Koji hrvatski tajkun bi ovo učinio?

8

Prije pet godina tajkun je cijelo selo sravnio sa zemljom, a posljednjih nekoliko godina područje je pretvorio u moderno stambeno naselje u kojem žive 72 obitelji. Želio se odužiti mještanima.

kinez

Kineski milijunaš sravnio je sa zemljom svoje rodno selo i na istom mjestu izgradio luksuzne domove za siromašne mještane koji su se nekada brinuli o njegovoj obitelji.

Poduzetnik Xiong Shuihua rođen je u selu Xiongkeng na jugu Kine. Dok je bio dječak, sumještani iz sela su pomagali i brinuli o njegovoj obitelji koja je bila jedna od najsiromašnijih u selu.

Stoga, kad je 54-godišnjak zaradio milijune baveći se proizvodnjom čelika, odlučio se sumještanima odužiti, prenosi Metro.

Tajkun se vratio u selo i svima darovao nove, luksuzne domove. Prije pet godina cijelo selo je sravnio sa zemljom, a posljednjih nekoliko godina područje je pretvorio u moderno stambeno naselje u kojem žive 72 obitelji.

18 obitelji koje su prema bogataševoj obitelji pokazali posebnu milost nagrađene su privatnim vilama.

kina

Osim riješenog stambenog pitanja, onima najpotrebitijima obećao je tri obroka dnevno.

“Zaradio sam više novca nego što mi treba. Želio sam se vratiti svojim korijenima. Uvijek vraćam svoje dugove, a pogotovo onima koji su meni i mojoj obitelji pomagali kad sam bio mlađi”, kazao je Xiong Shuihua.

kina 1

“Sjećam se njegovih roditelja. Bili su srdačni ljudi kojima je bilo stalo do drugih i predivno je što je Xiong naslijedio tu dobrotu”, rekao je 75-godišnji mještanin Qiong Chu.

kina 2

facebook komentari

 • peppermintt

  Poštovanje istinskom gospodinu 🙂
  Njegov život i njegove geste su dokaz kako uspjeh zapravo i oplemenjuje 🙂

  • Herceg-Bosna

   nema u nas ovakvih ljudi,,,

   • Agromentum

    Zar ni u Grudvama?:)

    • Herceg-Bosna

     ma kakvi,,,

     • Agromentum

      Ne more to bit’! Prije nekog vremena jedna osoba nafalila tvoj kraj kako su svi najbolji. :))

     • Herceg-Bosna

      ja govorim o tajkunima
      a o običnim ljudima sve najbolje mogu reć,,,
      znaš pare pokvare čovika
      evo što sam ja dobra, zato što sam ko crkveni miš :))

     • Agromentum

      Je, ti si dobra i u duši velika, al’ priznaj da se ipak ne bi htila minjat’ s tim tajkunima. Ako su ti dica sretna i ti s njima, onda si već puno postigla.

   • peppermintt

    nema zasad barem ne u ovom formatu 🙂
    ali ipak ima ogledalce tajkuna koji onako ponešto naprave i za opće dobro, recimo ona ekipa što je napravila Etno selo Međugorje, ulaz slobodan svima , ili konoba Goranci Ema je napravio super uređenu stazu za šetnju i boravak u prirodi ulaz isto slobodan, pa moš bicikl uzest isto slobodno 🙂 možda to i nije puno ali ipak je vrijedno 🙂