Kod Aleksandra Stankovića sat crnogorskog fašizma

0

Aleksandar Stanković svakom svojom emisijom dokazuje zašto bi metom prosvjeda trebali biti i paraziti s Prisavlja, a o prosvjedima je, dakako, riječ. Naime, čovjek koji na pravdi Boga, u nepravednom svijetu, za četiri sata ‘rada’ mjesečno dobije 12 000 kuna, ugostio je crnogorskog pisca, sarajevskog dezertera, Andreja Nikolaidisa, tema emisije, između ostaloga, prosvjedi u Sarajevu te u jednom dijelu Bosne i Hercegovine.

Nikolaidis, hrabar kakav već jeste, kao što je to bio kad je s obitelji bježao iz Sarajeva u državu iz koje je izvršena agresija na to Sarajevo, vidi u bosanskim prosvjedima nešto pozitivno, zapravo, puno toga pozitivnog, što, ako se prosvjedi ogole od politike, nije daleko od istine.

Prosvjedi su, sa čime će se složiti gotovo svi oni koji već godinama žive na rubu životne egzistencije, neophodni, samo je pitanje kakvi, protiv koga te zašto. Imaju li prosvjedi u Hrvatskoj smisla ako nisu upereni protiv parazita s Prisavlja budući kako su hrvatski građani prisiljeni financirati parazitluk? To je glavna dvojba, koje ne bi trebalo biti, kada govorimo o prosvjedima. Zašto bi hrvatski građani, koji nemaju doslovno što pošteno za staviti u usta, financirali ljude koji žive na grbači tog gladnog naroda?

Vratimo se mi ipak fašizaciji Hrvatske televizije te satu koji je protekao u besprizornoj demagogiji u režiji Stankovića te sarajevskog dezertera Nikolaidisa. Crnogorski pisac, savjetnik predsjednika Narodne skupštine Crne Gore, govorio je i o razlozima rata ‘na ovim prostorima’, kako agresiju Srbije i Crne Gore na Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu nazivaju novokomponirani fašisti, između ostaloga, rat je skrivila komunistička elita, tvrdi crnogorski Aco, potpomognutim Acom iz Sremske Mitrovice, koja se početkom devedesetih pretvorila u nacionalističku elitu.

Naravno, o ovome se može raspravljati ili bi se moglo da je crnogorski Aco spomenuo uzroke rata, a rat je uzrokovala fašistička politika koja je početkom devedesetih krenula iz Beograda te Podgorice tenkovima na Hrvatsku, a onda i BiH. Odakle se tuklo po Dubrovniku, dok su oba Acana, uvjetno rečeno hrvatski i uvjetno rečeno bosanski, obilazili kina i uživali u najnovijim glazbenim hitovima vodećih svjetskih glazbenika toga vremena? Aco crnogorski je ponovno govorio o mržnji, iako niti jedan primjer hrvatske mržnje prema Crnoj Gori nije naveo, pa ni onda kada je za Svetog Nikolu 1991. godine Dubrovnik gorio u najvećem plamenu svoje povijesti.

– Devedesetih je na ovim prostorima bujao fašizam – tvrdi Andrej Nikolaidis. Točno, no, odakle, gdje i tko? Nije definirao savjetnik. Niti jednog trenutka crnogorski demagog nije osudio ni eksplicitno rekao što treba reći o velikosrpskoj fašističkoj politici koja je jedina odgovorna za sve ono ludilo koje je poharalo prostor bivše Jugoslavije, a koje je slomljeno Olujom u Hrvatskoj te burom na Kosovu, odnosno, akcijom NATO pakta i bombardiranjem Srbije i Crne Gore.

Protiv fašizma se trebalo boriti, bilo je prilike, recimo početkom devedesetih kada su tenkovi iz Srbije krenuli na Vukovar, odnosno iz Crne Gore na Dubrovnik. Andrej Aco Nikolaidis je zakasnio punih dvadeset godina.

IJ/Teenolovkanews

facebook komentari