti.

Na isti način jugoslaveni poistovjećuju državu i režim u vrijeme NDH, pa je po tom principu Pavelić bio vođa vođa zločinačkog naroda u zločinačkoj državi, a Tito koji ju je rušio “hrvatski heroj” čije ime “krasi” trgove i ulice diljem Hrvatske, radi čega ZAVNOH, u čijim zaključcima stoji da treba strijeljati svakog tko se supotstavi uključenju Hrvatske u Jugoslaviju, ulazi u temelj hrvatskog ustava.

To je nesretna “logika” koju državotvorni Hrvati nisu prepoznali iako se istu tu “logiku” nastojalo transplantirati i na ovu državu, od državnih neprijatelja, onih koje su Hrvati sebi birali na vodstvo pod krinkom ljevice, pa je Domovinski rat trebao biti proglašen zločinačkim činom, Tuđman šefom te zločinačke bande a hrvatska država zločinačkom državom.

Tako je to kad pomiješaš pojmove koji se ne mogu miješati. To se obično naziva zbrajanjem krušaka i jabuka ali u ovom slučaju će biti bliže ako kažemo da se miješaju otrovne gljive s jestivima.

Prihvaćajući tako besmisleno postavljene temelje ove države, oni koji se smatraju stvoriteljima hrvatske države, pravdaju hrvatsko postojanje zato što je demokratska, Jugoslaviju osuđuju zato što je bila totalitarna a Tita kore zato što je bio diktator. A što da nije bio komunistički diktator i da se proglasio za kralja po uzoru na Karađorđevića i nastavio voditi Jugoslaviju kao parlamentarnu monarhiju? Bili ga onda “hrvatska ljevica” rušila a “hrvatska desnica” slavila?

I vi hoćete izborima u demokraciji koja je to samo po imenu, riješiti probleme države koja to samo po imenu. Našiljiti ćete se olovaka.

Hrvatski ratnici su svojom krvlju stvorili ovu državu a jugoslavenski političari ju uredili tako da izgleda kao da ju nije trebalo stvarati i samo zahvaljujući nekim sucima u Haagu nisu uspjeli da i nju i sve koji su ju izborili ne proglase za jedan veliki zločin.

Kažete da je kasno za lustraciju. Ako je kasno za lustraciju, onda je kasno i za ovu državu.

Tako Hrvatska živi suprotstavljena sama sebi i uspjeh je da uopće još postoji pod ovakvim pravilima ili bolje reći, pod ovakvim isprikama.

Dinko Dedić/Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Zatvarali bi one koji su 1991. ratovali – Za dom spremni!

Objavljeno

na

Oporbeni IDS, javljaju mediji, izradio je prijedlog Izmjena i dopuna Kaznenog zakona u sklopu kojeg predlažu zatvorsku kaznu za isticanje fašističkih simbola, što, kako naglašavaju, podrazumijeva i isticanje  simbola i pozdrava „za dom spremni“, koji se vežu za ustaški režim.

Kao prvo, za nešto takvog zatvorske kazne, pa i zabrane, nikada nisu donijele ništa dobrog, uvijek su manje-više bile – kontraproduktivne.

Ovog puta će to biti još i više, jer glavni razlog predlaganja drastičnih mjera je usklik – „Za dom spremni!“ Naime, kad bi se taj „ludi“ zakon pretvorio u djelo, onda bi se moglo dogoditi da i onaj tko je ratovao, bio ranjen ili ginuo uz taj pozdrav u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu također bi mogao završiti onkraj brave, ili bi jednostavno svi koji su 1991. nosili te oznake postali građani „drugog reda“! Drugo, ako se već razmišlja o nečem takvom, to bi trebalo provesti u „paketu“ tj. da se zabrane fašistički, nacistički i komunistički simboli, ali i četnički koji su vezani uz Domovinski rat. Onda nikakvi ratni zločinci poput Vukašina Šoškočanina ne bi mogli imati „privatne“ spomenike, kao što ih imaju danas, a na kojima piše (na ćirilici) da „ovdje počiva komandant  odbrane Borova Sela, narodni junak, proglašen na velikoj narodnoj srpskoj  skupštini u Belom Manastiru 25. septembra 1991. godine.“.Osim toga, trebalo bi sankcionirati i sve one koji poput nekih članova IDS-a na ovaj ili onaj način sustavno „guraju“ projekt odcjepljenja Istre od Hrvatske, odnosno koji žele Istru proglasiti – Republikom! To je mnogo opasnije teza od usklika „Za dom spremni“, jer bi nakon njih to mogli (kad bi poludjeli!) zatražiti Dubrovčani i drugi. I ode Hrvatska, bez četnika, u tri PM!

