Kolinda Grabar Kitarović dobila potporu HSS-a: Pokazala je da razumije seljake, obrtnike i radnike

1

I dok Ivo Josipović ima potporu Documente, za koju je pisao priručnik i upute prema kojima bi oni trebali raditi te na takav, skandalozan, način i rade, predsjednička kandidatkinja HDZ-a, Kolinda Grabar Kitarović, dobila je danas plebiscitarnu podršku Hrvatske seljačke stranke, radi se o stranci koja je u koaliciji s HDZ-om s kojim se priprema nastupiti i na parlamentarnim izborima za godinu dana. Prema svim anketama desna koalicija favorit je predstojećih parlamentarnih izbora. Povjerenje hrvatskih građana aktualni režim odavno je izgubio.

Dakle, glavni odbor HSS-a donio je Odluku da predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović bude i HSS-ova kandidatkinja za predsjednicu Republike, priopćeno je danas iz te HSS-a. – Kolinda Grabar Kitarović, kao kandidatkinja kojoj obiteljski korijeni sežu u HSS, je Odlukom Glavnog odbora postala i HSS-ova kandidatkinja za predsjedničke izbore. Predstavljajući svoj program HSS-ovcima pokazala je da razumije i seljaka i obrtnika i radnika te je jedina kandidatkinja za koju vjerujemo kako će koristiti ovlasti predsjednika RH te sazvati sjednicu Vlade kada to bude potrebno te reagirati na probleme u društvu –  istaknuli su u svom priopćenju iz HSS-a, nakon čega su konstatirali da će se stranka aktivno uključiti u predizbornu kampanju Kolinde Grabar Kitarović na način da će se krenuti s aktivnim  prikupljanjem potpisa podrške kandidaturi Kolinde Grabar Kitarović, naravno, pozvali su svoje članstvo i simpatizere da joj svojim potpisom daju podršku, kako tijekom prikupljanja potpisa tako i na izborima, koji će se održati tri dana poslije Božića, dakle, 28. prosinca, dok je drugi krug predsjedničkih izbora predviđen za 11. siječnja iduće 2015. godine.

Podsjetimo, prikupljanje potpisa za predsjedničke kandidature krenulo je u utorak i trajat će idućih 12 dana – do ponoći 6. prosinca. Svakog kandidata potpisima mora podržati minimalno 10.000 birača, s time da svaki birač može potpisati za samo jednog kandidata, dakle, nema dvostrukih potpisa. Kandidate mogu predložiti politička stranka, koalicija stranaka ili birači.

Zasad se kao tri najizglednija kandidata spominju aktualni predsjednik, Ivo Josipović, kao kandidat radikalne ljevice, koji već mjesecima sudjeluje u vlastitoj promidžbenoj kampanji na račun hrvatskih građana, zatim kao kandidatkinja HDZ-ove koalicije, Kolinda Grabar Kitarović, koja prema istraživanjima drži drugo mjesto na ljestvici popularnosti predsjedničkih kandidata te profesor Milan Kujundžić kao kandidat Saveza za Hrvatsku. Naravno, svoju kandidaturu najavili su Anto Đapić, don Ivan Grubišić te Ivan Rude, ali i Vesna Balenović, koja se razočarala ponašanjem profesora Kujundžića kome je prvobitno dala potporu, naime, Vesna Balenović smatra da profesoru Kujundžiću borba protiv korupcije zapravo i nije osnovni prioritet.

HSS/tinolovka-news.com

facebook komentari

  • Agromentum

    Šta li jedu ono? Ima malo gužve, mora da je nešto dobro. 🙂