Kolinda u Subotici: Srbija će morati potpuno provesti međudržavni sporazum u dijelu koji se odnosi na prava hrvatske manjine

27

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u četvrtak u Subotici da Srbiji neće biti postavljani ultimatumi, ali da ona mora potpuno provesti međudržavni sporazum dvije zemlje u dijelu koji se odnosi na prava hrvatske manjine ukoliko želi nastaviti pristupne pregovore s EU.

“Definitivno ćemo ustrajavati na zahtjevu da se provedu preuzete obveze Srbije u području ljudskih i manjinskih prava Hrvata u Srbiji, ali i kada je o drugim otvorenim pitanjima riječ – pitanju nestalih i razgraničenja”, izjavila je kandidatkinja HDZ-a tijekom posjeta sjedištu Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) u Subotici.

Ona je u prostorijama stranke razgovarala s vojvođanskim Hrvatima i predstavnicima njihovih institucija u Srbiji, kojima je poručila da ih je došla podržati, čuti njihove probleme, ali i zatražiti potporu na predstojećim predsjedničkim izborima.

“Obećavam da ću se od prvoga dana iskreno i potpuno zalagati za vas u razgovorima s predstavnicima državnih vlasti Srbije i ta pomoć neće biti samo deklarativna, kakvu nude sadašnja hrvatska vlada i predsjednik”, poručila je Kolinda Grabar Kitarović.

Upitana o premijerovom bojkotu summita šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe s Kinom u Beogradu, ona je rekla da “u jednu ruku podržava takvu odluku zbog neograđivanja Srbije od Šešeljevih izjava”, ali i da joj je “žao što zbog toga pate naši odnosi s Kinom”.

Predsjednik DSHV-aPetar Kuntićpozvao je Hrvate u Vojvodini da glasuju zaKolindu Grabar Kitarovićna predsjedničkim izborima zbog uvjerenja da će se ona, kao kandidatkinja HDZ-a, doista zalagati za ovu zajednicu.

“Za ovih 25 godina koliko postojimo, uvidjeli smo da HDZ najbolje razumije probleme Hrvata u Srbiji, i zato podupiremo njihove kandidate”, izjavio je Kuntić.

On je rekao da hrvatska manjina najviše problema ima sa zastupljenošću u parlamentarnim i državnim tijelima Srbije, ali i da trenutačno nedostaje jasna i konkretna potpora matične Hrvatske te da očekuju da se to promijeni.

Kolinda Grabar Kitarović prvi je predsjednički kandidat uopće koji je u sklopu izborne kampanje posjetio vojvođanske Hrvate.

M.M.

facebook komentari

 • konačno skontali

  Republika Vojvodina u kojoj će vladati Hrvati i Mađari.
  Tako je Kolinda.
  Ako može biti RS u BiH zašto ne može biti RV.

  • DIKI

   Zato što neće da može.

   • peppermintt

    a kako to mislite spriječiti ?

    • DIKI

     Veoma lako. Uostalom šta te briga. Kolinda ionako radi za nas. Dok vi ukapirate, ode Ćira u tunel.

     • diablo

      Za vas više ne rade ni rudari rudnika Trepča,kamo li jedna Kolinda…

     • DIKI

      He,he,he, samo se nadaj.

     • peppermintt

      ko će za vas radit, ni sami za se ne radite, idi bre ne brukaj se

     • DIKI

      Šta ti znaš???? Malo propagandice i ništa više. Pola ti tekstova o Srbiji. svako se češe gde ga svrbi. Malo u svoje dvorište, metlu, pa tek onda kod komšija. I nemojte Bakira ljutiti, Kolinda vam daleko. Ako se Baki naljuti, belaj. Posle će se pravdate Merkelovoj: ”Nismo hteli, Srbi nas podgovorili”. Ćao, nemam više vremena. Pozdravi Kolindicu.

     • diablo

      Putuj Selma i ne naginji se kroz prozor..bye,bye…

     • peppermintt

      ode diki plakat za Putinom :)))

     • DIKI

      A ne, sada svi učimo Kineski i treniramo Kung Fu. Eto, osvežio sam vam portal, da ne čamite sami, a što se Putina tiče, ne moram plakati, čovek se lepo drži. Kakva je ala navalila, odlično se drži. Naročito kada se pročitaju tekstovi autora koji mu nisu naklonjeni. Uplašili se ljudi, Putin dobro igra šah. Pozdravite mi Srku, Erdogan mu se uskopistio načisto. Zna Ture ko drži adute. Došla SIPA da vas pipa.
      Ćao administratori. Jel ima ko da ovde nije administrator??? Znači ja, Srka, Kvot i, i i i niko više. Mašala. Arivederči šefovi.

