Pratite nas

Vijesti

Koje to podatke Lijanović i Nikšić kriju od inspektora UNO

Objavljeno

na

Podaci koje je Upravi za neizravno oporezivanje dostavilo Ministarstvo poljoprivrede FBiH, nakon tri mjeseca čekanja, potpuno su neiskoristivi za kontrole koje UNO provodi.

Stoga je UNO 15. kolovoza ove godine premijeru Federacije BiH Nerminu Nikšiću (SDP) i Ministarstvu financija FBiH dopis u kojem traži dozvolu da inspektori UNO dobiju na uvid sve podatke o poljoprivrednim poticajima koje je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH davalo od 2009. do sredine 2013. godine.

Glasnogovornik UNO, Ratko Kovačević rekao je Dnevnom avazu kako se od federalnih vlasti traže podaci o poticajima koji su dati privatnicima i pravnim osobama koja su otkupljivala živu stoku. Upravu zanima i po kojoj je cijeni taj otkup vršen.

Dodaje kako UNO od ministarstva financija očekuje podatke o svim novčanim isplatama za poljoprivredne poticaje u protekle četiri godine.

– Uprava za neizravno oporezivanje provodi već nekoliko mjeseci kontrole aktivnosti kada su u pitanju uvoz i prodaja mesa u BiH, a naša je zakonska obveza iskoristiti sve raspoložive mogućnosti kako bi došli do traženih podataka, koji su iznimno važni u ovoj istrazi. I UNO će, zaista, iskoristiti sve raspoložive mogućnosti koje pružaju zakonska rješenja, i sigurni smo kako ćemo na kraju doći do preciznih i tačnih podataka – istakao je Kovačević.

Što su to tražili, a Lijanović i Nikšić im ne daju

Sudeći po dopisu koji je Uprava za neizravno oporezivanje uputila premijeru i ministarstvu financije, iz lijanovićevog ministarstva nisu su im dostavljeni valjani podaci o korisnicima poticaja koji su , za razdoblje od 1.1.2009 do 30.4.2013. trebali sadržavati:

– id broj, naziv i sjedište pravnog subjekta koji otkupljuje životinje u tovu,
– količinu i vrijednost otkupljene stoke,
– naziv poljoprivrednika koji je prodao životinje u tovu

Dnevnik.ba

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati