Kolinda Grabar Kitarović: Nikad neću dopustiti ugrožavanje ljudskih života, ni u zraku, ni na zemlji!

0

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je, u vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu, sudjelovala na dočeku 5. hrvatskog kontingenta koji se vratio iz misije „Odlučna potpora“ (Resolute Support) u Islamskoj Republici Afganistanu.

Tom prigodom vrhovna zapovjednica, nenajavljeno je obišla i zrakoplove Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te se susrela s pilotima, kako bi se, u kontekstu nedavnog Izvješća o stanju MiG-ova, na licu mjesta detaljno upoznala sa stanjem borbenih zrakoplova MiG-21.

Nakon razgovora s pilotima i uvidom u stanje Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica ostaje zabrinuta stanjem materijalnih resursa, konkretno zrakoplova MiG-21.

Naglasila je važnost borbene spremnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te sigurnosti zrakoplova kao temelja za obavljanje zadaća. Kazala je kako nikada neće dopustiti ugrožavanje ljudskih života, ni u zraku, ni na zemlji.

Posebno je pohvalila hrabrost i srčanost pilota koji svakodnevno ispunjavaju sve svoje zadaće te odlučno i beskompromisno štite hrvatsko nebo i teritorij, osiguravajući time nacionalnu sigurnost.

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga i nadalje će se snažno zalagati za modernizaciju materijalnih resursa te da se tijekom 2017. godine donese konačna odluka o kupnji novih borbenih zrakoplova.

Kolinda Grabar Kitarović: Zbog terorističke prijetnje Europi moramo čim prije izgraditi sustav domovinske sigurnosti

facebook komentari