Koji su to portali dobili naše novce od Bandića? Index.hr i Dnevno.hr najviše napadaju ‘mecenu’, nije loše prošao ni portal Politikaplus…

2

Ovo možda s Milanom Bandićem ( OPERACIJA AGRAM ) nije početak političkog kraja svemoćnog političara koji je izašao iz krila partije, da bi ga kasnije prigrlila Crkva, ali je sasvim sigurno kraj početka, pozlata s Bandićeve političke figure počela je opadati, poput listopadskog lišća. međutim, pričekajmo, ako već hrvatski novinari ne poštuju hrvatsko pravosuđe zašto bismo mi bili isti kao hrvatski novinari? Hrvatski građani moraju pokazati veću odgovornost i dostojanstvo od hrvatskih novinara i medija, jer mediji odgovornosti praktički nemaju, piše portal Tinolovka-news.

Pojedini mediji koje je Bandić, našim novcem, novcem hrvatskih građana, građana Zagreba, znao dobro nagraditi, danas su najžešći u napadu na posrnulog gradonačelnika. Možda se radi o očaju koji služi kao ispušni ventil za tugu, a možda je riječ o paravanu?

Svojedobno ( prije dva mjeseca ) je lopovski Tportal, dakle, portal koji je zbog lopovluka na internetu kažnjen s 50 000 eura, pisao o rezultatima natječaja za sufinaciranje objave sadržaja u elektroničkim publikacijama: radio, televizija i internetski portali. Rezultate natječaja objavio je Grad Zagreb.

Iz proračuna je za ove potrebe izdvojeno 10,5 milijuna kuna, proračuna Grada Zagreba, to, dakle, nisu bili privatni novci ni Ljubičića, ni Pripuza, a bogami ni Bandića.  Od radijskih postaja najviše našeg novca pripalo je Obiteljskom radiju, 1,44 milijuna, Radio Kaj sufinanciran je sa 1,29 milijuna, dok je Plavi radio ‘ubrao’ nešto više od milijun, a Enter Zagreb 960 tisuća. Lijepi novci, zar ne?

Od portala, ponovno je, kao i prošle godine, dobio ekstremni portal Index.hr koji je dobio 240 000 kuna i portal samozvane desnice, koji inače ima svoju velikosrpsku inačicu, portal dnevno.hr koji je ‘zaradio’ 180 000 kuna. Milan Bandić očito podjednako voli i desnicu i ljevicu, iako je kvazi ljevica bolje prošla.  Vrlo dobro se drže i portali Politikaplus sa 168 tisuća, dok su Dalje.com i Zagrebancija dobili po 162 tisuće kuna.  Grad Zagreb bio je darežljiv i prema TV postajama, tako je najviše novca, 2,7 milijuna kuna, dobila  Z1 televizija, OTV je dobio 1,8, dok je NTV poduprt sa 1,4 milijuna….

Mnogima će očito Milan Bandić nedostajati, iako se ipak radi o Gradu Zagrebu, a ne o Bandiću, koji je bio ‘samo’ najmoćniji zagrebački političar, i, naravno. ni o čemu nije odlučivao. Naravno, Grad Zagreb nije bio darežljiv prema medijskoj sirotinji samo ove godine, donirali su oni i prošle, pa i pretprošle, godine.

Iako se radi o velikim novcima oni su zapravo marginalni u odnoso na novce koje je HNS-ova ministrica nekulture, Andrea Zlatar Violić, podijelila ekstremnim, huškačkim portalima, srećom, s obzirom na trenutni rejkting HNS-a, ovo je posljednja ministrica koja dolazi iz te stranke u povijesti Hrvatske. (tinolovka-news.com)

facebook komentari

  • Gabro Vuskic

    Hoće li iz svega ovoga izići: Gdje ima vatre, ima i dima ili obratno, bit će svejedno.

    • iz svega ovoga će isplivat, ko govno na površinu, rekli bi mudri, još jedan čombetov mandat!