Pratite nas

Život

KONZUMERIZAM = Imperijalizam bankaroida i slugana vlasti i profita

Objavljeno

na

Na svom Facebook profilu renomirani hrvatski znanstvenih koji živi u radi u Švicarskoj kritizirao je „imperijalizam bankaroida i slugu vlasti i profita“

KONZUMERIZAM = Imperijalizam bankaroida i slugana vlasti i profita!!!

Prije samo dvije generacije – svi smo vraćali prazne boce od mlijeka, piva i vina u trgovinu koja ih je vraćala u tvornice, tamo su se prale i ponovno se ulijevalo mlijeko, voda, vino … Boce su bile reciklirane, a mi nismo znali da je to u duhu 2014+ ekološkog pokreta!

– Vodu smo pili s izvora, iz cisterne, iz ruke ili iz staklene čase, ne iz plastične boce kojih ima na tisuće bačenih po ulicama, nismo ni imali plastične vrećice.

– Svi smo hodali i penjali se po stepenicama. Nismo, za prijeći kilometar-dva, uzimali automobil, već smo uzimali bicikl ili išli pješke.

– Radili smo fizički i nismo trebali ići u klubove za mršavljenje i trčati po tekućoj traci koja troši struju…

– Imali smo jedan radio i televizor (rijetko) u kući, ne u svakoj sobi po jedan. Televizor je imao ekran kao kutija za pizzu, ne kao danas ekran veličine Slovenije.

– Imali smo sat na ručno navijanje, a u kuhinji smo radili ručno, ne s aparatima koji pojedu struje više nego proizvodi elektrana Krško.

– Imali smo (rijetko) telefon u kući, a danas ga svaka šuša nosi u džepu (većina imamo dva!)

– Ljudi su se vozili vlakom, a djeca su išla u školu pješke ili biciklom; ne kao danas mama-tata auto servisom.

– Naše su knjige služile drugoj, trećoj, četvrtoj generaciji, a sad svake godine kupujete nove za što treba posjeći šume i šume.

… Ljubav, Obitelj, Prijateljstvo, Zajedništvo i Suosjećanje su nam bili bitni i nismo ni znali za ‘’ekološke’’ pokrete … živjeli smo = NORMALNO!

… jer (cit. Abraham Lincoln) : ”Nije bitno koliko godina proživiš u životu, već koliko istinskog života ima u godinama koje proživiš = NORMALNO.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Kultura

Batarelo: Dosta je frljićizacije Hrvatske!

Objavljeno

na

Objavio

Udruga Vigilare od Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu traži povlačenje plakata kojima promovira pretplatu za kazališnu sezonu 2017./2018.

Na plakatu se, naime, nalazi par koji aludira na seksualni čin.

– Nakon zaprimanja više pritužbi zabrinutih građana, udruga je i formalno uputila prosvjedno pismo HNK-u, Ministarstvu kulture i Gradskom uredu za kulturu te pozvala građane da učine isto kako bi zajedničkom akcijom spriječili daljnje promicanje bluda, vulgarnosti i šunda u hrvatskom javnom prostoru – priopćila je Udruga Vigilare.

– Hrvatsko narodno kazalište kulturna je ustanova od nacionalnog značenja i ne može biti prepuštena umjetničkim aktivistima i kulturnim revolucionarima. Zadaća HNK-a jest očuvanje nacionalne i njegovanje klasične kulture, a ne prizemno provociranje kroz poigravanje vrijednostima najvećeg dijela hrvatskog naroda. Ovi prostački plakati ispod su razine HNK-a i pravi su primjer neodgovornog trošenja novca poreznih obveznika koji obilno financiraju tu ustanovu.

Ovoj frljićizaciji Hrvatske konačno ćemo stati na kraj – rekao je predsjednik udruge Vigilare dr. sc. Vice Batarelo.

facebook komentari

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Državni tajnik Milas otvorio Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju

Objavljeno

na

Objavio

U srijedu, 13.rujna 2017. u Ljubuškom je otvoren Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju čiju izgradnju je, najvećim dijelom,  pomogla Vlada Republike Hrvatske. Objekt se prostire na površini od 500 metara četvornih. Ima 30 prostorija različite namjene u kojima će za početak raditi fizioterapeut, logoped, defektolog i radni terapeut te će skrbiti za oko 100 osoba s poteškoćama u razvoju.

Tom prigodom, Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske čestitao je i zahvalio udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju Duga koji su inicirali ideju o izgradnji centra te načelniku općine Nevenku Barbariću, koji je sa svojim suradnicima pokrenuo te i realizirao ovaj značajni projekt.

„ Ponosan sam jer je doprinos otvaranju ovog Centra dala i Vlada Republike Hrvatske putem natječaja za financiranje obrazovnih, kulturnih, znanstvenih i zdravstvenih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH. Ovaj centar je primjer kako se zajedničkim naporima i suradnjom postižu izvrsni rezultati  “ rekao je Milas i dodao kako će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske nastaviti podržati i druge slične projekte koji su na dobrobit široj društvenoj zajednici, posebice kad su pitanju najranjivije skupine društva.

Istog dana, državni tajnik Milas je obišao Dom za starije i nemoćne osobe u Prozor Rami te posjetio Franjevački samostan Uznesenja BDM Rama Šćit. U popodnevnim satima,  u povodu obilježavanja 24.obljetnice stradanja Hrvata u mjestu Uzdol, općina Prozor Rama, zajedno s pripadnicima Treće bojne brigada Rama, te ministrom pravosuđa BiH g. Josipom Grubešom, posjetio je Memorijalni centar te odao počast stradalim žrtvama – civilima i pripadnicima HVOa.

facebook komentari

Nastavi čitati