Pratite nas

Komentar

Kolinda iznenadila Josipovićev stožer, Josipović: “Njen program su fantazije”

Objavljeno

na

Insider portala Direktno.hr doznaje kako je Kolindino predstavljanje na Pantovčaku odgledano s velikom pozornošću, ali i blagom nervozom

Ima slike, nema tona, izjavio je to Ivo Josipović u lipnju pri prvom pojavljivanju Kolinde Grabar Kitarović kao kandidatkinje za predsjedničke izbore. No pitanje je bi li istu izjavu i ponovio, nakon što je odgledao Kolindin najnoviji nastup na službenom predstavljanju. A gledao je, kako direktno.hr doznaje iz pouzdanih izvora, u Uredu Predsjednika na Pantovčaku, okružen bliskim suradnicima, među kojima je i PR strateg Krešimir Macan. 

kolindaaPredstavljanje najjače Josipovićeve protukandidatkinje odgledano je, doznajemo, s velikom pozornošću, ali i blagom nervozom.

Sada je i najvećim skepticima prema snazi HDZ-ove kandidatkinje postalo jasno kako je u pitanju ozbiljan takmac. Kolinda je Josipovića i njegove savjetnike iznenadila izravnošću i sadržajnošću svog programa. Po završetku prijenosa Kolindinog predstavljanja, glavno pitanje među ekipom na Pantovčaku glasilo je: što ćemo sad?

Zamislile su ih, očigledno, Kolindine izjave kako Hrvatskoj ne trebaju novi temelji, ni novi ustav, ni takozvana druga republika.

”Inicijativa Ive Josipovića o novom ustavu samo je još jedna obmana, kao što je to bila i takozvana Nova Pravednost. Jednostavno prazna priča. Gospodina Josipovića pitam odakle mu hrabrost danas tražiti veće ovlasti kad nije koristio ni one koje ima po sadašnjem Ustavu”, rekla je Kolinda na predstavljanju.

A postavila je i pitanje o tome može li se navesti i jedan potez aktualnog predsjednika koji će se pamtiti nakon njegova mandata.

”Pamtit će se samo po tome da nikad kad je trebao, po doista bitnim pitanjima, nije imao stav.” (direktno.hr)

>>Kolinda Grabar Kitarović danas predstavila svoj program

IZ Belog Manastira stigla je reakcija predsjednika Ive Josipovića. On je izjavio kako je predizborni program ono što netko realno hoće i može učiniti, a da njegova protukandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović nema program, već određenu fantaziju i nerealne ambicije.

Ona “ne može, ne zna i neće”, rekao je Josipović na traženje novinara da komentira program koji je u utorak predstavila predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović.

Ne može, rekao je, zato jer ono što je danas ispričala podrazumijeva ukidanje Vlade, Sabora i lokalne samouprave. Ona misli da bi sve to regulirala – i to kako? – udaranjem šake o stol, rekao je Josipović.

Ne zna jer su oni koji znaju otišli iz HDZ-a, kazao je te dodao da rečeno kako su taj program pisali neki stručnjaci iz Mostara, a usvojila ga je stranka. “Kakav je to neovisni predsjednik ili predsjednica, kojem jedna stranka daje program?”, pitao je Josipović.

Ocijenio je kako Grabar-Kitarović takav program nije ni sposobna ostvariti jer je riječ o potpuno nerealnim ambicijama. To zapravo i nije program, već određena fantazija, a glavna mu je odrednica “udri po predsjedniku”, rekao je Josipović.

Na novinarski upit da komentira tvrdnje Grabar-Kitarović da je najavio ustavne promjene s ciljem povećanja predsjedničkih ovlasti, a da nije koristio ni postojeće, Josipović je rekao da njegov prijedlog ustavnih promjena “ne predstavlja povećanje ovlasti, već određenu profilaciju i usklađivanje, ali sigurno ne i mijenjanje parlamentarnog sustava”. Smatra kako Grabar-Kitarović “govori o nekim stvarima, o kojima nije upoznata”.

Zamoljen da komentira današnji medijski napad glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića na njega predsjednik Josipović kazao je kako u HDZ-u “kolektivno vode kampanju”.

“Drago mi je da sam ga razveselio. Toliko sam ga razveselio da vidi i nekakve miševe, vjerovatno su bijeli“, poručio je Brkiću predsjednik Josipović.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

STEVO CULEJ: NEKA VIDE DA NAS IMA!

Objavljeno

na

Objavio

Sve prijatelje i ratnike pozivam da lajkom potvrde svoju spremnost kao toga dana. Neka vide da nas ima. Napisao je Stevo Culej uz fotografiju Specijalne policije na Velebitu.

Prisjetimo se kako je bilo tri zime provesti na toj bajkovitoj planini našim specijalcima, nije lako ni ispričati…

U Domovinskom ratu najviše vremena na Velebitu provela je upravo specijalna policija.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Željko Glasnović: Titoslavija je od 1945. bila na infuziji

Objavljeno

na

Objavio

Titoslavija je od 1945. bila na infuziji.

Živjela je od zapadnih kredita, njemačke ratne odštete i novac od većinom hrvatskih gastarbajtera.

Dok je trošila milijarde dolara na naoružanje nije mogla ni proizvesti toaster koji je mogao konkurirati na otvorenom tržištu.

Vodili su je crveni guzičari i balkanci koji su odgajali piliće u klaviru oduzetih stanova.

Nasljednici te privilegirane klase su nas ogulili do 1990. To se također prešućuje. SFRJ je bankrotirala prije pada Berlinskoga zida.

Željko Glasnović: Što će vam zakoni, kada nitko to ne provodi

facebook komentari

Nastavi čitati