Koalicijske snage izvele 31 zračni napad na Islamsku državu

0

Koalicijske snage izvele su 31 zračni napad na Islamsku državu, dok je u međuvremenu u Pakistanu ubijen jedan od talibana koji su napravili plan za napad na školu.

Međunarodna koalicija pod vodstvom SAD-a u petak je izvela 31 zračni napad na džihadiste Islamske države u Iraku i Siriji, od kojih 13 oko grada Kobanea, objavio je Pentagon.

Drugu noć zaredom ovog tjedna, napadi su koncentrirani na Kobane, kurdski grad na granici s Turskom koji odolijeva kopnenim ofenzivama IS-a od sredine rujna, uz zračnu podršku koalicije od 23. rujna.

U 13 napada je uništeno 19 položaja boraca IS-a, tri zgrade džihadista, dva područja okupljanja i jedno vozilo, prema priopćenju multinacionalnog zapovjedništva zaduženog za te operacije.

Dvije velike zgrade su također pogođene kao i četiri taktičke jedinice, prema istom izvoru. U Iraku je koalicija izvela 15 udara na sjeveru i zapadu zemlje.

U međuvremenu, pakistanske snage sigurnost ubile su talibanskog zapovjednika koji sudjelovao u planiranju napada na školu prošlog tjedna u Peshawaru u kojem je poginulo više od stotinu djece. Ubijeni talibanski zapovjednik bio je poznat pod nazivom Saddam, javlja NBC News. (Hina)

facebook komentari