Pratite nas

Kolinda Grabar Kitarović i službeno predsjednička kandidatkinja HDZ-a

Objavljeno

na

Mi hrabro kandidiramo ženu unatoč nekima koji kažu da to nije mjesto za ženu, rekao je Karamarko

 

kolinda kandidat

Kolinda Grabar Kitarović od danas je i službeno kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Hrvatske na predstojećim predsjedničkim izborima. Obznanio je to danas u Vukovaru predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon održane sjednice Predsjedništva i Nacionalnost vijeća stranke koji su ovaj prijedlog jednoglasno prihvatili.

– Grabar Kitarović ima čitav niz prednosti u odnosu na postojećeg predsjednika Hrvatske kao i sve druge. Ona će biti prvi predsjednik Hrvatske koji nije odnjegovan na socijalističkim jaslama kao prethodni. Isto tako biti će prva predsjednica, nakon Franje Tuđmana, koja je autentični HDZ-a te pripada i našem ideološkom miljeu. Predsjednik Hrvatske ima niz ovlasti u vanjskoj i sigurnosnoj politici što su prepoznali, a njezine kvalitete rukovođenja prepoznali su i u NATO savezu. Uz sve to i žena je. Mi hrabro kandidiramo ženu unatoč nekima koji kažu da to nije mjesto za ženu. Sve ide u njenu korist. Niti jedan drugi kandidat se ne može s njom mjeriti, istakao je Karamarko.

“Josipović se ne usudi kritizirati SDP”

Prema planovima predizborna kampanja Grabar Kitarović započet će u rujnu mjesecu nakon NATO samita. Karamarko je najavio da će predsjednička kampanja biti skromna, realna, afirmativna i ne prljava te da će se ona afirmirati sve vrijednosti koje se trebaju afirmirati. U HDZ-u su uvjereni u pobjedu Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima najavljujući da ona neće biti običan fikus u dnevno političkim situacijama. Karamarko je to pojasnio sa aktualnim predsjednikom Ivom Josipovićem koji se, kako je rekao, ne usudi kritizirati SDP valjda radi potpore i suporta koji očekuje od njih na predsjedničkim izborima.

– Grabar Kitarović će koristiti svoje ovlasti i brinuti u ovoj teškoj situaciji. Svi zajedno, i ona i HDZ-ova Vlada, skrbiti će o hrvatskom čovjeku koji živi loše kao i o svakom radnom mjestu, rekao je Karamarko.

Na upit novinara da prokomentira promjene u Vladi Zorana Milanovića čelnik HDZ-a je još jednom rekao da su one kozmetičke i da predstavnici ove stranke u Saboru neće glasati za njih.

Karamarko bi dobro razmislio da sam plati put

– Da je Zoran Milanović ozbiljan premijer i da ozbiljno misli zamijenio bi ministre odgovorne za gospodarstvo, financije i investicije. Ove promjene nisu vrijedne komentara. Nećemo dignuti ruku za njih, a vidjet ćemo kako njihova većina bez savjesti dalje funkcionira, rekao je Karamarko ponovno dodajući da HDZ predlaže da se prijevremeni izbori održe na dan kad i predsjednički. Tako bi se, kako je rekao Karamarko, uštedjelo 100-150 milijuna kuna koji bi se mogli preusmjeriti u poplavljena područja.

– To bi mi napravili, istakao je čelnik HDZ-a.

Na upit novinara kako gleda na put premijera u Brazil rekao je da će tamo biti dosta premijera i predsjednika, da bi i sam možda otišao tamo ali i da bi razmislio da, s obzirom na situaciju, sam plati taj put. Tijekom posjete Vukovaru Karamarko će sudjelovati i na sjednici Glavnog odbora stranke ali i na predizbornom skupu HDZ-a pred prijevremene izbore u Vukovaru. Rekao je da očekuje da će HDZ već o ponedjeljka predvoditi Vukovar te da Vukovarcima, kao i cijeloj Hrvatskoj, mogu ponuditi isto.

