Kolinda Grabar Kitarović: Josipović pridonio teškom gospodarskom i socijalnom stanju

1
Josipović je sukrivac u svemu tome zato što je prešutno pomagao Zoranu Milanović i njegovoj Vladi u vođenju Hrvatske u propast – rekla je Kolinda Grabar Kitarović u Poreču
Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u nedjelju u Poreču da je aktualni predsjednik i predsjednički kandidat Ivo Josipović svojim “nečinjenjem i šutnjom u posljednjih pet godina zapravo pridonio gospodarskom i socijalnom stanju u Hrvatskoj koje je iznimno teško”.

Josipović je sukrivac u svemu tome zato što je prešutno pomagao Zoranu Milanović i njegovoj Vladi u vođenju Hrvatske u propast – rekla je novinarima Kolinda Grabar Kitarović na porečkom Trgu slobode, gdje je posjetila mjesto prikupljanja potpisa potpore svojoj predsjedničkoj kandidaturi.

Naglasila je kako je stanje u gospodarstvu vrlo teško, podsjetivši da BDP neprestano pada, već 12. kvartal zaredom, nezaposlenost raste, konkurentnost je loša i Hrvatska je na zadnjem mjestu po svim razvojnim tablicama Europske unije.

Na pitanje što bi učinila ako postane hrvatskom predsjednicom, Grabar-Kitarović je rekla kako bi najprije sazvala sjednicu Vlade na kojoj bi se analiziralo stanje i raspravljalo kuda i kako dalje jer, naglasila je, “ova Vlada ne čini ništa”.

– Ponekad imam dojam da nisu niti zabrinuti za ovo stanje u državi, kao da ne shvaćaju stanje oko sebe jer ignoriraju čak i ona upozorenja koja dolaze od međunarodnih institucija poput Europske komisije i MMF-a. Jednostavno nesposobni su u rješavanju problema, niti su se s njima uhvatili u koštac – poručila je predsjednička kandidatkinja HDZ-a Grabar-Kitarović.

Dodala je kako bi, nakon sazivanja sjednice Vlada radila i dalje ovako kako radi – od članove Vlade tražila bi i sugerirala da odstupe i prepusti mjesto onima koji mogu i žele i hoće.

Naglasila je da ne nudi promjene hrvatskog Ustava već se njen program temelji na hrvatskoj stvarnosti, odnosno na vrlo teškom gospodarskom i socijalnom stanju u državi.

To se ne može riješiti nikakvim ustavnim promjenama već se može rješiti drugim zahvatima i inicijativama, koje sam iznijela u pet točaka svoga predsjedničkog programa. Mi nismo u ustavnoj krizi već u gospodarskoj krizi, zaključila je Kolinda Grabar Kitarović.

Hina

facebook komentari

  • Gabro Vuskic

    Kolinda Kitarović, najprije ću ti reći, kao slobodan čovjek, u duši i srcu demokrat, Hrvat tisuću posto, da ću glasovati za tebe, i ne samo to, nego i više, hoću da ti budeš naša buduća predsjednica RH. koiliko god se sada gnjavim i borim da ti pobjediš, toliko ću se boriti, ako ne i žešćom borbom protiv tebe ako ne uspiješ skinuti onom šarlatanu i izdajici Stipi Mesiću one privilegije koje mu je sabor (namjerno sam stavio malo početno slovo “S”, sina partizana ive YUsipovića dodjelio čim je došao na vlast 201o. godine. I ne sam to nego je ukiniuo i Hodočaćše na Bleiburg gdje se Hrvati sakupljaju da odaju počast pogunulim Hrvaticama, Hrvatima, ženama i djeci. Proklet bio onaj i ona koji budu glasovali za Ivu Josipovića!