Kolinda Grabar Kitarević ili dr. Ivo Josipović?

54

Mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, do prije par mjeseci gledali smo kako Kolinda Grabar Kitarević, HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske, aktivno sudjeluje na predizbornim skupovima koalicije stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora BiH, šaljući jasne poruke kako će kao predsjednica hrvatske države podržati punu jednakopravnost, suverenost i konstitutivnost hrvatskog naroda u BiH s druga dva bh. naroda.

Puna jednakopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini ostvarila bi se transformacijom Federacije na dvije republike od kojih bi jedna bila bošnjačka, a druga hrvatska republika. Uz već postojeću Republiku Srpsku, Bosna i Hercegovina bi bila unija triju republika, imala bi tri multietničke federalne jedinice i tri razine vlasti: općina, republika i država. Puna jednakopravnost mogla bi se ostvariti i na način da se ukinu oba entiteta, Federacija BiH i Republika Srpska, a da se prostor Republike Srpske pretvori u pet županija/kantona, i to: banjalučki, dobojski, bijeljinski, Istočno Sarajevo i Trebinje, pa bi tako dobili tri razine vlasti: općina, županija /kanton i država.

Postoje i drukčiji oblici uređenja države, kao što su regije, ali i asimetrično uređenje države kako je danas uređena BiH, sklopom Federacije BiH i Republike Srpske.

Hrvatski narodni sabor BiH bi trebao prvi otvoriti raspravu o tome kakav oblik uređenja Bosne i Hercegovine žele predstavnici hrvatskog naroda u BiH i staviti taj prijedlog na dnevni red svim hrvatskim vijećnicima i zastupnicima koji imaju izborni legitimitet u Bosni i Hercegovini.

U slučaju visokog stupnja suglasnosti hrvatskih vijećnika i zastupnika takav prijedlog bi se usvojio dvotrećinskom većinom u Hrvatskom narodnom saboru BiH i postao bi dokument koji oslikava većinsku volju hrvatskog naroda u BiH i tek tada bi se za njega mogla tražiti potpora od svih političkih čimbenika u Republici Hrvatskoj i Međunarodne zajednice te otvoriti suštinski pregovori s druga dva naroda u BiH.

Sve dok legalni i legitimni zastupnici hrvatskog naroda u BiH ne usvoje političko stajalište o budućem unutarnjem uređenju Bosne i Hercegovine, do tada ne može biti relevatno podržava li netko Treći entitet ili ne.

Mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, pratimo kampanju i retoriku hrvatskih predsjedničkih kandidata za predstojeće predsjedničke izbore u RH, i ni na koji način ne vidimo kako je Treći entitet politički kamen spoticanja u kampanji nego su otvorene teme obnove neokomunizma ili obračuna s ostacima komunističke ideologije i njihovih sljedbenika. U kampanji za predsjednika RH otvorene su teme o tome može li postojati pomirba između onih koji nisu željeli samostalnu Republiku Hrvatsku i koji joj svakodnevno podrivaju međunarodni ugled i suverenitet, te onih snaga koje su sudjelovale u Domovinskom ratu i stvaranju Republike Hrvatske. Otvorene su teme i o tome jesu li branitelji Domovinskog rata najzaslužniji za uspostavu hrvatske države ili postaju teret hrvatskog društva, trebaju li dobiti ustavni zakon ili im prava treba izjednačiti s pravima srpskog agresora u Republici Hrvatskoj. U predsjedničkoj kampanji za hrvatskog predsjednika raspravlja se o gospodarskim temama koje direktno utječu na loš standard u državi što utječe na prekomjerno iseljavanje mladih ljudi iz države i o tome tko za to snosi najveću odgovornost.

Što se tiče Hrvatske Republike Herceg-Bosne, mi branitelji oboljeli od PTSP-a nismo zaboravili kako je Vesna Pusić, čija stranka podržava dr. Ivu Josipovića, uvijek bila protiv Hrvatske Republike Herceg-Bosne, nazivala je zločinačkom tvorevinom, i zajedno s SDP-om ima najveće zasluge za gašenje Hrvatske Republike Herceg-Bosne.