– Vukovar je dio mozaika našeg gospodarskog programa i oporavka i izvlačenja Hrvatske iz ove teške situacije, zaključio je Karamarko.

VečernjiList

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

HRT otkazao Jurkasu suradnju nakon peticije inicijative “Ivo Pilar”

Objavljeno

na

Objavio

Anđelo Jurkas više neće surađivati na HRT-u. Povod za to je, kako su nam potvrdili s HRT-a, taj što je Jurkas navodno povrijedio njihov etički kodeks.

– Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike – stoji u odgovoru na naše pitanje s HRT-a, javlja VečernjiList

Podsjetimo, Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatražili su trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa, zbog teških kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i teških kršenja odredbi Etičkog kodeksa HRT-a.

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u crkvi, platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze – napisao je Jurkas u vrijeme braniteljskih prosvjeda. Nakon što ga je HRT angažirao reagirali su iz Građanske inicijative Ivo Pilar, portala Kamenjar.com kao i još nekih portala. No, Jurkas je pokušao demantirati te navode, tvrdeći kako je i sam dijete branitelja, te kako se radilo o šali, odnosno referenci na strip Alan Ford.

Pročitajte u dokumentu u prilogu što je sve pisao Jurkas:

Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga zahtijeva trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Pater Ike Mandurić: Slobodu srca, kao ni slobodu Domovine, nitko ti ne daruje. Za nju se izboriš

Objavljeno

na

Objavio

JESI LI SLOBODAN? (PRIJAVI SE!)

Kad je rat započeo; kad je postalo opasno; kad se tražio netko tko je spreman preuzeti odgovornost, isplivala je prikrivena vrijendost duše.

Najednom je postalo vidljivo kako nisu svi isti, i kako su, među privodno jednakima, velike razlike. Iskrsnuli su oni koji su imali vlastiti stav, istinsku spremnost, crtu samopouzdanja; oni koji su se vlastitom idejom i mišlju davno otrgnuli od majčinih skuta; oni koji su duhom bili slobodni i svoji – i već odavna nisu morali polagati račune nekim tutorima.

Isplivali su slobodni duhom, i koji su se već odavno bili lišili toga da za stvari srca moraju pitati tatu i mamu. Takvu su već dugo, i prije rata, slobodarskom spremnošću za žrvu živo disali punim plućima.
Isplivao je Blago Zadro.

Bilo je onih koji su od ovih slobodnih, izgledali bolji i plemenitiji. Onih koji su poznavali više domoljubnih pjesama, povjesnih tragedija; bilo je puno onih koji su više lili suze za domovinom Hrvatskom; koji su imali više načelnog suosjećana; više blagosti i nježnosti… Ali, samo zato jer nisu bili svoji, i jer nisu bili slobodni, ostali su na dnu, i zarobljeni, i neslobodni, mogli su samo gledati kako im povijesni trenutak krade šansu za herojstvo, i kako život pored njih prolazi. A on uvijek prolazi.

Rijetki to, kao Bruno Bušić, znaju prepoznati, i koji su slobodni krenuti za srcem.

Slobodu srca, kao ni slobodu Domovine, nitko ti ne daruje. Za nju se izboriš, za nju se sam odgojiš. Životna šansa i poziv stalno su u Tvojoj svagdašnjici. I prigoda da slobodu pronađeš.

Na današnji dan za Domovinu i za ljudskost, život su dali dva heroja. Blago Zadro i Bruno Bušić! Naizgled, posve različiti. A u jednom posve isti: posve slobodni da, žive ili umiru, za ono za što sami žele.

Puno je dobrih i “svetih”, ali neslobodnih toliko da se ni za Kristom ne usude krenuti bez dopuštenja drugih. Šteta, šteta za takve! Oni ni sveti nikad postati neće, ako prije toga ne postanu slobodni.

Danas te pozivam u školu slobode. Dečki, Vas posebno!
Prijavi se, čekam te!

PRIJAVI SE!

>> Prijava ovdje

facebook komentari

Nastavi čitati