Pratite nas

Reagiranja

Kaznena prijava protiv Gorana Radmana

Objavljeno

na

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara podnio je kaznenu prijavu protiv Gorana Radmana zbog terora koji provodi nad zaposlenicima, primjenom samovoljnog, protuustavnog i protuzakonitog Etičkog kodeksa za novinare i kreativno osoblje,  zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, te zbog kršenja ustavnih odredbi.

Mnoga od ovih kršenja jasno su vidljiva u slučaju otkaza novinarki Karolini Vidović Krišto, koji nije povučen unatoč jasnom ukazivanju na nezakonitost od sindikata HRT-a, HHO-a i HND-a.

Zahvaljujući Hrvatskom helsinškom odboru i SOHV, hrvatska je javnost saznala za sve detalje nezakonitog otkaza Karolini Vidović Krišto, te za ostalo protuzakonito i protuustavno postupanje Glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana.

Za djela kojima se tereti pripadnik Goran Radman, predviđene su kazne od jedne do devet godine zatvora.

Pozivamo sve koji imaju saznanja i dokaze za protuzakonito i/ ili protuustavno postupanje Gorana Radmana u drugim i sličnim slučajevima da se obrate Hrvatskom helsinškom odboru ili Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara.

Kaznena prijava protiv Gorana Radmana iz Zagreba, glavnog ravnatelja HRT-a.

Osumnjičeni – Goran Radman, iz Zagreba, –Glavni ravnatelj HRTa.

[document url=”http://kamenjar.com/wp-content/uploads/2015/02/Kaznena-prijava-Goran-Radman.pdf” width=”750″ height=”600″] [ad id=”40551″]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

HINA cenzurirala Ivu Pilara

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što su u hrvatskome Srijemu održana tri izuzetno dobro posjećena predstavljanja i tribine na temu Pilarove knjige “Južnoslavensko pitanje” i nakon što su organizatori opetovano Hini slali materijale i molili za objavu, što je urednica kulture Duška Gerić Koren i obećala, ne samo da nijedna vijest na Hini nije objavljena, nego je D. G. Koren prekinula i komunikaciju, te se ne javlja više ni na pozive.

Podsjetimo, samo na jednoj tribini u Vinkovcima nazočilo je više od 160 mladih do 19 godina, što u svijetu predstavljanja knjiga i kulturno-povijesnih manifestacija u Hrvatskoj predstavlja itekako hvale vrijednu rijetkost.

Međutim, urednici nacionalne novinske agencije, spomenutoj Duški Gerić Koren ni to nije vrijedno objave, te je svojom u najmanju ruku dvojbenom uređivačkom procjenom, uskratila hrvatsku medijsku i opću javnost za ovu itekako vrijednu i bitnu informaciju.

Okupljanje više od 300 ljudi oko hrvatske povijesne knjige, koja ove godine slavi 100. obljetnicu nastanka, a koje se odvijalo u ionako sustavno zapuštenoj istočnoj Slavoniji i hrvatskome Srijemu, dotična urednica Hine, D. G. Koren uskratila je kao informaciju hrvatskoj javnosti.

Istodobno, svoje mjesto u agencijskim vijestima Hine, u rubrici kultura, a pod vodstvom te iste urednice, dobila je, primjerice nagrada katalonskim arhitektima u Španjolskoj, te izložba nakita jedne osobe u Zagrebu….

Ivo Pilar i njegovo Južnoslavensko pitanje bili su cenzurirani u Karađorđevićevoj Jugoslaviji, te u doba totalitarnog komunizma. U Hini su cenzurirani i danas, u slobodnoj i suverenoj Hrvoatskoj 2017. godine.

Tražimo smjenu urednice kulture u nacionalnoj novinskoj agenciji HINA, Duške Gerić Koren.

Pretisak knjige „Južnoslavensko pitanje“, Ive Pilara, predstavljen  u Vinkovcima i Nuštru.

GI Ivo Pilar

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Odgovor predsjednika Vlade Plenkovića slovenskom premijeru Ceraru

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković odgovorio je predsjedniku Vlade Republike Slovenije Miri Ceraru te zahvalio na pismu upućenom 16. listopada ove godine.

U odgovoru predsjednika Vlade Plenkovića navodi se:

“U pismu potvrđenu privrženost  Slovenije dobrosusjedskim odnosima i dijalogu s Hrvatskom, što u potpunosti zrcali i već poznata hrvatska stajališta, vidim kao dobar temelj za nastavak našeg dijaloga započetog prigodom susreta u Ljubljani 12. srpnja ove godine.

Koristim stoga ovu prigodu ponovno Vas pozvati u Zagreb, kako bismo, slijedom već ranije obavljenih priprema, održali naš idući sastanak u terminu koji bi nam zajednički odgovarao.

Slovenska stajališta o arbitražnom postupku i arbitražnoj odluci dobro su mi poznata kao što sam siguran da su Vama poznata hrvatska stajališta o tome.

No, razlika u polaznim stajalištima ne bi nas trebala priječiti da u konstruktivnom ozračju, u duhu partnerstva i međusobnog razumijevanja, pronađemo konkretna rješenja koja bi bila u interesu i na korist naših dviju država i naša dva naroda.

Predlažem stoga da na našem sastanku raspravimo sva otvorena pitanja između naših dviju država, uključujući i pitanje granice”, stoji u odgovoru predsjednika Vlade Republike Hrvatske  slovenskom kolegi.

Cerar u pismu Plenkoviću predložio osnivanje povjerenstva za demarkaciju granice

facebook komentari

Nastavi čitati