Pratite nas

Komentar

Koji su to portali dobili naše novce od Bandića? Index.hr i Dnevno.hr najviše napadaju ‘mecenu’, nije loše prošao ni portal Politikaplus…

Objavljeno

na

Ovo možda s Milanom Bandićem ( OPERACIJA AGRAM ) nije početak političkog kraja svemoćnog političara koji je izašao iz krila partije, da bi ga kasnije prigrlila Crkva, ali je sasvim sigurno kraj početka, pozlata s Bandićeve političke figure počela je opadati, poput listopadskog lišća. međutim, pričekajmo, ako već hrvatski novinari ne poštuju hrvatsko pravosuđe zašto bismo mi bili isti kao hrvatski novinari? Hrvatski građani moraju pokazati veću odgovornost i dostojanstvo od hrvatskih novinara i medija, jer mediji odgovornosti praktički nemaju, piše portal Tinolovka-news.

Pojedini mediji koje je Bandić, našim novcem, novcem hrvatskih građana, građana Zagreba, znao dobro nagraditi, danas su najžešći u napadu na posrnulog gradonačelnika. Možda se radi o očaju koji služi kao ispušni ventil za tugu, a možda je riječ o paravanu?

Svojedobno ( prije dva mjeseca ) je lopovski Tportal, dakle, portal koji je zbog lopovluka na internetu kažnjen s 50 000 eura, pisao o rezultatima natječaja za sufinaciranje objave sadržaja u elektroničkim publikacijama: radio, televizija i internetski portali. Rezultate natječaja objavio je Grad Zagreb.

Iz proračuna je za ove potrebe izdvojeno 10,5 milijuna kuna, proračuna Grada Zagreba, to, dakle, nisu bili privatni novci ni Ljubičića, ni Pripuza, a bogami ni Bandića.  Od radijskih postaja najviše našeg novca pripalo je Obiteljskom radiju, 1,44 milijuna, Radio Kaj sufinanciran je sa 1,29 milijuna, dok je Plavi radio ‘ubrao’ nešto više od milijun, a Enter Zagreb 960 tisuća. Lijepi novci, zar ne?

Od portala, ponovno je, kao i prošle godine, dobio ekstremni portal Index.hr koji je dobio 240 000 kuna i portal samozvane desnice, koji inače ima svoju velikosrpsku inačicu, portal dnevno.hr koji je ‘zaradio’ 180 000 kuna. Milan Bandić očito podjednako voli i desnicu i ljevicu, iako je kvazi ljevica bolje prošla.  Vrlo dobro se drže i portali Politikaplus sa 168 tisuća, dok su Dalje.com i Zagrebancija dobili po 162 tisuće kuna.  Grad Zagreb bio je darežljiv i prema TV postajama, tako je najviše novca, 2,7 milijuna kuna, dobila  Z1 televizija, OTV je dobio 1,8, dok je NTV poduprt sa 1,4 milijuna….

Mnogima će očito Milan Bandić nedostajati, iako se ipak radi o Gradu Zagrebu, a ne o Bandiću, koji je bio ‘samo’ najmoćniji zagrebački političar, i, naravno. ni o čemu nije odlučivao. Naravno, Grad Zagreb nije bio darežljiv prema medijskoj sirotinji samo ove godine, donirali su oni i prošle, pa i pretprošle, godine.

Iako se radi o velikim novcima oni su zapravo marginalni u odnoso na novce koje je HNS-ova ministrica nekulture, Andrea Zlatar Violić, podijelila ekstremnim, huškačkim portalima, srećom, s obzirom na trenutni rejkting HNS-a, ovo je posljednja ministrica koja dolazi iz te stranke u povijesti Hrvatske. (tinolovka-news.com)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Slaven Letica: Vesna Pusić u koži – ili kožuhu – slovenskog premijera Mira Cerara

Objavljeno

na

Objavio

Vesna-Pusic-UN

VESNA PUSIĆ U KOŽI – ILI KOŽUHU – SLOVENSKOG PREMIJERA MIRA CERARA

Dio govora predsjednika VRH-a Andreja Plenkovića na Općoj skupštini Ujedinjenih nacija ili Sjedinjenih nacija (tako bi se na hrvatskom trebala zvati „svjetska organizacija“: jer su njene članice nacije, države, a ne narodi) bio je razlog zbog kojeg je slovenski predsjednik vlade Miro Cerar otkazao posjet Zagrebu, a bio je i povod nizu diletanskih „liberalnih“ i „dobrosusjedskih“ kritika u hrvatskoj političkoj i političko-komentatorskoj javnosti:

Evo tog dijela: “Kompromitacija nepristranosti ili neovisnosti međunarodnih arbitraža i sudova, kao što je bio slučaj u arbitražnom postupku između Hrvatske i Slovenije, čini njihove odluke pravno nevažećima i nije Hrvatskoj ostavila drugog izbora osim da se povuče iz arbitražnog procesa. Smatramo da ovaj primjer nepoštivanja vladavine prava obeshrabruje države da sporove rješavaju pred nekom trećom stranom.”

Najjasniju kritiku uputila mu je nesuđena glavna tajnica UN-a i bivša ministrica vanjskih i europskih poslova dr. Vesna Pusić koja mu je namijenila riječi pune spoznajne samosvijesti i gorkog „diplomatskog“ prijekora: “Mislim da je govor premijera Plenkovića pred Općom skupštinom UN-a bio apsolutno kontraproduktivan, nediplomatski, krivo i pogrešno intoniran. Smanjio nam je šanse da na jedan civiliziran način riješimo prijepor sa Slovenijom. Mislim da šansi ima, ali ovaj govor je bio apsolutno štetan. Opća skupština UN-a nije mjesto gdje se takve stvari rade, postoji tiha diplomacija. Ovime su nam šanse smanjene, jako sam razočarana i iznenađena.”

