Kraj “Platforme”! Platformaši više ne mogu donositi važne odluke

1

platformaši

Među novoizabranim zastupnicima u Parlamentu Federacije BiH desetak je ministara u Vladi platforme Federacije BiH, kao i pojedini ministri iz županijskih vlada koji će u predstojećem razdoblju usporedno obavljati obje dužnosti.

To su odlazeći premijer Nermin Nikšić, ministri Damir Mašić, Zukan Helez, Rusmir Mesihović, Enver Bijedić, Salmir Kaplan, Radoslav Luburić, Mladen Bošković, Blaž Župarić, Jozo Lučić.

Prema stajalištu Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH, svi izabrani zastupnici u zakonodavna tijela mogu preuzeti dužnosti, ali i nastaviti obavljati dužnosti u izvršnoj vlasti. Pri tome je SIP naveo kako ministri-zastupnici mogu poduzimati u izvršnoj vlasti samo nužne poteze.

Međutim, po tumačenju SIP-a, ministri ne mogu donositi odluke o imenovanjima ili raspisivati natječaje što odlazeća platformaška vlast čini kako bi opstruirala rad nove vlasti koju će činiti SDA, HDZ BiH i Demokratska fronta. (VL)

facebook komentari

  • peppermintt

    Koliko dugova su nam natovarili na leđa , nama čak i našim potomcima ?
    nažalost takva je društvena klima stvorena da nitko ne odgovara za svoj loš i nepošten rad, za prouzročene gubitke, za pljačku, za nepotizam
    nedavno spektakl od uhićenja jerke i bahilja i što bi na kraju ? ništa evo njih dva svaki dan lipo piju kavu u gradu , idu na posao, plaća ide, benefiti idu
    Dokad tako ??????