Sadašnji predsjednik RH, dr. Ivo Josipović, je, prema iskazu Ivana Zvonimira Čička, sudjelovao u pravljenju optužnice za udruženi zločinački pothvat, a njegov sadašnji veleposlanik u Washingtonu, Joško Paro, se u više navrata javno hvalisao kako je on najzaslužniji za gašenje Hrvatske Republike Herceg-Bosne. Kada svemu tome pridodamo Stjepana Mesića koji podržava dr. Ivu Josipovića, Antu Nobila koji je njihov javni tužitelj svega onoga što predstavlja HR Herceg-Bosnu, postavlja se pitanje kome je danas u Bosni i Hercegovini u interesu da uspoređuje dr. Ivu Josipovića i Kolindu Grabar-Kitarević u kontekstu podržavanja ili nepodržavanja Hrvatske Republike Herceg-Bosne ili Trećeg entiteta.

Mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, smatramo kako s obe strane granice Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine živi jedan teisti hrvatski narod, ali kako je isto tako, na tom istom prostoru jedinstvena i mreža bivših komunističkih vlastodržaca.

Hrvatska Republika Herceg-Bosna bila je izraz težnje hrvatskog naroda i odgovor na velikosrpsku i bošnjačku agresiju, ali su je bivši komunistički vlastodršci, na čelu sa Stjepanom Mesićem, Josipom Manolićem i njihovim sljedbenicima u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini uspjeli pribiti na križ, prikačit joj etiketu zločinačke i nacionalističke tvorevine, i na temelju laži i falsifikata, krivokletstva i lažnog svjedočenja ponovno ovladati svim strateškim pozicijama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, ne vodeći nimalo brigu o tome kako bez Herceg-Bosne Hrvati nemaju političko uporište u Bosni i Hercegovini, a samim tim ne mogu graditi svoju opstojnost ni budućnost u BiH, što je danas svakome jasno.

Mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, nemamo dvojbe o tome koje su stranke i političari u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini stvarale i podržavale Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu, a koje su stranke i političari uvijek bili protiv Hrvatske Republike Herceg-Bosne. Također, nemamo dvojbe ni o tome koja hrvatska stranka i koji hrvatski predsjednički kandidat idu stazama dr. Franje Tuđmana, a koje stranke i predsjednički kandidati idu stazama Josipa Broza Tita.

Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA

Kamenjar.com

facebook komentari

 • peppermintt

  eh sad opet želim nešt javno objaviti, naime na moj osobni mail mi je stiglo stotine privitaka od nicka @capere veritas, btw to je meni nepoznat nick ali kako imam id ip-a pošiljatelj je jasan.

  Nemam namjeru čitati tuđe prijepiske, ne zanimaju me motivi , ne zanima me apsolutno ništa privatno vezano uz spominjane osobe, ne vidim nikakav smisao slanja meni tog materijala.Odmaknite od mene.
  Mislim da sam bila dovoljno jasna.

  • Lilith

   Zar opet!?

   • peppermintt

    nije ovo diki 😉 “netko” mi je copirao svoju osobnu prijepisku s drugima , paa mislim da ima materijala za čitat do mirovine :)) dašta ću evo saću :))

    • Lilith

     Izbriši!

     • peppermintt

      :)))

     • HRSmoock

      Eliminiši :))

     • peppermintt

      atomski s desna :))))

     • HRSmoock

      Slijeva. Mislim, slijeva se zračenje.

     • peppermintt

      a dobro sad mi to simpa, očito osoba prejudicira stvari pogrješno 😉

     • HRSmoock

      Heheh. Ono…”Mojne da prejudiciraš?” Da, da…Taj rad.

      A zipa ovo…Našao danas…

      Slušaj Guest,
      (nedavno je umjesto tog pisalo DIKI) Vidim prepravio si tj. skratio svoj
      komentar pa ću ti odgovoriti na ono što si predhodno ma iz kog razloga
      izbrisao. Diablo kao i ostali me ne zanimaju. Ja sam svoje izravno rekla bez
      okolišanja i stavila ih već odavno ad acta. Ako očekuješ potporu u
      omalovažavanju njega ili bilo koga od njih, na pogrešnoj si adresi. Ne spuštam
      se na taj primitivizam konstantnog javnog omalovažavanja i blaćenja. Zaobiđi

     • peppermintt

      :))) a dobro morti je u pravu kad već tako veli :)))

     • HRSmoock

      Najjače mi je ovo…Zaobiđi :))

      “Ne spuštamse na taj primitivizam konstantnog javnog omalovažavanja i blaćenja.”