Dok je govor vlastitog predsjednika VRH-a ocijenila „apsolutno kontraproduktivnim“, „nediplomatskim“, „krivo i pogrešno intoniranim“ i „štetnima“, ne nalazeći u njemu ničega dobrog i mudrog, članica nove stranke „GLAS“, pokazala je potpuno razumijevanje i odobravanje za odluku slovenskog premijera da otkaže posjet Zagrebu. Tu je odluku nazvala „dobrim potezom slovenskog premijera“.

Svoju je ocjenu o „dobrom potezu“ ovako objasnila: “Pokušajte se staviti u Cerarovu kožu. Teško je mogao nakon takvog nastupa inzistirati unutar slovenske političke situacije i išta drugo napraviti. Njega pritišću unutar Slovenije. Ja razumijem njegov potez. Cerar je očito bio spreman izdržati pritisak i sudjelovati u tim razgovorima, ali ovo je definitivno korak unazad.”

Nasuprot dr. Vesni Pusić, osobno, kao bivši savjetnik Ujedinjenih nacija (njene agencije Svjetska zdravstvena organizacija), u potpunosti odobravam odluku Andreja Plenkovića da na Općoj skupštini progovori o pokušaju slovenske „kompromitacija nepristranosti ili neovisnosti međunarodnih arbitraža i sudova“, posebice zbog toga što hrvatskom premijeru nije nimalo lako u njegovoj „koži“.

Naime, nakon nečuvenog pokušaja prevare i korumpiranja arbitražnog postupka, slovenski političari – manje Miro Cerar, a više ministar vanjskih poslova Karl Viktor Erjavec – ne biraju ni mjesto, ni forum, ni organizaciju, ni vrijeme da pred političarima i institucijama Europske unije ULTIMATIVNO ZAHTJEVAJU da Hrvatska primjeni odluke arbitraže.

Lobiraju i Hrvatsku ogovaraju svukud i kod svakoga: Berlinu, Briselu, Vašingtonu, Pekingu, Moskvi i drugdje.

Jedan od posljednjih pokušaja prisiljavanja Andreja Plenkovića i njegove vlade da primjeni arbitražne odluke zbio se nedavno na Bledu na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji održanoj pod geslom “Nova realnost”. Nakon sastanka s s potpredsjednikom Europske komisije Fransom Timmermansom, slovenski premijer je izjavio: “Dobio sam potvrdu da Komisija smatra kako je poštivanje međunarodnih ugovora obveza, te da se to odnosi i na arbitražni sud. Timmermans je naglasio da je arbitraža bila jedna od obveza Hrvatske u njezinim pristupnim pregovorima s Europskom unijom.”

Pokušaj prinude Hrvatske na prihvaćanje arbitražne presude osnažen je održavanjem izvanredne sjednice Odbora za obranu slovenskog Državnog zbora pod predsjedavanjem mladog Janšinog jastreba Žana Mahniča na temu Pripremljenost slovenskih oružanih snaga za implementaciju arbitražnog sporazuma.

U situaciji kad slovenski političari stvaraju klimu kako Hrvatska naprosto MORA prihvatiti i primijeniti odluke arbitraže dok to SAMA NE ĆINI – mogla se je i morala već povući sa Svete Gere i time pokazati da poštuje, prihvaća i primjenjuje arbitražne odluke – Andrej Plenković DRŽAVNIČKI LOGIĆNO I POMALO DRSKO odlučio je problem simbolički podići s kontinentalne (EU) na svjetsku (UN) razinu.

Javna ocjena Vesne Pusić kako je ta odluka, između ostaloga, „nediplomatična“ potpuno je promašena zbog toga što na Općoj skupštini GOVORE DRŽAVNICI – ŠEFOVI DRŽAVA ILI VLADA – A NE DIPLOMATI I DIPLOMATSKI TEKLIĆI.

Anderju Plenkoviću bile su dostatne 54 njujorške riječi (342 slova-glasa) da slovenskog premijera izvede na čistac: njegov posjet Zagrebu bilo bi izgubljeno vrijeme za sve – jer Slovenija naprosto ne želi i neće priznati da je ONA I SAMO ONA ODGOVORNA za to što HRVATSKA NEĆE I NE MOŽE PRIHVATITI ARBITRAŽU.

Da slovenski POLITIČARI – ne građani i ne slovenski narod – nisu bili pohlepni i glupi, hrvatska bi država naprosto morala prihvatiti odluku arbitraže. Koja je, usput budi rečeno, također bila rezultat “dobrosusjedske” ucjene, komentirao je Slaven Letica

Kao stari profesor-ocjenjivač i onaj koji Andreju Plenkoviću često upućuje javne kritike za skupljanje (kao hrčak) problema, a ne njihovo rješavanje, ovog puta mu javno poručujem:

„Andrej, sjedni u UN klupu, odličan 5!“

Cerar sazvao novi sastanak državnog vrha nakon Plenkovićeva govora u UN-u

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Stevo Culej o Pupovčevim i Milakovićevim Srbima: Terorist križanci četnika

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej na društvenoj mreži podijelio je tekst iz novina, a koji se odnosi na, kako tamo piše, izvješće CIA-e.

Terorist križanci četnika, kratko je prokomentirao Culej.

 

facebook komentari

Nastavi čitati