Pratite nas

Komšić: Nije mi jasno zbog čega je premijer RH Zoran Milanović dolazio u Mostar

Objavljeno

na

Predsjednik Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je u nedjelju navečer kako mu nije jasno zbog čega je predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović dolazio u Mostar a ustvrdio je i kako o tom posjetu uopće nije bio informiran nego je o njemu doznao od novinara.

[quote]”Loše je što Milanović nije izvijestio Sarajevo o dolasku u Mostar”, kazao je Komšić za dnevnik TV Federacije BiH (FTV) komentirajući posjet hrvatskog premijera.[/quote]

“Premijer susjedne države trebao je doći u glavni grad druge države i njegova poruka trebala je biti upućena svim građanima”, kazao je Komšić.

Dodao je kako mu zapravo nije ni jasno što su pravi razlozi dolaska hrvatskog premijera u sadašnjoj situaciji.

[pullquote_right]Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je u nedjelju navečer kako mu nije jasno zbog čega je predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović dolazio u Mostar a ustvrdio je i kako o tom posjetu uopće nije bio informiran nego je o njemu doznao od novinara.[/pullquote_right]

“Za nas je najbolje da nas susjedi sada ostave na miru. Ovo je naš problem i mi ga moramo riješiti”, kazao je Komšić pojašnjavajući kako se to odnosi i na poziv srbijanskog vicepremijera Aleksandra Vučića predsjedniku Republike Srpske na razgovore u Beograd.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović također je ocijenio kako Mostar nije bio pravo mjesto koje je Milanović trebao posjetiti iako je poslao dobre poruke.

“Poruke su dobre”, kazao je Izetbegović suglasivši se s Komšićem kako je Milanović ipak trebao doći u Sarajevo a ako je već posjetio sjedište HDZ BiH u Mostaru trebao je posjeti i sjedište Stranke demokratske akcije (SDA) koje je također zapaljeno.

Komentirajući mogućnost da podnesu ostavke na sadašnje dužnosti ukoliko se prosvjedi i nemiri u zemlji nastave Komšić je kazao kako je to spreman učiniti.

“Ostavku bih podnio s olakšanjem”, kazao je Komšić no nije precizirao hoće li to doista učiniti.

Potvrdio je ipak kako je osobno spreman poduprijeti provedbu izvanrednih izbora kao moguće rješenje sadašnje krize.

Bakir Izetbegović je pak kazao kako ostavku ne kani podnijeti te kako ga smijeniti mogu samo oni koji su ga i izabrali na izborima kao i da će od ponedjeljka odlaziti u zgradu Predsjedništva BiH “pa taman tamo izgubio glavu”.

Potvrdio je kako stoji iza prijedloga za provedbu izvanrednih izbora iako stranke iz RS vjerojatno na to neće pristati.

Sugerirao je kako bi u tom slučaju trebao intervenirati visoki predstavnik međunarodne zajednice i izmijeniti izborni zakon te omogućiti provedbu izbora a samim tim i dolazak nove vlasti kakvu narod želi.

Jedini pametan potez Milanovića od kako je na vlasti. Neovisno od kuda je došao poticaj … ne zaboravimo Hrvatska je članica EU, a Hrvati koji žive u BiH su, izuzev Komšića i nekoliko njegovih pajdaša (iako možda i oni) državljani Hrvatske pa tako i pod zaštitom EU …

Nino M.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

VLADIKA GRIGORIJE OTVARA RESTORAN U PROSTORIJAMA SPC U DUBROVNIKU?

Objavljeno

na

Objavio

Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije, prema pisanju srbijanskog portala Alo, deložirao je u Dubrovniku Vijeće srpske manjine toga grada, što je, kako se navodi, izazvalo gnjev kod oko 3.500 dubrovačkih Srba.

Oni sada navodno peticijom traže od patrijarha Ireneja da ih ukazom makne iz zone nadležnosti.

Grigorije je tvrdio da će proširivati galeriju ikona u prostorima Crkve u Dubrovniku, te je zbog toga naložio SNV-u da napusti ured od pukih 15 kvadrata za koji im je SNV plaćao 2.000 kuna mjesečno najma, piše Krugoval Domovina

Dubrovački Srbi u pismu upućenom patrijarhu Irineju i Sinodi SPC-a smatraju da vladika namjerava crkveni prostor dodatno komercijalizirati otvaranjem restorana, naveli su u javnom pismu ljudi iz dubrovačkog SNV-a.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Miro Kovač: Ne vjerujem da je riječ o političkom progonu Ivice Todorića

Objavljeno

na

Objavio

U Studiju 4 gostovao je Miro Kovač, predsjednik saborskog odbora za vanjsku politiku i bivši ministar vanjskih poslova.

Komentirajući akciju Agrokor, istaknuo je da se zalaže za utvrđivanje političke odgovornosti. To je naša dužnost i prema građanima koje zastupamo, i prema državi. Osobno se zalažem za rasvjetljavanje svega onoga što se događalo kad je riječ o Agrokoru, rekao je Kovač. Istaknuo je kako vjeruje da u Hrvatskoj pravosuđe funkcionira neovisno i ne vjeruje da je riječ o političkom progonu Ivice Todorića.

Osvrnuo se i na posjet predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Rusiji. Rekao je da očekuje pomak u odnosima između Hrvatske i Rusije.

Očekujem da ćemo najviše jačati dijalog na području gospodarstva jer postoje sankcije Europske Unije prema Rusiji, ali i Rusije prema Europskoj uniji i zbog toga je Hrvatska trpjela štetu na planu gospodarstva. Ali Rusija ima pravo diskrecije i može propustiti neke tvrtke na svoje tržište.

Da bi se to dogodilo važno je imati dobre prijateljske odnose sa Rusijom i mi to želimo, istaknuo je Kovač.

 

facebook komentari

Nastavi čitati