Pratite nas

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Ovo je vrlo neobično ponašanje Srbije

Objavljeno

na

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u subotu kako nema saznanja da bi osoba, koja je uhićena u Srbiji bila povezana s nekom od hrvatskih službi, te je ocijenila da je ponašanje Srbije neobično, kao i objavljivanje vijest u srbijanskim medijima, a potom i srbijanskog Tužiteljstva o tom slučaju.

“Nemamo nikakvih saznanja da je osoba koja je uhićena povezana s bilo kojom od hrvatskih službi. Mogu samo reći da je ovo vrlo neobično ponašanje Srbije.

Treba doista sniziti tenzije, jer ukoliko bi bila riječ o nekome tko je povezan s našim obavještajnim sustavom, onda se to iskomunicira prije svega preko diplomatskih i relevantnih službi, a ovo objavljivanje mi je u najbolju ruku vrlo neobično”, izjavila je novinarima hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u mjestu Lukeži, na Grobinšćini, na okupljanju i druženju s hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima.

“Nadam se da ćemo nakon završetka naše kampanje i parlamentarnih izbora u Hrvatskoj sjesti za stol i malo raspraviti o tim aspektima; jer doista moramo živjeti jedni uz druge i u konačnici podvući crtu i riješiti pitanja koja su ostala iz Domovinskog rata i agresije na Hrvatsku, dakle i pitanja nestalih i pitanja optužnica, da ljudi mogu mirno živjeti i da nastojimo graditi budućnost”, naglasila je.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u subotu se susrela s hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima na sedmom okupljanju i druženju branitelja i njihovih obitelji u Lukežima u Općini Jelenje.

Novinarima je izjavila da joj je jako drago biti na rodnoj Grobnišćini i susresti se s dragovoljcima Domovinskog rata.

“Ovdje se nisu vodile neposredne ratne operacije, niti je ovo područje bilo ugroženo vojno, ali Grobničani su stali na branik domovine zajedno sa svima, posebno u Lici, ali i na mnogim drugim ratištima,” kazala je Grabar Kitarović, koja je također rođena na Grobinštini.

Na druženju s braniteljima bio je i ministar branitelja Tomo Medved. Nije želio komentirati slučaj uhićenja u Beogradu, kazavši da nema dovoljno spoznaja o tome.

“Koliko mi je poznato, ne radi se o hrvatskom branitelju i nemam dovoljno saznanja što se događa na teritoriju Srbije, jedino mi je poznato da se radi o osobi koja ima državljanstvo i Hrvatske i Srbije,” rekao je ministar Medved.

Ministar Medved: Jedinstveni zakon o hrvatskim braniteljima spreman za javnu raspravu

Na upit o današnjem druženju s braniteljima, rekao je da ga raduje što je s braniteljima, njihovih obiteljima, obiteljima poginulih branitelja, ratnim vojnim invalidima i drugima, da im je došao zahvaliti, pozdraviti i ohrabriti ih te zamoliti za zajednički napor u svim aktivnostima koje se provode u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

Naglasio je da u Ministarstvu imaju jasnu viziju, znaju što treba učiniti.

“Normativni dokumenti na kojima smo u posljednjih pet mjeseci radili zajedno s udrugama iz Domovinskog rata su pri kraju, prije izbora će jedinstveni zakon o hrvatskim braniteljima biti spreman za javnu raspravu. Pet mjeseci smo intenzivno radili, Ministarstvo s udrugama, istaknutim pojedincima, stručnim osobama, i spremni smo ponuditi hrvatskom društvu normativne dokumente koji će stvoriti pretpostavku da se hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata vrednuju na odgovarajući način, a s druge strane da se urede i sva statusna i materijalna pitanja, za razliku od dosadašnjih rješenja gdje su sva prava bila disperzirana u preko 250 normativnih dokumenata, da se ujedine u jedan dostupan, jasan i provediv dokument”, izjavio je novinarima ministar branitelja Medved.