      Aha! Važi.

     • peppermintt

      možda i nije 😛 a možda se popravi :)))))

     • HRSmoock

      Nekako sumnjam…Spamanje se nastavlja.

     • peppermintt

      nakon prvog šoka sad mi se sve to smišno i djetinjasto 😉

     • HRSmoock

      I jadno. Jbt. koja budala radi takve djetinjarije…I koliko vremena ulaže u to?

     • diablo

      Vidiš,sad je meni pomalo i žao onog blente jer se ona vjerovatno dohvatila njegova maila pa ga sad bombardira raznim zavjerama protiv njene malenkosti..

     • HRSmoock

      Što ćeš. Našla vreća zakrpu. Vrhunski manipulator i psiholog svjetskog glasa. Scenarij snova :))

     • peppermintt

      :))

     • diablo

      Zanimljivo kako je DIKI uspio izmjeniti tekst na navedenom forumu?Mislim kako to nije moguće bez pomoći moda,a i osobno sumnjam da se radi o onom garibu..

     • HRSmoock

      Ma, neee…To je slučajno. Kao uostalom i sve tamo :)) Diki haker :))

     • peppermintt

      ima ti i te morti je sad nevin 😛 :))

     • HRSmoock

      “Oni koji trebaju da znaju su obavješteni i paze.” Oni koji bi trebalo da znaju, nažalost imaju popunjene kapacitete. Nestalo nam materijala za tapaciranje soba…

     • peppermintt

      balkan-snowden 😛 :)))

  • HRSmoock

   Baš neobično što se u poslijednje vrijeme pojavljuju nepoznati i “nepoznati” dobronamerni stranci u noći.
   “Hej, curice mala…Ti mene ne znaš, ali sam ja dobronamerna osoba koja te prati i simpatiše odavno i baš sam rekla sebi…Hoću reći, baš sam rekao sebi, jer ja sam muškarac Kaaahhh, Kahhh! Kašljem, prdim i podrigujem…I cepam pivo! I rakiju! Puno rakije. Dakle prava sam мушкарчина и Српкиња…Hoću reći Hrvatina i uošte nije upitno…U biti…Ko drugčije imputira…Kaže! Kaže! ovaj, šta sam ono htela…A, da! Kleveće i laže! Kaah! Kašljuc. Zagrc!
   Jao, izgoreće mi kolači! Ubiće me muž! U stvari. žena!”

   • peppermintt

    ja baš , to valjda zrakom dođe :))
    ej i u nas mirišu kolačići :))

    • HRSmoock

     Komisbrot že biti gotov za deset minuta. Lijep komad uz cider? Ili nešto jače?

     • peppermintt

      ček što je ono komisbrot ??

     • HRSmoock

      Bijeli kolač od jaja, maslaca, grožđica i oraha. Hvala, Njemci…

     • peppermintt

      ups ja smetnula, u nas mirišu kiflice s domaćim pekmezom, šape su gotove, orasnice, mađarice 😉

     • HRSmoock

      Hmmm…Katanac na ostavu ili…

     • peppermintt

      po noći je opće sudaranje u prikradanju 😛 :)))

     • HRSmoock

      Meni škripe stepenice. A onda se mačke uskomešaju i počnu trčati. To je gore i od alarma.

     • peppermintt

      :))) aj laku vam noćca ekipa 😉

     • HRSmoock

      Laku noć i izjutra prvo briši spam filter :))

     • peppermintt

      e ne budem :)))))

     • cleuna

      :))))

     • cleuna

      mmmmmm…mljac,mljac

     • HRSmoock

      To samo za blagdane. Inače ću morati dva puta dnevno na bazen :)) E, a sad jedna kajsija. Živjeli!

     • cleuna

      Uzdravlje Smuce!!!

     • HRSmoock

      Živ bio! Sad moramo još po jednu :))

     • cleuna

      Ma meni je vec dosta za veceras.
      Vecerao sam i upravo je bila pocela “Bujica”,uzivo iz Savske 66,otvrio sam butelju blatine koju sam uspio “rijesiti” do pocetka suceljavanja i negdje polovinom emisije otvorio sam drugu s kojom se jos borim ali mi ne pada napamet da se povucem.Psstt…locirao sam i zenino skladiste za kolace.

