KOJI JE PRAVI PUT?

1

Evo kratke analize simbola Ive Josipovića, koji se još uvijek nalazi u ulozi „predsjednika“ tvrtke „Republika Hrvatska“.

put-03

Put …

Kada kažete riječ – put, koju sliku imate pred čima? Svaki od nas sigurno neku drugu, no mislim da se možemo složiti da put može biti prav, vijugav, ravan, strm, voditi naprijed, unazad, na lijevo ili desno, ali i kako vidimo, voditi u krug …Kako na vas djeluje ovaj znak kada ga vidite?
Evo kratke analize kako ga ja vidim i tumačim njegovu „poruku“.

Logotip_I_Josip-01Igra strahom: Grafički znak već u pisanim riječima u izrazu PRAVI, sadrži u sebi dualnost. Postojanje pravog, uključuje i postojanje krivog, što odražava svijet igre suprotnosti na Zemlji.

Sugestivno: Svi oni koji ne budu slijedili njegov pravi put, biti će na krivom? (Poticanje osjećaja loše savjesti i opasnosti, kao i želje za „prepuštanjem vodstva onome koji zna pravi put“ – jer smo naravno svi mi malodobni i nesposobni za život pun neviđenih opasnosti …)

Raspršenost energije: Što je NAMJERA PUTA? Da nas dovede do CILJA, gdje nas očekuje nešto drugo, za što se nadamo da će nam donijeti nekakvo poboljšanje, tj. izlaz iz neke situacije s kojom trenutno nismo zadovoljni. Zato krećemo na put.

Grafički prikaz geometrijskog kružnog toka, s jedinim izlazom na dolje i onda bezbrojnim sporednim putevima, koji očito ne vode nikamo – ima namjeru raspršavanja energije „putnika“, čime se smanjuje snaga i slabi volja, koja je potrebna za postizanje CILJA (da istrajemo na putu).

Primjer: Fokusirana, skupljena/sabrana zraka svjetla (laser), može probiti put kroz kamen, željezo, ali kada se isti pošalje kroz prizmu (rasprši), vidimo široki spektar prelijepih boja, ali puno manje/blaže snage i učinka.

Stoga za mene to nije prikaz JASNOG PUTA, već smišljeno zavaravanje promatrača/sljedbenika i raspršavanje njegove pažnje, što je jednako uništavanju energije – zamorno vrtenje u krug, u labirintu s mogućnošću biranja bezbroj drugih („pravih puteva“), čiji ogranci opetovano vode u slijepu ulicu, u zavrzlamu i zaplet.

Evo da se malko zabaviš, susretni se s crvenima, pa žutima; ah da, možda ti zeleni izgledaju „bolje“; ma ne, plavi ostavljaju utisak vjerodostojnosti … itd., itd.

Rezultat je umor i iscrpljenost, stara igra mačke i miša, koja se s ljudima igrala tisućama godina, dajući mišu lažni osjećaj „mogućnosti biranja/pronalaženja sigurnog skrovišta“, koje se također nalazi pod nadzorom mačke.

Josipović je svečano izjavio:

“Spreman sam, za vaš novi, vrli svijet. Spreman sam i učinit ću sve što od mene tražite.”

Jasne riječi Zakletve! Pitanje je samo kome su bile upućene?

put-02

Komentar: Međutim, KOJI je PRAVI PUT?

Nije to put za koji nam neki drugi čovjek kaže da je PRAVI – jer to je „pravi put“ za njega.

PRAVI PUT je put SRCA, kada osjećamo da nas pri nekoj pomisli ispunja radost i kada unutarnje uzbuđenje treperi u svakoj stanici našeg tijela, a oči zasvijetle unutarnjom vatrom, oduševljenjem i ljubavlju. TO JE PRAVI I JEDINI PUT, koji će nas dovesti do onog što/ako želimo – života u miru, slozi, ljepoti i čistoti, međusobnom poštivanju, suradnji i slobodi. I kada sve to treperenje istinski OSJETIMO u svakom djeliću našeg bića, STIGLI SMO NA CILJ (puta) – i tada se sve može ostvariti pred našim očima, prema zakonu odjeka ili privlačnosti – kako unutra, tako i vani; što si posijao, to ćeš i požnjeti. Idimo stoga putem unutarnjeg uzbuđenja i radosti, pjesme i oduševljenja, to je putokaz pravog puta.

Ivor: Zvono istine

facebook komentari

  • EMINƎM

    ovaj josipovićev srbokomunistički labirint treba prebojiti “šahovnicom”