Prije susreta s braniteljima na Grobinštini, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je na svečanom primanju u kastavskoj Gradskoj vijećnici čestitala Ženskoj klapi Kastav, koja je u srpnju ove godine, pod vodstvom maestra Saše Matovine, u ruskom gradu Sočiju osvojila zlatnu medalju u kategoriji folklora na 9. Svjetskoj zborskoj olimpijadi.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Andrej Plenković: Dobro je što je predsjednica posjetila Rusiju

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je sinoć u Bruxellesu da je dobro što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otišla u posjet Rusiji.

Rekao je kako je put u Rusiju pripreman posljednjih desetak mjeseci. Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić vodila je hrvatsku delegaciju prije dva tjedna u Moskvu, pripremila sadržajno ovaj posjet, sve ono što se odnosilo na gospodarski dio suradnje.

Hrvatska gospodarska komora kao i obično koordinira naše gospodarstvenike koji su zainteresirani za sudjelovanje na gospodarskom forumu, bilo je dvoje ministara iz Vlade, jedna državna tajnica i cijeli tim savjetnika. Mislim da je predsjednica bila sasvim dobro praćena u svojim aktivnostima, istakno je Plenković.

Komentirao je i navodne izjave šefa Sberbanka Hermana Grefa da je lex Agrokor oštetio njegovu banku i da će se boriti za povrat uloženog novca, rekavši kako je ključno da Sberbank stalno sudjeluje u privremenom vjerovničkom vijeću. Ima informacije o svemu što se radi, sudjeluje u procesu donošenja odluka, dolazili su s predstavnicima drugih banaka u Vladu prije donošenja zakona i imali su sav prostor kao i drugi vjerovnici. Bilo bi dobro da Sberbank bude jednako konstruktivan kao i druge banke koje su prije davale kredite Agrokoru, kaže Plenković.

Premijer je rekao da nije znao za podatak da je Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) proteklih godina davala kredite Agrokoru u ukupnom iznosu od 905 milijuna kuna. Pročitao sam u medijima i kada se vratim u Zagreb, želim vidjeti cjelinu informacija o odlukama HBOR-a proteklih godina i različitim kreditima koji su davani, rekao je Plenković.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Fra Mario Knezović: Čovjek sam medija i ako je išta apsurdno i pristrano to su izjave odvjetnika okrivljenih

Objavljeno

na

Objavio

Čovjek sam medija i ako je išta apsurdno i pristrano to su izjave odvjetnika okrivljenih.

Oni ne smiju biti sudionici u medijima. Što oni imaju reć osim toga da brane svoje klijente i kažu da je svak nevin.

Druga stvar je još čudnija. Ako je na Agrokorovom računu bilo samo par kuna od kud sada tolika lova da Todorić unajmi skupoga stranoga odvjetnika?

Što se tiče svih dionika u propasti Agrokora postoje samo dvije konstatacije: ili su ti direktori bili totalni glupani ili su lopovi. Jedno od toga dvoga jesu. Treće opcije nema. A upravo će tu treću opciju pronaći u dobroj mjeri korumpirano pravosuđe. Sram me je u kakvome društvu živim.

Sramota je da se neke zadrži u pritvoru što su dali stolove da se na njima piše peticija za opće dobro, dok se na slobodi nalaze zloćudni rušitelji brojnih života koji cijelu naciju bacaju na koljena.

Dokle god su odvjetnici, čitaj navijači u svojim predmetima što je njihovo pravo i častan posao, u medijima nema nam sreće.

Sudcima i odvjetnicima je mjesto u sudnici, a kriminalcima u pritvoru. Dotle smo došli da bi trebali u Hrvata pjevati srpsku himnu “Bože pravde”!

 

Slaven Letica: Uspon i pad jedinoga hrvatskog oligarha Ivice Todorića

facebook komentari

Nastavi čitati