     • HRSmoock

      Pazi da nije ostavila “minu”. Ili neku kamericu. Slika vrijedi tisuću riječi. :))
      “Bujicu” uvijek gledam naknadno. Ovdje ima kretena za izvoz, tako da naveče izgubim pola sata da vidim što su “pametno” danas uradili. Uz njih ne arčiti dobro vino. Eventualno…Lijekove za smirenje :))

     • cleuna

      Nije ostavila minu nego ih je ove godine sakrila posto sam joj prosle poptamanio jednu turu i skuzila je tek na badnji dan…kada je vec bilo kasno.E sada kada dokrajcim ovu butelju krecem u akciju.

     • HRSmoock

      Ma ko će čekati do Božića. Ako računamo od slava (posna) …Od 19. pa preko Božića, nove godine, pa do još jedne slave i drugog Božića…Uh. Treba to izdržati.

     • cleuna

      Tako je…tko bi se moga strpiti pa i pod cijenu sankcija.

     • HRSmoock

      Ma da se ljudi malo opuste, druže, eventualno spreme paketiće za neki dom za djecu…Preko godine svi trče i nemaju vremena ni za porodicu ni za prijatelje…

     • cleuna

      U pravu si…nisu vise vremena kao nekada.
      Ona vremena koja ja pamtim iz djetinjstva kada se bozicna atmosfera osjecala cim nastane 12 mjesec.Sada je to sve nekako “sterilno” umjetno…kao ono “reda radi”.

     • HRSmoock

      Mi u Subotici imamo podružnicu i većina zaposlenih su Hrvati (i par Mađara). Sami su se dogovorili da Srbi rade za katolički, a Hrvati za pravoslavni Božić. A ovdje u Bgd. se drže samo zakona, neki čak primoravaju ljude da rade na dan Božića…Što je stvarno jadno. Makar taj jedan dan treba da prođe u miru i spokoju. Komunisti, prokleti bili…

     • cleuna

      Sjeme im se zamelo.
      Znas sta su nama radili…u mom selu za vrijeme Bozica u ono doba.
      Na Badnji dan,oko devet sati bi nam obvezno iskljucili struju i dosla bi tek na Bozic navecer…kada sve prodje.A mozes samo zamisliti kako je tada bilo nama djeci koja nismo mogli docekati da vidimo kako svijetle lampice na jelki.A tek obvezni odlazak u skolu uz upozorenje da izostanak na taj dan nece biti moguce pravdati.Ovo u Subotici je prava stvar…mora se jedni drugima izlaziti u susret jer je to jedini nacin na koji se bandi moze suprotstaviti.

     • HRSmoock

      Ma u Subotaji nije problem, pojave se neke budale povremeno za srpski Božić (to su ovi što slave pištoljima) ali su ih svi iskulirali, pa će valjda odustati.
      A tih što “gase svetlo” za Božić još ima. Ja se sjećam “havarija” (Iskočio trafo) za srpski Božić i novu godinu. A onda “balkanski špijuni” dostave spiskove sa onima koji su slavili. Pa te u firmi opomenu. Danas njihovi potomci teraju svoje radnike da rade i u doba najsvetijeg praznika. A kao nisu komunisti nego demokrate, esenesovci i Srbende. Stoka bez repa.

     • cleuna

      A zlo je u tome sto se upravo oni danas pozivaju na demokraciju i ljudska prava.Nikako ne mogu shvatiti danasnje “liberale” koji se pozivaju na Vladu Gotovca a istovremeno velicaju krvnika Broza koji je dao nalog za njegov progon onom poznatom “ne morate se drzati zakona kao pijan plota”…kada je sudac koji je vodio postupak rekao da “ne moze naci nikakvo pravno uporiste pomocu kojega bi donio osudjujucu presudu”.

     • HRSmoock

      Brozov banditski sistem se samo preobukao. Upravo je u “Bujici” Šešelj opisao današnje vlastodršce, a ranije njegove podguzne muve. I prirodno je da su njima Broz i njegovi krvnici i banditi uzor. Jedino što to ne govore javno jer nije popularno. Tako da nema suštinske razlike između Josipovića i Nikolića ili Milanovića i Vučića. Oni održavaju istu elitu koja nas tlači još iz onog režima. Sutra će samo promjeniti igrače, ali banda ostaje…

     • peppermintt

      :))))