Kolinda Grabar Kitarović: Unatoč padu Sigeta, to je bila čudesna pobjeda!

3

Hrvatski knez Nikola Šubić Zrinski dao je život kao Hrvat i kao Mađar za vrijednosti koje su i danas temelj Europe, ispunjavajući svoju dužnost da zaštiti “kršćansku civilizaciju i kulturu”, rekao je u srijedu u Sigetu mađarski predsjednik Janos Ader povodom obilježavanja 450. godine Sigetske bitke.

Intoniranjem hrvatske, mađarske i turske himne na sigetskoj tvrđavi u nazočnosti najviših dužnosnika triju država održano je središnje obilježavanje 450. godišnjice Sigetske bitke, za koju povijest smatra da je spasila Beč zahvaljujući zapovjedniku sigetske utvrde Nikoli Šubiću Zrinskom koji je zaustavio osmansko nadiranje.

facebook komentari

 • meduza

  Priglupa plavuša koja je potvrdila sve stereotipe o plavušama. Jučer na nekakvom sastanku na Bledu na kojem se spominje “zapadni balkan” ona osuđuje “pojave nacionalizma pa čak i separatizma u susjedstvu”. Time je indirektno rekla što misli o Hereg-Bosni kao trećem entitetu i o federalizaciji države. Samo nije rekla što je alterantiva onome što ona zove nacionalizam i separatizam. Zašto nepismena glupača ne kaže da je to unitarizam, i da je ona na ideološkoj poziciji koju su nekad okupirali Slobodan Milošević i Veljko Kadijević a danas Stjepan Mesić i Sefer Halilović? Ja sam glasao za ovo, ali nekon one isprike zbog NDH, a pogotovo nakon ovog jučer, meni će se prije ruka osušiti nego što ću opet zaokružiti ovu unitarističku glupaču.

  • Nada Jurinčić

   Nije ona glupača,ona je sluškinja NWO-a,klon,isprana klaunica.Antihrvatica.
   Glumica.

 • Sivooki

  “Kad bogovi hoće nekoga kazniti, prvo mu oduzmu pamet.”
  Podizati spomenik osvajaču i onomu koga je njegova vojska ubila – to je nešto NEPOJMLJIVO!
  Jest uživao onaj Turčin, i ima pravo…. Bez borbe i ratova, eno Turaka i u Beču i u Berlinu….