Pratite nas

Koga briga za motive Matije Babića?

Objavljeno

na

Matija Babić, inače kombinator portala Index i nekoć jedan od najdražih ljubimca zloglasnog Georgea Sorosa, obrušio se na medijsko podzemlje u Hrvatskoj, odnosno, Pavićev Jutarnji list i to, naravno, iz čiste ljubomore. Naime, indirektno će država spasiti ratnu kukavicu Ninoslava Pavića,  što je sramota kakvu Hrvatska nije već duže vrijeme doživjela, iako su Hrvati puno toga pregrmjeli preko svojih leđa, no, Matiju Babića neće čak ni slučajno.

Iako Babinjo nikada nije bio neki značajniji igrač partije, niti su mediji koje je zaposjedao Babić bili od neke važnosti u Hrvatskoj, a da bi mogli nauditi režimu na vlasti, ipak Babić nije očekivao ovakvu partijsku nogu u stražnjicu. Kažu neki da se kontroverzni, ne odviše pristojni, Matija Babić oštrim, iako nepovezanim, člancima zapravo sveti partiji koja je puno učinila prije desetak godina na njegovom razvoju. Naravno, takvi koji tako rezoniraju vjerojatno su u pravu, međutim, zar je to bitno? Zar nije važnije da se partiju medijski prokazuje, pa i napada, s obzirom kako to partija to zaslužuje, bez obzira tko partiju napadao?

Briga Hrvate za motive Matije Babića, bilo koga, važno je reći ono što treba reći, a Babić je ovog puta sigurno u pravu, iako je zapravo u pravu iz sebičnih razloga. Međutim, koga u moralno devastiranoj Hrvatskoj ne vode sebični razlozi? Grabež je na sve strane, uzima tko stigne, najviše režim i režimske sluge, a mi pričamo o moralu!? Možda je bolje govoriti o staroj uzrečici koja nas uči da je neprijatelj mog neprijatelja moj prijatelj, naravno, privremeni?

kogajebe.com

facebook komentari

Pregled

Predsjednica: Hrvatska može pomoći u popravljanju odnosa Rusije i EU

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica: Hrvatska može pomoći u popravljanju odnosa Rusije i EU

Hrvatska može pomoći u jačanju suradnje između Rusije, EU-a i NATO-a, rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za rusku agenciju TASS uoči početka službena posjeta Rusiji.

“Vjerujem da Hrvatska može postati posrednik u suradnji Rusije, EU-a i NATO-a, organizacija čije smo mi članice i čije zajedničke vrijednosti dijelimo i u njih čvrsto vjerujemo. Ipak, nemoguće je bez Rusije rješavati mnoga pitanja na globalnoj pozornici i zato uvijek podržavam dijalog, čak i u bilo kojem neslaganju”, kazala je Grabar-Kitarović.

Vitalno je obnoviti dijalog između Rusije i Zapada, uvjerena je hrvatska predsjednica. “Dijalog je ključna stvar. Rusija i NATO ključni su čimbenici europske sigurnosti i stabilnosti”, rekla je.

“Svako pogoršanje u odnosima NATO-a i Rusije ima izravne posljedice na sve aspekte europske sigurnosti i stabilnosti”, naglasila je.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati