Kolinda Grabar Kitarović: Stanje u BiH me prilično zabrinjava

0

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Bruxellesu se sastala s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom. Teme razgovora bili su položaj Hrvatske u Europskoj uniji i politika prema susjedstvu.

U Europskoj uniji ću razgovarati o položaju Hrvatske, o našim planovima, o tome kako možemo još bolje iskoristiti europske fondove, ali i poziciju sukreiranja zajedničkih politika, a posebno ću se posvetiti i odnosima sa susjedima, a posebno stanju u BiH koje me prilično zabrinjava, izjavila je jučer predsjednica novinarima.

Osim toga, Hrvatska će predsjedati Unijom u prvoj polovici 2020. a to je vrlo složena zadaća i već sada treba početi razgovarati o tome, naglasila je predsjednica.

Kolinda Grabar-Kitarović sastaje se još s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom i predsjednikom Europskog parlamenta Martinom Schulzom.

Krajem travnja prošle godine bila je u svom prvom radnom posjetu sjedištu EU-a i NATO-a, a sada dolazi u drugi. Riječ je o redovitom dijalogu o temama koje su na dnevnom redu tih euroatlantskih integracija.

Što se tiče posjeta sjedištu NATO-a, sastanak s glavnim tajnikom Jensom Stoltenbergom je odgođen jer će on morati otputovati iz Bruxellesa. Kakao se doznaje, Stoltenberg je dobio poziv za audijenciju kod pape Franje pa se ovoga puta neće moći sastati s hrvatskom predsjednicom.

facebook komentari