Koliko imamo generala?

  4

  Ne, to tako ne može

  Hrvatskih generala je sve više, a kad branitelji pokrenu neki skup, većina ne dolazi, ili se dođu samo “šminkati”

  hrvatski generali

  Nakon što je predsjednik Ivo Josipović u povodu Dana oružanih snaga RH donio odluku da je Hrvatska vojska bogatija za pet novih generala: Miroslava Kovača, Blaža Beretina, Marina Stošića, Darka Pintarića i Borisa Zdilara, postavlja se pitanje nad pitanjima. Koliko do sada Hrvatska uopće ima generala? Prema nekim saznanjima ima ih čak oko 120, pa možda i 150, a svake godine taj visoki čin dodjeljuje se novim licima. Međutim, kad je riječ o hrvatskim generalima obično se na raznim obljetnicama i manifestacijama proisteklim iz hrvatskog Domovinskog rata, u odori, pojavljuju jedni te isti, tek nekolicina koji imaju te činove. A čin generala može se dobiti samo na dva, odnosno tri načina: sudjelovanjem u ratu, školovanjem, a kod nas i po “posebnom” kriteriju – vezi. Oni koji nose ovaj čin trebali bi i morali biti ponos Hrvatske vojske, ali nigdje na žalost ne možete pročitati ili saznati nešto više o njima, primjerice na koji su način i kada stekli čin generala, nema njihovih životopisa, kao da se jedan dio njih “srami” što je uopće “zaradio” nešto ovako visoko i gotovo – nedostižno. Primjerice, koliko su u “magli” činovi generala, najbolji je primjer iz Vukovara, grada junaka. Čin generala dobio je samo jedan i to onaj koji leži na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata – Blago Zadro. Da nije poginuo posve je sigurno da nikada ne bi dobio ovaj čin, kao što ga nisu dobili ni neki drugi istaknuti hrvatski branitelji iz ovoga grada, a sigurno su ga zaslužili. To da Vukovar ima samo jednog i to mrtvog generala naprosto je – sramota. I nikako da se ta nepravda ispravi.

  Dakle, gospodo generali – ratne i ine putove predstavite javnosti, tek da znamo zašto ste i zbog čega postali to što jeste.

  Osim toga, gdje su ti i toliki generali kad se blate hrvatski branitelji?

  Zašto nisu u prvim redovima, zajedno sa svojim prijateljima i suborcima (svaka čast izuzecima), a ne da “skrivaju” poput miševa?

  Ni jedna nepravda koja je nanesena ili koja se nanosi ljudi koji su stvarali hrvatsku državu ne bi smjela proći bez reakcije svih ovih silnih generala. Međutim, zbog čega se ta skupina najviših hrvatskih časnika slabo čuje? To je također pitanje nad pitanjima.

  Mladen Pavković

  facebook komentari

  • Ljuta Trava

   Pravih Generala ima jako malo , a ,,Generala,, više od Kine.

   • Alan B’Stard

    Generala poslije bitke imamo napretek

  • Ljuta Trava

   Pravih Generala ima jako malo , a ,,Generala,, više od Kine.

   • Alan B’Stard

    Generala poslije bitke imamo napretek