Kolinda Grabar Kitarović podržala branitelje i invalide koji prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja

3

HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Republike Kolinda Grabar Kitarović podržala je danas branitelje i invalide Domovinskog rata koji već osmi dan pred Ministarstvom branitelja prosvjeduju tražeći ostavke ministra Predraga Matića, te njegove zamjenice i pomoćnika.

osmi-dan-prosvjeda-branitelji-i-dalje-traze-ostavku-ministra-482x321-20141043-20141027131633-9b6364dd6b121c0ab58d50be7958e458Grabar Kitarović je posjetila prosvjednike i obišla njihov šator, te odala počast preminuloj prosvjednici Nevenki Topalušić, no odbila je dati službenu izjavu novinarima. javlja Hina.

Jedan od organizatora prosvjeda, predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški rekao je novinarima nakon njezina posjeta kako se zahvaljuje svima koji su ih posjetili.

Na upit novinara podržavaju li Grabar Kitarović kao predsjedničku kandidatkinju, jer su se iz skupine koja se nalazila na platou pred Ministarstvom čuli povici da je ona nova hrvatska predsjednica, Glogoški je rekao kako u prosvjedničkom šatoru nije bilo nikakvih povika ili pljeska, te da su za njih svi kandidati isti.

-Tko će pobijediti, odlučit će hrvatski narod – dodao je.

Novinari su ga pitali i čini li mu se da predsjednički kandidati koriste branitelje za svoju kampanju, na što je Glogoški odgovorio da njih nitko ne može koristiti, a svatko tko dođe u njihov šator je dobrodošao, neovisno o tome je li građanin Zagreba i Hrvatske ili predsjednički kandidat.

Ocijenio je kako od takvih posjeta zasad branitelji nisu imali konkretne koristi, jer dosad nisu čuli odgovore koje traže.

-Nitko nam nije dao potporu kojom bi se založio za rješavanje nekog problema, a konkretan odgovor na naše zahtjeve nismo dobili od nikoga, ni od vlasti niti od oporbe – ustvrdio je Glogoški.

– Ne razmišljamo o odlasku kućama, iako smo umorni – istaknuo je Glogoški, a prosvjed se nastavlja sve do ispunjenja zahtjeva.

Podsjetimo, prosvjednici osim na ostavkama inzistiraju na donošenju Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja, o čemu su za sutra najavili okrugli stolu u svom šatoru, na koji je pozvan cijeli državni vrh.

Ispred Ministarstva branitelja i dalje je nekoliko stotina branitelja iz cijele zemlje, a preventivno je nazočna i jedna ekipa Hitne medicinske pomoći jer je jučer nekolicini branitelja pozlilo.

Ministar branitelja Predrag Matić došao je danas normalno na posao i ušao u zgradu na glavni ulaz, a rad Ministarstva odvija se uobičajeno, doznaje se u Ministarstvu branitelja.

 M.M./hrsvijet.net

facebook komentari

  • Gabro Vuskic

    Krivo drvo slomi, ne ispravi, znao mi je često govoriti moj otac Petra za one koji su nepopravljivi. U ovom slučaju su nepopravljivi ovi na VRHU, na DNU, u SREDINI, na KRAJU i pri KRAJU vlasti predsjednika RH YUsipovića. PoZDrav svima.

  • 1diablo

    Upravo sam čuo na nova tv,kako se jedan branitelj samozapalio i hitno je prebačen u bolnicu… Tuga,on se smije sa onim mumijama i daje im ordenja a ovdje ljudi gube zdravlje i živote…

    • evo i meni su javili!