     • peppermintt

      diki čitala sam onaj tekst o navodnom šah matu koji putko navodno priprema , ima i ovdje objavljen, ali ono je tek popis pustih želja, ništa više. S Kinezima se nitko usrećio nije…
      admini ne admini kaj tebe to briga, jedno je sigurno ti nikad neš to postat

     • diablo

      Nemoj ga više ti osvježavat,pa ga odma lipi đava odnio..Čuješ se malo na kozju balegu,pa eto,ako je bilo dosta 97 oproštaja pali tamo odakle si se i dokotrljao..Primljen si ovdje kao čovjek,pljunuo si na gostoprimstvo i ovdje si postao persona non grata!-ende-

     • DIKI

      He, he, he, nisi ni ti na poskoku dobrodošao, žena te moli da odeš pa opet visiš. To je ljubav, što jes jes, slatko sam se nasmejao kako te praši. Dolaziš nezvan i kod nas, i misliš da si maskiran, Što ti reče ovaj vaš: ” ali preskačem tebe jer si osoba bez karaktera. Kapiraš?” Agromentum beše, jel te. Zveknu ti šamarčinu javno samo tako. Strefio te je kako treba. Ti si na mnogim mestima persona non grata pa dosađuješ. Neko te slagao da si nevidljiv, stelt boga ti. Ali, brišu te, nepristojan si. Bez karaktera.
      Pozdravi koleginicu kontesu Neru, pozdravlja je konte DIKI. I ne tuci i ne resetuj taj ruter, ne pomaže. A, vidim da ćeš uskoro vežbati Kozaračko kolo, samo džaba ti je, mi sada plešemo Kineske plesove.
      I malo vežbaj pristojno ponašanje, kakav si ti to nepristojan šef? Moraćeš sve ovo brisati, naročito svoj nedostatak kulture. Sramota, ali nema veze, briši.
      I reci Neri da mi na pamet ne pada da budem admin, odbio na nekoliko mesta. To je malo ljigav posao, pokvaren.

     • kučibaba

      poštovani , trolanje nije dopušteno
      ukoliko želite poštovati naša pravila ugodno vam forumiranje, ovaj komentar će vam biti brisan

     • DIKI

      *****************

     • kučibaba

      poštovani , imate ban
      do daljneg

     • peppermintt

      Čovik budi Diki, mani se tračeraja priglupastog
      🙂

     • DIKI

      Dno dna.

     • peppermintt

      jube nemoj da te diki idi, ta će čovik viš da mu dosadno pa traži sebi mista negdi 😀

     • DIKI

      Jeste Nero, ne idem na poskok kao neki, pa dosadno, Samo se ti nadaj.

     • Lilith

      Ali kako uvijek sebi misto đonom traže!? E to ne mogu razumit!

     • diablo

      Genetika!

     • diablo

      Ne može on mene naljutit.Nije on omiljen ni tamo gdje obitava na vesti-netu,tako da…Pljunuo je na gostoprimstvo,nije poštivao pravila i neka ide svojim putem..

     • ZNA se

      Ne kontaju oni to moj Diki.Pogledaj samo Vladu RS.Više je Bakirovih tri puta od Čovićevih koji je usput rečeno više naškiji nego njihoviji.
      A toliko uvlačenje ..

     • Moj Dik

      Tako sam i ja svom dikiju tepao dok sam bio pubertetlija

   • Gabro Vuskic

    diki ti od pustog lišća ne vidiš granje, htio sam reći od puste mržnje mržnje ne vidiš ISTINU. Istina je ta da ste vi Srbi prije tridesetak godine brojili nekih petnaest milijuna Srba na području bivše YU (ako ne vjeruješ, pregledaj međunarodne enciklopedije, pa ćeš se sam uvijeriti. To nismo pisali mi Hrvati, nego vi Srbi koji ste dominirali propalom i nepovratnom YU) a gdje ste danas.
    Vojvodina će se odcijepiti, ti to htio ili ne; isto kao što se je ocijepila i Kosova. A što se tiče RS to će biti KUSUR ZA PODMIRIVANJE RAČUNA!