Pratite nas

BiH

Kaznena prijava Nikšiću i Krajini

Objavljeno

na

Predsjednik UPuBIH Miro Pejić 27. veljače će predati kaznenu prijavu protiv premijera Nermina Nikšića i ministra financija Ante Krajine.

Naime, nakon dvije godine upozorenja o kašnjenju isplate poljoprivrednih poticaja i konstantne zloupotrebe položaja, te obmane javnosti o istinitosti stanja u poljoprivredi, te samo kažnjavanje svakog poljoprivrednika koji javno ‘progovori’ istinu slanjem vojske inspektora i svih tijela koji su u nadležnosti premijera, izgubili smo svaku volju za dijalogom.

Do sada smo čekali da napokon obrate pažnju na problematiku poljoprivrednika, ali definitivno nema više načina istjerati bilo koju istinu i pravdu osim kroz Tužiteljstvo Federacije BIH. Sutra će predsjednik UPuBIH Miro Pejić Tužiteljstvu FBIH predati kaznenu prijavu za zloupotrebu položaja, zloupotrebu ovlasti i kršenje zakona o izvršenju proračuna FBIH.

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH traži da se što prije formira vlast i da se osiguraju kontinuitet i transparentnost u isplati poticaja – izjavio je danas predsjednik tog udruženja Nedžad Bićo. Na konferenciji za novinare Bićo je kazao da se poticajna sredstva sa federalne razine neravnomjerno raspodjeljuju i pri tom favoriziraju određene županije.

”Tako je prilikom posljednje isplate za Livanjsku županiju otišlo milijun i 700 tisuća maraka, dok je za Županiju Sarajevo uplaćeno oko 16 tisuća, za Srednjobosansku županiju oko 13 tisuća maraka i poljoprivrednici se pitaju šta to znači”, kazao je Bićo.

Bićo je izdvojio da postoje dugovanja po osnovu isplate poticaja za mlijeko, za ovčarstvo, biljnu proizvodnju, dodajući da svakodnevno dolazi do gašenja poljoprivrednih farmi.

”Za nas su svi poljoprivrednici isti i svi su jednako ugroženi. Ljudi gase farme i idu na biro. S druge strane, poljoprivreda je oblast u kojoj postoje velike mogućnosti za zapošljavanje, odnosno samozapošljavanje”, kazao je Bićo.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

BiH

Policija privela sedam osoba zbog skrnavljenje spomenika braniteljima u Novom Travniku

Objavljeno

na

Objavio

Policija u Novom Travniku privela je u utorak sedam osoba koje su tijekom vikenda sudjelovale u skrnavljenju spomen obilježja braniteljima Domovinskog rata Hrvatskoga vijeća obrane (HVO), a mediji navode da su vandali bošnjački mladići.

Kako se navodi u priopćenju MUP-a Srednjobosanske županije, novotravnički policajci završili su kriminalističko istraživanje nad sedam osoba u dobi od 19 do 23 godine, koji se terete da su uništili križ sa spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Novom Travniku.

Mladići su priznali da su u noći s petka na subotu srušili spomen križ težak 70 kilograma te su ga odnijeli sa sobom.

Policija je navela inicijale vandala koji su počinili ovaj prekršaj, M.B. rođen 1997., S.L. rođen 1998., H.G. rođen 1998., S.A. rođen 1999., B.R. rođen 1997., M.P. rođen 1994. i M.S. rođen 2000. svi iz Novog Travnika.

Policija će protiv njih Županijskom državnom odvjetništvu u Travniku dostaviti izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Mediji navode kako su počinitelji bošnjački mladići, te da se radi o kaznenome djelu počinjenom iz mržnje.

Unatoč odlukama, Federacija BiH ne želi vratiti imovinu Katoličkoj crkvi u Travniku

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Ponavlja se suđenje radikalnom islamistu u BiH

Objavljeno

na

Objavio

Ponavlja se suđenje radikalnom islamistu u BiH

Prizivno vijeće Suda Bosne i Hercegovine naložilo je obnovu suđenja protiv radikalnog islamista Osmana Abdulaziza Kekića koji je prvostupanjskom presudom bio oslobođen optužbi za sudjelovanje u paravojnoj terorističkoj organizaciji Islamskoj državi (IS).

Kako je u ponedjeljak priopćeno iz Suda BiH, prizivno vijeće ukinulo je prvostupanjsku presudu Kekiću kojom je oslobođen optužbi za formiranje i pridruživanje stranim paravojnim formacijama i naložilo ponovno suđenje.

Njega su sredinom 2016. švedske vlasti izručile Bosni i Hercegovini smatrajući ga nacionalnom prijetnjom označivši ga kao pripadnika terorističke organizacije ‘Islamske države’.

Državno odvjetništvo BiH optužilo je pripadnika radikalnog selefijskog pokreta da je u ožujku 2015. otputovao u Tursku, nakon čega se u Siriji priključio postrojbi “Anwar al-Awlaki” koja se bori na strani terorističke organizacije Islamske države.

Po navodima iz Državnog odvjetništva do danas je optuženo 20 osoba za kaznena djela u svezi s terorističkim aktivnostima i sudjelovanjem državljana BiH na stranim ratištima Sirije i Iraka. Slučaj Osmana Abdulaziza Kekića je bio prvi u kojem je prvostupanjska presuda bila oslobađajuća.

facebook komentari

Nastavi čitati