Ako je kasno za lustraciju, onda je kasno i za ovu državu!

8

Fatalnu pogrešku su počinili državotvorni Hrvati kad su pristali da ih se identificira kao desnicu a jugoslavene kao ljevicu. Nikome to ne ide pod kapu više nego jugoslavenima, koji su tako legitimizirali i legalizirali svoju poziciju, jer sukob ljevice i desnice postoji u svim državama svijeta i pa tako i u Hrvatskoj a ruštelji države su osuđivani kao neprijatelji i omraženi u svakoj državi osim hrvatske.

Piše: Dinko Dedić/Kamenjar.com
Piše: Dinko Dedić/Kamenjar.com

Sada oni koji u temelju imaju rušenje vlastite države i koji bi u svakoj drugoj državi bili proglašeni državnim neprijateljima i s lijeva i s desna, u hrvatskoj državi bivaju svedeni na razinu ideoloških protivnika i pobornika socijane pravde.

Kako dnevna politika danas, tako i kompletna povijest 20. stoljeća, provedena u borbi za hrvatsku samostalnost i protiv nje, odnosno za Jugoslaviju, biva svedena na razinu sukoba hrvatske ljevice i hrvatske desnice, pa tako u Zagrebu najljepši hrvatski trg nosi ime “hrvatskog ljevičara” Tita, kojega “hrvatski desničari” žele ukloniti. Tako su se “hrvatski partizani borili za komunističku hrvatsku državu” a “ustaše i domobrani za fašističku”.

To je najveća zabluda državotvornih Hrvata, što su dozvolili poistovjetiti dvije kategorije koje se ne mogu poistovjećivati a to je pitanje socijalnog i nacionalnog, pitanje ima li ili nema ova država pravo postojati i pitanje kako uređena treba ona treba biti.

Na isti način jugoslaveni poistovjećuju državu i režim u vrijeme NDH, pa je po tom principu Pavelić bio vođa vođa zločinačkog naroda u zločinačkoj državi, a Tito koji ju je rušio “hrvatski heroj” čije ime “krasi” trgove i ulice diljem Hrvatske, radi čega ZAVNOH, u čijim zaključcima stoji da treba strijeljati svakog tko se supotstavi uključenju Hrvatske u Jugoslaviju, ulazi u temelj hrvatskog ustava.

To je nesretna “logika” koju državotvorni Hrvati nisu prepoznali iako se istu tu “logiku” nastojalo transplantirati i na ovu državu, od državnih neprijatelja, onih koje su Hrvati sebi birali na vodstvo pod krinkom ljevice, pa je Domovinski rat trebao biti proglašen zločinačkim činom, Tuđman šefom te zločinačke bande a hrvatska država zločinačkom državom.

Tako je to kad pomiješaš pojmove koji se ne mogu miješati. To se obično naziva zbrajanjem krušaka i jabuka ali u ovom slučaju će biti bliže ako kažemo da se miješaju otrovne gljive s jestivima.

Prihvaćajući tako besmisleno postavljene temelje ove države, oni koji se smatraju stvoriteljima hrvatske države, pravdaju hrvatsko postojanje zato što je demokratska, Jugoslaviju osuđuju zato što je bila totalitarna a Tita kore zato što je bio diktator. A što da nije bio komunistički diktator i da se proglasio za kralja po uzoru na Karađorđevića i nastavio voditi Jugoslaviju kao parlamentarnu monarhiju? Bili ga onda “hrvatska ljevica” rušila a “hrvatska desnica” slavila?

I vi hoćete izborima u demokraciji koja je to samo po imenu, riješiti probleme države koja to samo po imenu. Našiljiti ćete se olovaka.

Hrvatski ratnici su svojom krvlju stvorili ovu državu a jugoslavenski političari ju uredili tako da izgleda kao da ju nije trebalo stvarati i samo zahvaljujući nekim sucima u Haagu nisu uspjeli da i nju i sve koji su ju izborili ne proglase za jedan veliki zločin.

Kažete da je kasno za lustraciju. Ako je kasno za lustraciju, onda je kasno i za ovu državu.

Tako Hrvatska živi suprotstavljena sama sebi i uspjeh je da uopće još postoji pod ovakvim pravilima ili bolje reći, pod ovakvim isprikama.

Dinko Dedić/Kamenjar.com

facebook komentari

 • Omnes Omnibus

  Svaka čast, savršen članak! Kratko, jasno i točno do bola.

 • mijan

  Sva istina stade u jedan članak ! Svaka čast g. Dinko !

 • Paulaner Paulaner

  Zakasnjela lustracija moze biti samo za pojedince, kojima je bioloski sat otkucao. Na zalost, Hrvatima je uskracena zadovoljstina da gledaju kako se drzava oslobadja od te posati. Ja bih voljela da sam mogla gledati kako padaju jedan po jedan,kao suho lisce u jesen. Ali nikada nije kasno,lustrirat se uvijek moze i mora ideologija kojoj su pripadali. Treba iscupati korjenje koje je duboku u zemlju zaslo. Zbog izostanka lustracije “hrvatska ljevica” bira nove i mlade vodje, koji pozdravljaju sa “drugovi i drugarice….”

  • lopov

   ajmo se nesto zajednicki dogovorit,da prestanemo mastati i fantazirati,ispadamo velike budale i idioti,jer se lustracija nece nikad desiti i ne mora nas uvijek bas svatko preveslati.!!Prvo i prvo potrebeno je donijeti zakone o lustracije,treba donijeti zakone o kaznenom djelu velicanje Jugoslavije i cetnistva!Kad se to dobije e onda mi imamo pravnu osnovu za progon cetnika i komunista.Samo sto se to nikad nee desiti,sad je kasno kad su nam bili na dlanu komunisti,velicanstveni Tudman je reko ,ne ih dirati,,pa cemu dalje onda mastati?

   • Paulaner Paulaner

    Men`se cini da ti nisi bas najbolje shvatio lustraciju i njenu svrhu.
    Isto tako ,nisi niti nakon ovoliko godina razumio Tudjmana,njegov rad, uvjete i mogucnosti u kojima je Tudjaman radio.

 • Maminjo

  Kad bi i bilo kasno (a nikad nije dok udbašija drži konce u rukama) za to zakašnjenje su krivi oni koji su svaku priliku za mahanje lustracijom iskoristili, a svaku priliku za provođenje ignorirali.

 • Pingback: KOMENTAR: Ako je kasno za lustraciju, onda je kasno i za ovu državu! - Hrvatska udruga Benedikt()

 • Istina

  Pisao sam ja ovdje o ljevici i desnici, ali komu. I “ljevica” i “desnica” su nas unesrećili. Za mene postoji samo ili voliš Hrvatsku ili ne voliš Hrvatsku. Ili si domoljub i rodoljub ili nisi. Tu nema centra, nema ultra. Ili, ili. Ili Bogu ili sotoni, trećeg puta nema. Masonske izmišljotine nas vode samo u stranputicu. Umjesto da smo mi lustrirali njih, oni su lustrirali nas.