Kotromanović se vraća iz Amerike sa 16 helikoptera

0

Kada je u pitanju Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, 2015. godina mogla bi biti godina povratka helikopterske jurišne konjice. Na proljeće iduće godine, vjerojatno već početkom ožujka, ministar obrane Ante Kotromanović odlazi u Washington. Tamo će se susresti s američkim kolegom, ministrom obrane Ashtonom Carterom

s kojim će više puta razgovorati o vojnoj bilaterali. Jedna od važnijih točaka razgovora dvojice ministara bit će finalizacija dogovora o obnovi eskadrile borbenih helikoptera za HRZ, komponente koja je u našem zrakoplovstvu nerazumno i u tišini ugašena prije deset godina.

U Ministarstvu obrane RH definitivno su odlučili nabaviti 16 rabljenih američkih borbenih helikoptera OH-59D “kiowa warrior”. Prije negoli se Kotromanović uputi prema Pentagonu, već krajem siječnja stručna ekipa iz HRZ-a otputovat će u SAD, gdje će pregledati helikoptere koje bismo od američke vojske dobili u sklopu američkog programa „Excess defense articles“ (EDA).

Helikopteri se nalaze u katalogu ponuda vlade SAD-a u sklopu programa viškova vojne opreme. Za sada nije poznato po kojoj bi se cijeni nabavljali laki izvidničko-borbeni helikopteri “kiowa warriorsi”. No, prema našem izvoru, SAD bi ponudio „dugoročno povoljan financijski aranžman“.

“Kiowa warriorse” u HRZ je voljan osobno pogurati i američki ministar obrane Carter kojemu Hrvatska nije nepoznat teren. Današnjoj generaciji hrvatskih političara vjerojatno je nepoznato da je Carter 1995. godine bio član pregovaračke delegacije SAD-a u Daytonu, gdje je okončan rat u BiH, ali i na području cijele bivše Jugoslavije.

Njegov angažman doveo je i do dogovora SAD-a i Rusije o rasporedu ruskih mirovnih snaga u postratnoj BiH. Ashtonovim tvrdim, neki kažu „jastrebovskim“, pristupom u krojenju karte s rasporedom mirovnih snaga u BiH neutralizirana je diplomatska akcija tadašnjeg šefa ruske diplomacije Andreja Kozirjeva koji je namjeravao u BiH dovući veći broj ruskih mirovnih snaga kako bi Moskva ostvarila snažniji utjecaj na Balkanu. Nedavno imenovanje ovog mirovnog pregovarača i doktora teorijske fizike za prvog čovjeka Pentagona mnogi vide kao dodatni plus u vojno-političkim odnosima Zagreba i Washingtona.

Sukladno američkim pravilima, prodaja helikoptera bit će vojna transakcija bez gospodarske kompenzacije u poslovima za hrvatske tvrtke, što je nesumnjivi minus u ovom aranžmanu.

Što će “kiowa warrior” donijeti HRZ-u? Dugoročno gledano, u sklopu članstva Hrvatske u NATO-u, OH-58 “kiowa warrior” može se okarakterizirati kao normalan korak zamjene ruske zrakoplovne tehnike zapadnom. Ovaj izvidničko-borbeni helikopter bit će pravi radni konj kojeg u HRZ-u neće štedjeti.

Međutim, kratkoročno, bit će to tehnička agonija, s obzirom na nedostatak pilota, kao i tehničara za održavanje zapadnih helikoptera. HRZ ni sada nema dovoljno pilota za sve svoje helikoptere. Ne postoji čak ni strateška rezerva pilota, po čemu smo vjerojatno jedinstvena država u NATO-u.

Paralelno s uvođenjem američkih helikoptera valja prionuti obuci pilota, tehničara, ali i prilagoditi cijelokupnu logistiku. S američkim helikopterom uvodi se i način održavanja “po stanju” (po potrebi, op.a.) koji je potpuno suprotan sadašnjoj filozofiji održavanja helikoptera naslijeđenoj iz JNA, gdje se robuje remontima, a u međuremontnom razdoblju tehničari se gotovo pa dosađuju.

Ashton Carter bio je član delegacije SAD-a u Daytonu i ministar Kotromanović odlazi u Washington u ožujku

Ruski teretni helikopteri MI-8 nakon provedenog remonta definitivno odlaze u prodaju i prošlost. Suprotno prvobitnim planovima, ipak se odustalo od prodaje MI-171 koji ostaju u sastavu našeg ratnog zrakoplovstva. Ipak se radi o novim i dokazanim ruskim helikopterima koji će sigurno još dugo biti kralježnica transportne i spasilačke komponente oružanih snaga, kao i civilnih interventnih službi.

U 2015. vojni planeri u MORH-u, kako je još prije par mjeseci najavio ministar obrane, „razletjet će se po Europi“ kako bi vidjeli mogu li se možda pronaći kakvi jeftiniji rabljeni borbeni lovci. Može i polovica eskadrile, jer tanak vojni budžet je parametar koji se ne može zaobići. S druge strane, posve je jasno da u Ukrajini remontirani “migovi-21” neće u očekivanom postotku moći pouzdano obavljati svoje zadaće. Posebno ne do 2020. kako je to zamišljeno.

Prva adresa u „tour de Europe“ mogla bi biti Norveška koja povlači lovce F-16 A/B koji su u relativno dobrom stanju. Ne treba zanemariti ni rabljene švedske JAS39 gripene čiji su predstavnici u Hrvatskoj stalno prisutni. Ako bi se Hrvatska odlučila za gripene, zajedno s Mađarskom i Češkom, a možda i Slovačkom koja mjerka švedske lovce, stvorila bi se gripen zona u srcu Europe, što bi olakšalo održavanje zrakoplova i uvježbavanje pilota.

Osim toga, ključna je i strateška analiza MORH-a (klasificirana kao vojna tajna) s kraja 2011. koja je JAS-39, pored miga 29, ocijenila najboljim zrakoplovom za potrebe HRZ-a kako po pitanju tehnike, održavanja, jednostavnije preobuke pilota, prilagodbe zemaljske infrastrukture i opreme, tako i, ono najvažnije, po pitanju gospodarske kompenzacije koja bi posrnulom hrvatskom gospodarstvu donijela unosne poslove.

Denis Krnić/Slobodnadalmacija.hr

facebook komentari