Connect with us

Politika

Komšić: Bit će rata pokuša li se Republika Srpska odcijepiti od BiH

Published

on

[quote]Odgovarajući na izravno pitanje što će se dogoditi ukoliko sadašnji predsjednik RS Milorad Dodik doista pokuša realizirati svoje prijetnje o otcjepljenju tog entiteta, Komšić je kazao kako će u tom slučaju državu braniti ne samo Bošnjaci nego i mnogi drugi, uključujući i njega osobno.[/quote]

Svatko kome je stalo do Bosne i Hercegovine uzet će oružje i braniti državu ukoliko bi se Republika Srpska pokušala od nje otcjepiti, izjavio je predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić u intervjuu za “Oslobođenje”.

Odgovarajući na izravno pitanje što će se dogoditi ukoliko sadašnji predsjednik RS Milorad Dodik doista pokuša realizirati svoje prijetnje o otcjepljenju tog entiteta, Komšić je kazao kako će u tom slučaju državu braniti ne samo Bošnjaci nego i mnogi drugi, uključujući i njega osobno.

“Budala je onaj tko misli da tako neće biti ako se pokuša otcjepiti dio zemlje”, kazao je Komšić ističući kako se nije zaboravilo što se u BiH zbivalo od 1992. do 1995. godine.

“Cijepati zemlju sigurno vodi u rat. Zato je to glupa politika. Sve može, o svemu možemo razgovarati ali o tome ostaje li BiH cijela ne možemo nikako”, kazao je Komšić.

Ukupno stanje u zemlji Komšić je ocijenio zabrinjavajućim no dodao je kako se iz njega može izaći.

Komentirajući sadašnji odnos međunarodne zajednice prema BiH, Komšić je ustvrdio kako uz iznimku SAD tu nema “nikakve smislene politike” nego samo interesa pojedinih zemalja koji nisu vezani samo za BiH nego su znatno širi.

“Mislim da je SAD-u najviše stalo do nas. Ili im je barem najpoštenije stalo do nas”, kazao je Komšić pojašnjavajući da iako BiH Washingtonu nije od strateškog značaja, Sjedinjene Države u odnosima s BiH ipak inzistiraju na vrijednostima na kojima su same organizirane.

dnevnoba

facebook komentari

Continue Reading
Advertisement
Comments

Politika

(VIDEO) Verbalni okršaj Marasa i Radina u Saboru: Kaj ćeš ti meni govoriti da sjednem!?

Published

on

By

Tijekom današnje sjednice Sabora došlo je do svađe SDP-ova Gordana Marasa s Furiom Radinom koji danas predsjeda saborskom sjednicom.

Maras je pokušavao odgovoriti ministru obrane Damiru Krstičeviću, koji ga je, među ostalim, pitao da li je služio vojni rok.

Radin Marasu nije dopuštao da se za to koristi institutom povrede Poslovnika tvrdeći da to ne može učiniti na izlaganje ministra.

Maras je odbijao sjesti nakon što mu je Radin uskratio riječ i dao riječ Željku Glasnoviću.

I HDZ-ovi zastupnici su Marasu  iz klupa također dovikivali da sjedne. “Neću sjesti! Kaj ćeš mi ti govoriti da sjednem?”, govorio je Maras no na kraju je sjeo. Iako je još jednom dignuo ruku da se javi za riječ, to mu nije bilo dozvoljeno.

facebook komentari

Continue Reading

Politika

Zdravko Marić će tužiti Marasa? ‘Prevršio je svaku mjeru!’

Published

on

By

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je Marasov ‘napad’ na njega u Saboru.

U Saboru je danas SDP-ov Gordan Maras rekao da ima dokaz da je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo ministra financija Zdravka Marića na preveliku izloženost Agrokora.

Na te je optužbe odgovorio sam ministar.

“Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji u prezentaciji za 2015. i 2016. To nije tijelo koje nalaže bilo kojoj instituciji, odnosno regulatorima da nešto čine.

Naprotiv, regulatori čine to Vijeće. Ne vidim koja je poanta tih upozorenja. Nikad se na tom Vijeću ne spominju pojedini primjeri.

Inače što se tiče njegovih istupa gospodina Marasa, mislim da je prevršio svaku mjeru. I u javnosti govori o tome, radi se o javnom blaćenju i obezvređivanju mene osobno.

Razmislit ću o konkretnim aktivnostima. Mislim da je prevršio svaku mjeru. Neću s njim polemizirati.

U Saboru sam mu već nekoliko puta argumentirano odgovorio. Razumijem što je politička arena, ali ovo je značajno ispod pojasa”, rekao je Marić.

facebook komentari

Continue Reading