Pratite nas

Religija i Vjera

Komunistički režim na Kubi dopustio izgradnju crkve, prve nakon 55 godina

Objavljeno

na

Odluka komunističkih vlasti novi je znak poboljšanja odnosa s Katoličkom Crkvom

Komunističke vlasti na Kubi prvi put nakon 55 godina dopustili su izgradnju katoličke crkve u toj državi, a analitičari navode kako je riječ o znaku da se odnosi između Havane i Vatikana nastavljaju popravljati.

Crkva s 200 mjesta bit će izgrađena u gradu Sandino, u provinciji Pinar del Rio, a kako prenose crkveni mediji, njezinu gradnju donirat će katolici iz američke savezne države Florida. Kako je to opisao profesor povijesti religije na Sveučilištu u Havani Enrique Lopez Oliva, dopuštenje za izgradnju crkve znakom je novog razdoblja poboljšanja u odnosima između kubanskog komunističkog režima i Katoličke Crkve.

Prijelomna točka u poboljšanju odnosa, nakon desetljeća napetosti, bio je sigurno posjet sv. Ivana Pavla II. Kubi koji se dogodio 1998. Otočnu državu posjetio je i papa Benedikt XVI. 2012.

U nekoliko posljednjih godina kubanske su vlasti popustile s represijom protiv katolika, pa su tako vratili blagdan Božića kao neradni i dopustili su prenašanje svetih misa u službenim radijskim i televizijskim medijima. Također, članovi komunističke partije odnedavno mogu sudjelovati u crkvenim obredima.

Bitno.net

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Religija i Vjera

Fra Mario Knezović: Sotono u ime Isusovo umukni

Objavljeno

na

Objavio

Umjesto da konačno zašute suradnici zla i sotone, ušutkuju se Božji glasnici i proroci istine.

Vrijeme je da zašute i umuknu vračari, lažni proroci, pisci horoskopa, širitelji ideologija koje negiraju Božje zakone. Vrijeme je da u ime Isusovo umukne glas Belzebula u srcima promotora kulture smrti, da umuknu političari i svjetski moćnici koji gradeći zlatnu teladi i kule babilonske potajice stvaraju novi svjetski poredak.

Prorok Joel poziva svećenike da dignu glas, proglase post, narod sazovu na molitvu jer se približio kraj i propast ovoga svijeta. Trubite u trublju na Sionu! Dižite uzbunu na svetoj mi gori!

Neka svi stanovnici zemlje dršću,jer dolazi gospodnji dan, poruka je proroka. Indijski vođa Ghandi je postio kad je narod bio u velikim izazovima i krizi. Možemo li očekivati da današnje vođe počnu preko posta i molitve rješavati probleme i katastrofe, a ne samo da pukom diplomacijom obračunavaju sa zlom.

Poslušajte propovijed fra Marija Knezovića koja je razdrmala brojna srca.

fratar.net

>>> Fra Mario Knezović: Što prorok Izaija poručuje mentalnim komunistima i udbašima?

facebook komentari

Nastavi čitati

Religija i Vjera

Papa Franjo kanonizirao 35 novih mučenika

Objavljeno

na

Objavio

Papa Franjo kanonizirao 35 novih mučenika

Papa Franjo je kanonizirao 35 rimokatoličkih svetaca, uključujući i troje djece koja su ubijena u 16. stoljeću u Meksiku, a smatraju se prvim mučenicima koji su ubijeni zbog svoje vjere u Novom svijetu, javlja Reuters.

Papa Franjo je sazvao i sinod, sastanak biskupa iz šire amazonske regije, a kako bi razgovarali o stanju crkve i široj regiji koja uključuje Brazil, Venecuelu, Ekvador, Kolumbiju, Boliviju, Peru i Surinam.

Također, kanonizirao je još 30 mučenika koji su u 17. stoljeću ubijeni u Brazilu, uljučujući i dvojicu portugalskih misionara koje su ubili Holanđani u vrijeme progona Katolika.

facebook komentari

Nastavi čitati