Sad se postavlja pitanje: što su ti koji su bili i koji jesu na vlasti učinili da primjerice djeca u školi znaju što je to antifašizam, komunizam, nacizam i fašizam, te  što je to Domovinski rat, i protiv koga smo se mi borili? Sankcije bi trebalo uvesti i za ratne profitere, dezertere i izdajice. Trebalo bi još jednom „pročešljati“ popise amnestiranih srpskih i inih četnika, od kojih se dobar dio ponaša kao da su pobijedili u Domovinskome ratu, a ne kao da su (pomilovani) zločinci.

Dakle, idemo po redu. Prvo ćemo ustvrditi tko su bili oni koji su nakon završetka II. svjetskog rata počinili u ime Tita i partije strašne i neviđene zločine nad nevinim Hrvatima te zabraniti sve simbole pod kojima su to činili. Zatim, ćemo doći do Domovinskog rata te sankcionirati isticanje svih četničkih simbola, poglavito onih koji se vežu uz rehabilitiranog (!) četničkog zlotvora Dragoljuba Dražu Mihailovića, koji je Srbima i danas „svjetla točka“. Onda idemo kazniti one koji svake godine u Kumrovcu, ali i na drugim partizansko-komunističkim skupovima, ističu i nose simbole propale Jugoslavije, zločinačke JNA, ali i Tita.

Trebalo bi kazniti i spodobe  koji viču: Smrt fašizmu-sloboda narodu, jer se  taj uzvik nalazi  i na svim, ali baš na svim, važnijim dokumentima SK, KOS-a, Udbe i drugih organa i bio je sastavni dio  popisa za „odstrel“ nevinih Hrvata! (Uče li i o tome djeca u školi?)

Vjerujemo da ćemo čitav prijedlog ovog (suludog) Kaznenog zakona pročitati i u četničkim „Novostima“, koje iz tjedan u tjedan provode četničku politiku, pa će nam i u svezi toga mnoge stvari biti jasnije! (Zar ne Pupovac?).

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Matko Marušić: Neprihvatljivo je da HNK potpadne pod utjecaj umjetničkih aktivista i kulturnih revolucionara

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu objavilo je plakate koji asociraju na bludne radnje kako bi privukla pretplatnike za novu kazališnu sezonu.

Reagirao je prof.dr.sc. Matko Marušić, Katedre za istraživanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, u pismu HNK i Ministarstvu kulture, koje prenosimo u cijelosti:

Gospođe i gospodo navedeni u adresama,
prosvjedujem protiv prostačkih poruka u javnom prostoru!

Ne mogu prihvatiti da Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu kao kulturna ustanova velike tradicije i nacionalnog značaja potpadne pod utjecaj umjetničkih aktivista i kulturnih revolucionara. Ova je marketinška kampanja krajnje neukusna i uvredljiva za većinu poreznih obveznika od čijeg se novca HNK financira.

Da, Zagreb me zanima, jer sam u njemu, sretno, ugodno i uljuđeno živio 40 godina. Osim toga, on je moj glavni grad i kralježnica hrvatske tradicije i kulture.

Nova marketinška kampanja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu neukusna je, prostačka i neprimjerena za kulturnu ustanovu velike tradicije i ugleda. Mene kao prosječnog građanima ona vrijeđa i tražim da ju povučete te da ubuduće koji ne uznemiravate i vrijeđate većinu hrvatskih građana odgojenih u pristojnim obiteljima.

Matko Marušić, Split

facebook komentari

Nastavi čitati